• Yeni müşteri kazanımı ve iş ortağı ekosistemlerinin geliştirilmesinde önemli gelişmeler
  • 6 ayda bir çıkan sürümlerle sağlanan hızlı inovasyon süreçleri ile müşteri ihtiyaçlarının anında karşılanması
  • Yeni platform işlevsellik ve uygulama modelleri

Software AG, Dijital İş Platformu ile yeni müşteri kazanımı ve iş ortağı geliştirilmesi konularında önemli gelişmeler kaydetmiştir. Dijital dönüşüm yanlısı olan tüm firmalar için Dijital İş Platformu teknolojiyi destekleyen ve mümkün kılan kritik bir unsurdur. (bknz. infographic).

Software AG’nin Dijital İş Platformu’nun geniş bir yelpazede sunduğu olanaklar sayesinde işletmeler yeni dijital çağ için hızlı bir şekilde iş uygulamaları oluşturabilecekler. Geleneksel, satışa hazır ERP ve uygulama yazılımı programları mevcut ve tahmin edilebilir iş süreçlerini desteklemek için tasarlanmıştır – bu da bu iş süreçlerindeki değişikliklere yeterince hızlı adapte olamadıkları anlamına gelir. Dijital İş Platformu yeni dijital süreçler için geçmişte olmayan uygulamalar geliştirilmesini destekler.

Software AG CTO’su Dr. Wolfram Jost yaptığı açıklamada, “Dijital uygulamalar tasarım anlamında uyarlanabilir ve ‘değiştirilebilir’ olarak tasarlanmıştır. Dijital dönüşüm için tasarlanmış farklılaştırılmış uygulamalar “satışa hazır” üretilmez, ileri geliştirme platformlarında kurgulanır ve hayat bulur. Ve daha da önemlisi bu platformlar kurumsal bilişim teknolojilerinin, bulut ve hibrit bulutun öncül uygulamalarıdır.” demiştir.

Dijital

İş Yerinde Dijital Dönüşüm: Dijital İş Platformu ile Müşteri Odaklı Yaklaşım

Müşteri odaklılık majör rekabet avantajlarından biri olduğundan, işletmeler bu avantajı elde etme yolunda dijitalleşme çabalarını arttırdıkça dönüşüm de daha büyük önem kazanmaktadır. Bu ancak işletmelerin kendi iş süreçleri içinde gerçek zamanlı görünürlük elde etmesiyle, otomatik ve optimize edilmiş iş süreçleri içerisindeki potansiyel darboğazları tespit etmesi ve değişen iş ortamlarına dinamik reaksiyonlar vermesiyle mümkün olabilecektir.

Dijitallik Tüm Dünyada Gelişiyor

Dr. Wolfram Jost, Software AG ayrıca şöyle bir açıklamada bulunmuştur: “Görüyoruz ki dijitalleşme tüm dünyada gelişiyor. Avustralya’da büyük telekomünikasyon firmalarından biri ürün ve hizmetlerini 5 kat daha hızlı bir şekilde pazara sunmak amacıyla yeni bir iş süreçleri dönüşümünü başlattı. Fransa’da lider yarı iletken üreticisi, tedarik zincirindeki gecikmeleri tespit edebilmek ve hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için yeni bir sipariş, faturalama ve ödeme sistemi talep etti. Ve Almanya’da bir lojistik firması daha geniş bir ürün yelpazesi sunmak ve müşterilerine daha hızlı cevap verebilmek adına yeni bir sisteme ihtiyacı olduğunu iletti. Tüm bu örneklerdeki firmalar işlerini dijital olarak dönüştürmek için temel olarak Dijital İş Platformu’nu seçtiler.

Software AG Dijital İş Platformu için 6 Aylık Periyotlarda Geliştirme Döngüsü Başlatıyor

Dijital İş Platformu, entegrasyon, süreç, karar verme ve programlama mantığı yaratmayı destekleyici bir çok üst düzey ve yaratıcı uygulama hizmetleri içeren, hizmet odaklı, olay güdümlü ve UPA uygulanabilir geliştirme ortamıdır. Platform, bulut ve mobil uygulanabilir, mikro hizmetlerin geliştirilebileceği ve yazılım ilkelerini takip eden bir yapıdır. Uygulama kolaylığı sağlaması için konteyner yönetimi dahil edilmiştir. Altı ay önce ilk lansmanından bu yana Dijital İş Platformu’nun beş temel bileşeninde majör iyileştirmeler yapılmıştır:

  1. Business and IT transformation – ARIS ve Alfabet: Alfabet’in en son sürümüyle birlikte işletme için daha efektif bir planlama ve yönetim sağlanmıştır. Geo-maps gibi bölgesel performans analizi sağlayan ve işletmenin teknolojik portfoyünün daha hassas bir şekilde yönetilmesini sağlayan Technopedia® IT kataloğu ile entegrasyon gibi yeni raporlama teknikleri geliştirilmiştir. ARIS’in son sürümü ise müşteri odak temas noktaları ve müşteri deneyimlerini iyileştirerek daha müşteri odaklı dijital bir iş modeline dönüşümü sağlar. Yeni ARIS aynı zamanda kurumsal bulut hizmeti olarak geniş bir olanak yelpazesi sunar.
  2. In-memory Data Yönetimi – Terracotta: Terracotta BigMemory’nin son sürümü WAN Replication Service için destek sağlar ve Java 8 and RedHat EL7 (server) için desteği genişletir. Ayrıca Terracotta şimdi açık kaynak topluluğu için off-heap sunuyor.
  3. Entegrasyon – webMethods: Yeni sürüm olan 9.8 temelde Software AG’nin bulut hizmetlerini arttırır ve genişletir, daha iyi analitik performans sağlayarak da süreç ve görevlerde iyileştirme yaparak verimliliği arttırır.
  4. Agile Processes – webMethods AgileApps: AgileApps konunun uzmanlarına ve geliştiricilere süreç odaklı çözümleri görsel olarak geliştirmeyi ve uygulamayı aylar veya yıllar içinde değil günler veya haftalar içinde mümkün kılar.
  5. Intelligent Business Operations – Apama: Apama Streaming Analytics, Software AG’nin IBO hizmetinin merkezinde bulunur ve şirketlerin ‘Big Data’ yı hızlı bir şekilde yönetmesinin ve ‘Internet of Things’in artan etkisinin temelini oluşturur. Yeni Apama sürümü yatay ölçeklenebilirlik ve kullanılabilirlik için birçok beklenen olanağı da beraberinde getiriyor: Apama Sorguları. Böylece iş analistleri ve geliştiriciler, gerçek dünya varlıklarından oluşan büyük popülasyonlardan kaynaklanan olayları işleyebilen ölçülebilir ve esnek uygulamalar yaratabilir.

Ek olarak, Adabas & Natural daha kapsamlı entegrasyon olanakları sağlayabilmek amacıyla Dijital İş Platformu ile daha da genişletilmiştir. Son güncellemede, Event Analytics for Adabas, kritik iş uygulamalarında kullanılan gerçek zamanlı hassas Adabas operasyonlarını denetlemektedir. Yeni sürümde tüm özellikler mevcuttur.