akdaş

Sektöründe Türkiye’de lider, Avrupa’da ise ilk on içerisinde yer alan Akdaş Döküm, müşterilerine iki dökümhane, iki işleme fabrikası ve bir kaynaklı konstrüksiyon atölyesiyle toplamda 73000 m2’lik kapalı alanda hizmet vermektedir. Bünyesinde vakum ocağını da barındıran Akdaş Döküm, 250 tonluk ergitim ve 13 metre çapa kadar işleyebilme kapasitesi sayesinde net ağırlığı 150 tona kadar olan işlenmiş dökümler yapabilmektedir. Alanında uzman, toplamda 720’den fazla çalışanıyla Akdaş Döküm; bilgisayar destekli döküm simülasyonu programıyla müşterilerine en ideal ve en ekonomik çözümleri sunmaktadır.

akdaş

Akdaş Döküm, Kurumsal Kaynak Planlaması (BilişimERP) sistemi ile tüm süreçleri bütünleşik olarak tek platformda yönetmekte ve tam izlenebilirlik sağlamaktadır. Akdaş Döküm genel müdürü M. Niyazi Akdaş BilişimERP için şunları söylemektedir:

“Gelişen Akdaş’ta tüm süreçlerin bütünleşik olarak tek platformda yönetilmesini sağlayabilecek esnek, özelleştirilebilen bir sistem gereksinimi duyuyorduk. Bu amaçla arayışa girdik. Farklı tipte ERP ürünleri incelendi, proje isterleri hazırlanarak değerlendirmeler yapıldı ve BilişimERP’de karar kılındı. Bilişim A.Ş. gereksinimleri çabuk anlayan ve çözüm üretebilen bir anlayışa sahip. Özellikle; döküme özel iş süreçleri için sistemde ciddi uyarlamalar yapıldı. Sistemimizde veri girişi ve sorgulama tüm modüller bazında hızlı yapılabilmekte, raporlar alınabilmektedir. Stok, Satın Alma, Satış ve Teklif, Üretim, Planlama, Kalite- Belge Yönetimi-Kalibrasyon Yönetimi, Bakım Onarım, Muhasebe, İnsan Kaynakları/Bordro/İSG Sağlık Bilgileri, Maliyet Yönetimi modülleri şu anda etkin şekilde kullanılmaktadır. Sağlıklı veri girişi sayesinde iş emri bazında maliyetlerimizi hesaplayabilmekteyiz.

İş merkezlerinde yapılan düzenli veri girişi sayesinde üretim, kalite, resim revizyon, belge, fotoğraf gibi ürün ve iş emrine ait detaylara dinamik olarak ulaşabilmekteyiz. Üretim izleme anlık yapılabildiğinden müşterilerimize bildirimler de anlık yapılabilmektedir.”

Bilişim AŞ ve BilişimERP Hakkında

Bilişim AŞ, 1985’te Ankara’da kurulmuş olup kendi endüstriyel yazılım ürünleri ile pazarlama ve proje geliştirme doğrultusundaki hizmetlerini ulusal bir yazılım odağı olarak sürdürmektedir.

Bilişim AŞ, önemli kamusal ve özel kuruluşların Yönetim Bilişim Sistemleri (MIS) ve Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) projelerinde sistem çözümleme/tasarım ve uygulama yazılımı geliştirme uzmanlığını, proje yönetiminde her türlü güçlüğü alt edebilecek mühendislik ustalığını, yazılım ürünleriyle ve başardığı hizmetlerle kanıtlamış, çağdaş teknolojinin bütün olanaklarına sahip, yenilikçi ve dinamik bir endüstri kuruluşudur. Bilişim AŞ, Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) çalışmalarıyla geliştirdiği birçok özgün yazılım ürününe sahiptir.

BilişimERP, kalite odaklı yaklaşımı, web tabanlı ve bütünleşik alt yapısı ile işletmelerin bütün iş süreçlerini ve kaynaklarını etkin bir biçimde yönetmeyi amaçlayan kurumsal kaynak planlama yazılımıdır.

BilişimERP, J2EE ortamında web tabanlı, çok katmanlı, açık yazılım mimarisi üzerinde yapılandırılmıştır ve platform bağımsızdır. Kurumunuzda kurulu herhangi bir sistem yazılımıyla çalışabilir.  Aynı zamanda çok dilli kullanıcı arabirimi altyapısına sahiptir. Kuruluşunuzda çalışan yabancı uyruklu kullanıcılar, sistemi aynı anda birden çok dilde (örneğin İngilizce, Türkçe ve İtalyanca) etkileşimli olarak kullanabilirler. BilişimERP, büyük ve orta ölçekli kuruluşlar için olduğu kadar daha küçük çaptaki işletmelerin de rahatlıkla edinebileceği ve kullanabileceği ölçeklenir bir sistemdir.

BilişimERP ile; ana üretim planı ve MRP sonuçları üzerinde hesaplama parametrelerini değiştirerek yapılan denetlemelerle, istenen parti büyüklüğü politikasına göre sonuçlar üretebilirsiniz. Bununla birlikte tanımlayacağınız ABC sınıflarına, hesaplama yöntemlerine ve düzeltim kriterlerine göre sistem ABC analizi yapabilir, sonuçları envanter kartına otomatik olarak işletebilir, Min –Max. S-Q modelleri gibi stok denetim politikaları oluşturulabilir, sisteme bu politikalara göre uyarı ve sipariş listeleri hazırlatabilir, daha önce öngörülmemiş raporlar, hiçbir programlama çalışması yapılmadan sistem kullanıcısı tarafından kolayca oluşturabilir, aylık üretim bilgilerinizi adet, dakika, kg vb. birimlerle istediğiniz anda karşılaştırmalı biçimde görebilir, ekran görüntüleri ve kısa yolları özelleştirebilir, herhangi bir ekranda görüntülenen ekranlar üzerinde kolonları gizleme, belirli kolon değerlerini seçerek verileri süzme ve sıralama işlemlerini yapabilirsiniz.