e-Dönüşümün öncülerinden eFinans, e-İrsaliye uygulamasını yeni yılda kullanıcılarının hizmetine sunuyor.

1 Ocak 2018 itibariyle e-İrsaliye dönemi başlıyor. Müşterilerine yenilikçi çözümler sunan eFinans, e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv ve Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) hizmetlerinde olduğu gibi, e-İrsaliye döneminde de müşterilerine çözüm sunmaya hazır.

e-İrsaliye, kâğıt irsaliyeyle aynı hukuki özelliklere sahip

e-İrsaliye çözümü, kâğıt irsaliyeleri dijital süreçlere taşıyacak. e-İrsaliye, veri format ve standardı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından belirlenen, içerik olarak irsaliyede yer alan tüm bilgileri barındıran, satıcı ve alıcı arasındaki iletiminin GİB üzerinden gerçekleştirildiği elektronik bir belgedir. e-İrsaliye yeni bir belge türü olmayıp kâğıt irsaliye ile aynı hukukî niteliklere sahip olacak. Uygulama, e-Faturada olduğu gibi kapalı bir sistem olarak hayata geçecek. Bu kapsamda yalnızca uygulamaya dâhil olanlar birbirlerine elektronik ortamda e-İrsaliye düzenleyebilecekler. Her seferinde birkaç nüsha basılması ve arşivlenmesi gereken irsaliyelerin dijitalleştirilmesi, şirketlere önemli bir maliyet avantajı da sağlayacak.

eFinans ile e-İrsaliyelere her an ulaşmak mümkün

e-Dönüşüm öncülerinden eFinans, sunduğu eFinans Bulut uygulaması ile e-İrsaliyelere her an her yerde ulaşım imkanı sağlıyor. Ayrıca e-İrsaliye şablon tasarlama aracı ile kullanıcılar kendi e-İrsaliye tasarımlarını yapabiliyor. Kullanıcı dostu eFinans Portal ile e-İrsaliyeleri kolay takip etmek mümkün.

Bunların yanı sıra eFinans, banka güvencesi ile e-İrsaliyeleri ücretsiz olarak 10 yıl saklama hizmeti sunuyor. Yeni yılda e-İrsaliyeye gönüllü geçiş yapmak isteyen e-Fatura kullanıcıları başvurularını GİB’e yapabilecek.