COVID-19 ile dünyadaki tüm düzenler değişti ve yeni normal adı altında, yeni bir düzen ile karşı karşıya kalan işletmelerin en büyük kurtarıcısı sahip oldukları sistemler oldu. Üreticiler, müşteri yönetimi konusunda yaklaşımlarını değiştirmek zorunda kalırken, bu yeni yaklaşımlar ERP entegrasyonunun önemini de ortaya çıkarmış oldu.

ERP

Belirsiz Bir Gelecek için Plan Yapmak

Üretim şirketleri, yıllardır maliyetleri düşürmek, envanterlerini verimli bir şekilde yönetmek ve varlık kullanımını üst seviyeye çıkarmak için BT sistemlerini optimize etmeye odaklanmıştı. Bu çabalar, COVID-19 salgınının yarattığı tahribatı biraz olsun hafifletse de tam manasıyla yeterli olduğunu söylemek oldukça güç. Daha önce işletmelerin karşılaşmadığı kadar büyük bir kriz yaratan salgın, tedarik zinciri kısıtlamaları, şirket genelindeki karantinalar ve uzaktan çalışma zorunluluğu, tüm sektörler için ayak uydurması zor bir dönemi beraberinde getirdi.  Dünya Ekonomi Forumu’nun değerlendirmelerine göre; birçok tedarikçi, virüsün yayılmasını sınırlamaya yardımcı olmak adına operasyonlarını geçici olarak kısıtladı ve bu durum da üreticilere kaynak sağlama açısından sıkıntı yarattı.

 

Tüm bu belirsizliğin için bulut tabanlı iş uygulamaları açısından endüstride alternatiflerin bolluğu, üreticilere dijital dönüşümü destekleyebilecek bir dizi otomatik araç sundu. ERP yazılımlarına artan taleple birlikte işletmeler, bir ERP platformu aracılığıyla hammadde tedarikinden insan kaynaklarına ve tüm günlük süreçleri yönetebileceklerini fark ettiler.  Belirsiz geleceğe bir nebze ışık tutabilen ERP yazılımları entegrasyon ile birlikte çok daha verim sağlayabilir. Nasıl mı?

ERP Sistem Entegrasyonunun Faydaları

Modern ERP yazılımı, bir kuruluşun ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak için özelleştirilebilen, iş süreçlerini otomatikleştirmeye ve verimli veri dönüşümü sağlamaya yardımcı olan birçok farklı özelliğe sahiptir. Üretim yapan firmalar üzerinden açıklayacak olursak, entegre ERP çözümleri, tedarik zincirinin her aşamasına dokunan paha biçilmez bir iş zekâsı kaynağıdır. Belirsiz dönemlerde üreticiler, karar verme süreçlerini daha sağlıklı hale getirmek için gerçek zamanlı verileri kullanabilirler. ERP sistemi entegrasyonun temel faydalarından bazılarına değinecek olursak;

  • Mobilite Artışı: Gartner’ın araştırmasına göre COVID-19’un ardından şirketlerin %74’ü iş gücünün en azından bir kısmını evden çalışma modeli ile kullanmayı planlıyor. Bulut tabanlı ERP yazılımı, internet bağlantısı olan herhangi bir cihazda kullanılabilir.
  • Kolaylaştırılan İş Birliği: Hemen hemen tüm ERP çözümleri, firmaların iş açısından kritik bilgileri merkezileştirmelerine yardımcı olabilecek gelişmiş veri entegrasyon araçları sunar. Bu işletmeler için sadece departmanlar arasında daha fazla iş birliğine olanak tanımakla kalmaz, aynı zamanda tedarikçiler, iş ortakları ve müşterilerle iletişim için ihtiyaç duyulan veriye sahip olmalarına da yardımcı olabilir.
  • Gelişmiş Üretkenlik: Otomasyon günümüzde baskın bir eğilim haline geldi ancak birçok firma hala back-end süreçlerindeki karmaşa ile boğuşuyor. ERP sistemi entegrasyonu, gecikmeleri en aza indirerek, üreticilerin operasyonlarını optimize etmek için ihtiyaç duydukları görünürlüğü ve kontrolü sağlayabilir.
  • BT Maliyetinin Düşürülmesi: ERP yazılımının en büyük avantajlarından biri işletmelerin iş uygulamalarını tek bir merkezi yönetim platformu altında konsolide etmelerine olanak sağlamasıdır. Şirketler, farklı dijital çözümler arasındaki boşlukları ortadan kaldırarak, BT harcamalarını optimize edebilirler ve gerçekten önemli olana, yani işlerini büyütmeye odaklanabilirler. Tüm ERP ürünleri farklı yetenekler sunarken, Canias ERP gibi bütünlüklü bir ERP sistemi müşteri kaynakları yönetimi (CRM), muhasebe, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi ve daha fazlası için özel araçlarla donatılmıştır.

Her firmanın kendi operasyonel ihtiyaçları ve bütçe kısıtlamaları olduğundan, uzun vadeli bir yatırım yapmadan önce ERP sağlayıcılarını dikkatlice değerlendirmekte fayda vardır. ERP seçimi sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiğini merak ediyorsanız, daha önceki blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

 

Shares: