Blockchain Tabanlı

SAP, sağlık hizmeti sağlayıcılarının, eczanelerin ve toptan ilaç satıcılarının ilaç gönderilerini onaylamalarına yardımcı olan Blockchain tabanlı izleme sistemini duyurdu.

Blockchain Tabanlı

Endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren ve birçok sektörü etkileyen Blockchain teknolojisinin neler yapabileceği hala merak konusuyken, SAP’nin bu duyurusu oldukça iyi bir örnek teşkil ediyor. Hastanelerden ve eczanelerden, ürünlerin yeniden satılmadan önce toptancılara iade edilen farmasötik ambalajlamayı doğrulamak üzere tasarlanan sistem sayesinde ABD’deki toptancılar yıllık yaklaşık 60 milyon gelir elde edebiliyor.

Blockchain tabanlı sistem, müşterilerin ABD İlaç Tedarik Zinciri Güvenlik Yasasına uymalarına yardımcı olmasıyla birlikte Kasım 2019’dan itibaren toptancıların iade ettikleri ya da yeniden satışa çıkması öngörülen ilaçları da doğrulamasını gerektiriyor. Bu sayede tüketicileri sahte ve çalınmış ilaçlardan korumayı hedefleyen sistem, Blockchain teknolojisinin neler yapabileceğine dair fikir edinmemizi sağlıyor.

Sistem aynı zamanda müşterilerin ürün kodunu, lotu, son kullanma tarihini ve üreticinin Blockchain’de depolanan verilere göre barkoda yazılan seri numarasını doğrulamasına olanak tanıyor.

SAP Information Collaboration Hub for Life Sciences Ürün Müdürü Dr. Oliver Nuernberg konu ile ilgili olarak;

‘Bu ürünle ilaç tüketicileri ve ABD’de bulunan toptancılara hem doğrulama imkanı tanıyor hem de yasal gerekliliklere uymaları için ölçeklenebilir ve güvenli bir çözüm sunuyoruz’ dedi.

Her geçen gün Blockchain teknolojisinin yapabildiklerine dair yeni haberler almaya devam ederken, sizler de ERP ve Blockchain teknolojisinin bir araya geldiğinde neler yapabileceğini merak ediyorsanız, konu ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.