Tekstile özel bilişim paneli yoğun ilgi gördü


Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Elsys’in iş birliğiyle düzenlenen “Tekstilde verimliliği bilişimle dokuyanlar” başlıklı panel, rekabet gücünü artırmak isteyen 100’ü aşkın tekstil sektörü profesyonelini bilişim uzmanlarıyla buluşturdu. Tekstile özgü verimlilik arttırıcı uygulamaların anlatıldığı panelde, dinleyiciler üretimden stok takibine uzanan tüm süreçlerdeki verimlilik beklentilerine ilişkin sorularını uzmanlara danışma fırsatı buldu.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ve Elsys iş birliğiyle, SAP sponsorluğunda düzenlenen panelde; malzeme, renk, model, mağaza gibi pek çok farklı parametre ile çalışan tekstil sektöründe, fiyatlandırma simülasyonlarından fire takibine kadar bilişim teknolojisinden nasıl yararlanılabileceği paylaşıldı.

Tekstil sektörünün dış pazarlardaki rekabet gücünü artırmasının, bilişimden yararlanarak iş süreçlerini kısaltması ve anlık bilgiye kolay ulaşabilmesiyle mümkün olacağından yola çıkılarak düzenlenen panel, tekstil, konfeksiyon, mağazacılık sektörlerinden 100’ü aşkın profesyonelin katılımına sahne oldu.

Artok: “Tekstilde doğru kurgulanmış bilişim yatırımlarına ihtiyaç var.”

Panelin moderatörlüğünü üstlenen İHKİB eski başkanı Nuri Artok, tekstil sektörünün birçok sektörden farklı olarak kendine özgü karmaşık bir yapısının olduğunu ve bu yapının çok yönlü bir ekosistem oluşturduğunu belirtti. Rekabetin yoğun yaşandığı sektörde iş süreçlerinin etkin yönetilmesi, ekosistemin yakından takip edilebilmesi ve kaynakların doğru şekilde kullanılarak verimliliğin arttırılması için doğru kurgulanmış bilişim yatırımlarının öneminin altını çizdi.

Elsys Tekstil Sektörü Uygulamaları Kıdemli Danışmanı Ceren Çomut , üretim planlama ve yürütme süreçleri, tedarikçi performans değerlendirmeleri gibi birçok konuda tekstil sektörüne özgü deneyimlerini paylaşırken “Bilgiye anında ulaşıp hızlı karar alabilmek sektöre önemli bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Panelin diğer konuşmacılarından SAP Türkiye Çözüm Mühendisi Musa Zorbozan tekstil sektörünün iş süreçlerine bilişim teknolojileri eşliğinde profesyonelce yoğunlaşarak önemli bir katma değer yaratılabileceğini irdelerken, Elsys Tekstil Sektörü Uygulamaları Kıdemli Danışmanı Babür Karaca ise “ürün yönetimindeki karmaşık yapıda verilerin tek bir sistem üzerinden yönetilerek anlamlı bilgilere ulaşılması kampanya ölçümlemeleri ve fiyatlandırma stratejileri gibi konularda sağlıklı bilgiler edinilmesini sağlar” dedi.

Panelin başarı öyküsü bölümünde söz alan Atateks Proje Yöneticisi Emrah Eryılmaz bilişim projelerinin aynı zamanda değişim yönetimi olduğunu, ihtiyaç analizinin ortaya konmasının ardından hayata geçirilmesi planlanan bilişim projesinin bu ihtiyaçları mutlaka tam olarak karşılayabilmesi gerektiğini ve değişimlere uyum sağlayabilecek kadar da esnek olmasının önemini vurguladı.