aydın tekstil

Tekstil sektörünün öncü isimlerinden biri olan Aydın Tekstil, başarılı yolculuğuna caniasERP ile güç katarak devam etme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen toplantı sırasında, Aydın Tekstil-caniasERP projesinin ana hatları belirlendi.

aydın tekstil

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük döşemelik, perdelik, yatak kumaşı ve ev tekstili sektörü üreticilerinden Aydın Tekstil, uzun yıllara dayanan tecrübeli yolculuğuna,  IAS ile işbirliği yaparak devam edecek. Eğitimli, genç ve dinamik yönetim kadrosunun yanı sıra bin 200 çalışanı ile yılda 30 milyon metre kumaş ve 85 bin ton iplik üretme kapasitesine sahip dev üretici Aydın Tekstil, bundan böyle iş süreçlerini IAS’nin ERP çözümü caniasERP ile yönetecek. Dijital dönüşüm konusundaki çalışmalara ağırlık veren dev tekstil markası, sektördeki yetkinliğini birkaç adım daha öteye taşımayı hedefliyor.
Aydın Tekstil, IAS üst yönetimi ve KPMG yetkililerinin de katılımıyla Elite World Europe Hotel’de gerçekleşen toplantıda, proje beklentileri, talep ve hedefler konuşularak yol haritasının ana hatları çizildi. Sunum ve konuşmalarla devam eden toplantıda gerçekleşen ve proje ekiplerini bir araya getiren çalıştayda ise ortak bir dil oluşturma adına ilk adım atılmış oldu.

aydın tekstil

Kurum Kültürünü Revize Ediyor

Aydın Tekstil Aile Konseyi Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Aydın, dijital dönüşüm süreçlerinde IAS ile olan iş birliğinden bahsederek, iş süreçlerini caniasERP ile yönetme kararı aldıklarında büyük bir değişim adımını da attıklarını kaydederek, gelecek ihtiyaçlarına ilişkin kendilerini revize etmeleri gerektiğinin farkında olduklarını, caniasERP ile iş süreçlerini yönetme kararının, bu çalışmaların en kapsamlısı olduğunu söyledi. Bunun yalnızca ERP sistemine geçişin ötesinde gerçek bir kültürel değişim olduğunu söyleyen Aydın, günün sonunda daha dinamik, fark oluşturan, yaratıcılığa daha çok vakit ayıran, sürdürülebilir ve daha hızlı büyüyen organizasyon oluşturmanın ancak doğru veriyi kullanarak, doğru veriye daha hızlı erişerek mümkün olduğunu söyledi.

Dijital Dönüşüm Kaçınılmaz

Aydın Tekstil Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Karaca, dijital dönüşümün önemine yaptığı vurguda, yaklaşık dört yıl içerisinde, iki ayrı lokasyonda yeni fabrikalar kuran şirketin, bu işin profesyonel yazılım ve sağlam veri analizleriyle yönetilmesi gerektiği kaydetti. ERP yazılımına olan ihtiyacın her geçen gün arttığını ve yaptıkları kapsamlı analizler sonucunda iş süreçlerini IAS’nin ERP çözümü olan caniasERP ile yönetmeye karar verdiklerini açıkladı.

IAS’nin Gözbebeği Olacak

IAS Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, proje hakkındaki olumlu düşüncelerini aktararak, IAS’nin Türkiye’de ve yurtdışında gerçekleştirdiği binden fazla projenin yaklaşık 50 tanesinin, tekstil ve alt sektörlerine ilişkin olduğunu ve Aydın Tekstil projesinin tekstil sektöründeki 10’uncu büyük projeleri olduğunu açıkladı. Aydın Tekstil’in ilgisi ve katılımının yanı sıra analiz ve kavramsal tasarım sürecinde KPMG’nin katkısı ile birlikte bu alanda en başarılı projeye imza atacaklarını söyleyen Ferhatoğlu, proje tamamlandığında tekstil sektöründeki sektörel çözümlerinin çıtasını birkaç adım yukarıya taşıyacaklarına olan inancını dile getirdi. 2019 yılında IAS’nin gözbebeği olacak projenin başından sonuna dek tüm IAS üst yöneticilerinin takibinde olacağını vurguladı.