ERP Trendi

ERP, günümüzün en önemli rekabet araçlarından biri olarak, her geçen gün yenilenmeye devam ediyor. Bu yenilikleri ve ERP konusundaki trendleri takip etmenin organizasyonlar için kritik bir önem taşıdığı bu dönemde, sizler de ERP yazılımınızın performansını artırmak istiyor ya da yeni bir yazılım arayışına girmeyi planlıyorsanız, bu yazımızın faydalı olacağına inanıyoruz. İşte 2019’da göz önünde bulundurmanız gereken 5 ERP trendi;

ERP Trendi

1- Katmanlı Üretim

3D baskı olarak da adlandırılan katmanlı üretim, büyük ölçekli, karmaşık ve yüksek hacimli ürünler oluşturmayı hedefleyen organizasyonlara, daha hızlı ve daha ucuz bir yapı sağlamaktadır. Özellikle üretim yapan firmaların bu trendi göz önünde bulundurarak, tüm ek verileri işleyebilmek adına ERP sistemlerini yükseltmeleri gerekir.

2- Nesnelerin İnterneti

Nesnelerin İnterneti, sadece ERP sektörünü değil tüm sektörleri etkisi altına alan bir trend olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Üretimi ve iş süreçlerini çok daha verimli hale getiren nesnelerin interneti, birçok eylemi otomatikleştirmek ve maliyeti azaltmak için kullanılıyor. İnternete bağlı sensörler, ekipmanın fabrikadaki performansı, çalışanlarınızın verimliliği ve daha fazlası hakkında veri toplayabiliyor. IoT cihazlarının ERP sistemlerine bağlanması ile birlikte daha doğru analizler yapılarak, gerçek zamanlı verilerle karar verme noktasındaki doğruluk payı da artıyor. 2019’un en önemli ERP trendi diyebileceğimiz nesnelerin interneti konusunda henüz bir adım atmadıysanız, şimdi tam zamanı!

3- Mobilite ve Esneklik

Günümüzün mobil dünyasında masa başına hapsolmak birçok açıdan zarar getirir. İşletmelerin ERP sistemleri dahil olmak üzere birçok yazılımı buluta taşıdığı bu dönemde, özellikle küçük şirketler için Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) gibi alanlarda mobil olmak kritik bir önem taşıyor. Tüm bunların yanı sıra ERP sisteminin esnek bir yapıya sahip olması uzun yıllardır değişmeyen trendlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Esnek bir ERP sistemi özellikle müşteri taleplerinin her geçen gün değiştiği ve müşteri deneyiminin çok daha önemli bir yapı kazandığı 2019 trendleri arasında değerli bir noktada duruyor.

4- Daha İyi Analizler

ERP sistemleri en başından bu yana yönetim kararlarını daha hızlı almak için analiz yetenekleri sunuyor. Günümüzün teknolojisi ile bu yeteneklerin gelişmesi şirketleri bir adım öne taşıyor. Bu konuda yaşanan birçok yeni gelişme ile birlikte ERP sistemleri, kullanıcılara özel raporlar, veri görselleştirmeleri ve analiz araçları gibi özellikler sunuyor. Yönetimin kolayca erişim sağlayabileceği bu veriler ile işletme sahipleri rekabet güçlerini artırabiliyor.

5- Sektöre Özgü Çözümler

Birçok ERP çözümü sektöre özel çözümler sunabiliyor. İşletmelerin ek yazılım ya da özelleştirmeler için ayrıca ödeme yapmak zorunda kalmadıkları bu sistemler, belirli endüstrilere göre uyarlanmış çeşitli fonksiyonlara sahip olabiliyor. ERP sistemlerinin her geçen gün daha çok kullanıcı dostu bir yapı kazandığı günümüzde, organizasyonlar eğitim konusunda yaptıkları ekstra harcamalardan da tasarruf edebiliyor.