Yüzde 100 milli sermayeyle kurulan ve sektörde 500’e yakın kurum ve kuruluşa hizmet veren CPM Yazılım, yöneticilerin hızlı iş temposu içindeyken bile şirketlerini rahatlıkla yönetmelerine ve kontrol etmelerine olanak sağlayan CPM Analytics yazılımını geliştirdi. “Uzaktan sıfır hatayla yönetilen şirketler devrine” imza atan CPM Analytics, yöneticilerin en büyük yardımcısı olmaya aday. CPM Yazılım ve Qlik işbirliğinden doğan CPM Analytics, en büyük veriler üzerinden bile çok hızlı hesaplamalar yapıyor ve analizleri ekip üyeleriyle paylaşarak tüm ayrıntıları görebilme imkanı sağlıyor.

analytics

1993 yılında İsveç’de kurulmuş, 105 ülkede 35.000’in üzerinde müşterisine 1.700 iş ortağıyla hizmet veren Qlik ile Türkiye ERP pazarının lideri CPM Yazılım, ülkemizde benzeri çok az görülen bir birlikteliğe imza atarak ERP yöneticilerinin karar etkinliğini arttırma hedefiyle çalışmaya başladı. CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, “Ben hem ayakkabı yan sanayii hem de yazılım sektöründe hizmet veren iki büyük şirketin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Benim gibi yoğun iş temposu olan bir yöneticinin her zaman şirkette, masa başında bulunma imkanı çok az. CPM Analytics’le ile nerede olursam olayım şirketin her kademesindeki hareketliliği, iniş ve çıkışları, ekip performansını bilgisayarım ya da telefonumdan takip edebiliyorum. Bu da bana hem zaman avantajı sağlıyor hem de olaylara anında müdahale etme fırsatı veriyor. Yönetici dostu CPM Analytics, bence yöneticiler için son dönemde hazırlanan en etkili yazılım programlarından biri.”dedi.

Klasik platformlara göre 4-5 kat daha hızlı geliştirilerek kurum kullanımına hazır hale gelen CPM Analytics sayesinde şirketler, veri içinde gezinerek ve her tıklamada yeni sorular sorarak işlerinin durumunu, almaları gereken aksiyonları ve bunların parametrelerini şekillendirebiliyor. Ayrıca bu bilgileri en uçtaki birimlerine bile ulaştırabiliyor ve mobil ekiplerine sunabiliyor.

Kurumsal yazılım sektöründe düne kadar odak;  işletmenin sağlıklı yönetilebilmesi için gereken raporları edinebilmek amacıyla ihtiyaç duyulan verilerin sisteme girilmesini sağlamak üzerineydi. Bugün artık birçok işletme kuşaklar boyu hayatta kalabilmek için kurumsal hafızaya önem veriyor ve ihtiyaç duyacağı verilerin sisteme girilmesini, bunun firmaya maliyeti ne olursa olsun, sağlamaya gayret ediyor. Gelinen noktada artık veriyi kaynağından toplamak ön plana çıkıyor. Direkt olarak sahadan veya makinelerle iletişim ve benzeri yöntemlerle nasıl daha hızlı ve doğru bir şekilde veri toplanabileceği, içeriye alınan bu büyük verinin (big data), nasıl daha hızlı ve verimli kullanılmasının (BI) sağlanabileceği ERP firmalarının asıl odağı haline geliyor.

analytics

CPM Yazılım’ın 2017 hedefleri

CPM Yazılım 2016 yılına dünya BI pazarının lideri Qlik Sense alt yapısı üzerine inşa edilen CPM Analytics ürünüyle  girdi. Bu ürünle birlikte müşterilerine  büyük veriden, geçmişi çok daha hızlı analiz etmelerini sağlayan CPM Yazılım, iş ortaklarına geleceği tam zamanında kurgulamaları için gereken önemli bir aracı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Ülkemizde veri odaklı iş dönüşümünün gerçekleştirilmesine öncülük etmek isteyen CPM Yazılım’ın 2017 hedefleri arasında bu da yer alıyor. Türkiye ekonomisine büyük bir fark getirecek olan CPM Analytics, çağı yakalamak adına giderek bir zorunluluk haline geldi.  “Hedefimiz ERP’den sonra Türkiye BI pazarının da önemli bir oyuncusu olmak ve müşterilerimizin her daim rakiplerinden bir adım önde olmalarını sağlamak” diyen CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, önümüzdeki yıla yenilikçi başka projeler ekleyerek gireceklerinin de sinyalini veriyor.