ERP

Endüstri 4.0 ile iş dünyası birçok yeni teknoloji ile tanıştı ve bugün bu teknolojiler iş modellerini yeni baştan yaratmaya devam ediyor. Bu teknolojiler arasında, organizasyonların fayda beklentisinin yüksek olduğu blockchain, gerçek zamanlı verilerle şirketinizin finans departmanı başta olmak üzere iş modellerinizi yeniden şekillendirmeye hazır! Peki, ERP teknolojisi blockchain devrimine hazır mı?

ERP

Diğer partilerin de katılım sağlayabileceği ortak bir veri defteri sunan Blockchain, tüm sektörlerin ilgisini çekmeye başladı. Özellikle büyük şirketler için her bir iş adımının bir veriye karşılık geldiği bugünlerde, veri yönetimi hiç olmadığı kadar büyük bir önem taşıyor. Blockchain, şirketlere veri işleme konusunda yüksek derecede güvenlik sunmasının yanında, şeffaflık ve gerçek zamanlı veri görüntüleyebilme gibi özellikleri de barındırıyor.

Şirketlerin %40’ı Blockchain Teknolojisine Öncelik Veriyor

Oracle’ın yeni teknoloji trendlerine ilişkin hazırladığı raporda, blockchain, tedarik zinciri yönetimi, raporlar ve işletmelerin çalışma biçimlerini dönüştürmek için önde gelen teknolojiler arasında yer alıyor. Aynı raporda, başarılı şirket liderlerinin %40’ının 21. Yüzyıl çalışma biçimlerinde devrim yaratacağına inandıkları blockchain ve diğer teknolojilere öncelik verdiği görülüyor.  Başlangıç aşamasında finansal görevleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmek adına inşa edilen blockchain teknolojisi, bugün rutin işlemleri otomatikleştirebiliyor ve hata olasılıklarını en aza indirebiliyor.

Blockchain çözümleri konusunda Oracle ile birlikte çalışan IBM’in kurucu ortağı Sarosh Khan konu ile ilgili olarak;

‘Blockchain üzerinden kaydedilen işlemler, dünya çapındaki tüm paydaşlara güvenli ve tamamen şeffaf bir yapı sunuyor. Bu özellikler, bugün ERP yazılımlarının pahalı, verimsiz süreçlerini ortadan kaldırarak, tüm taraflara zamandan tasarruf etme olanağı tanıyor. Blockchain teknolojisi, maliyetleri düşürerek, riski önemli ölçüde azaltabilecek bir yaklaşım sunuyor’ dedi.

SAP Blockchain Uygulamalarına Yatırım Yapmaya Devam Ediyor

ERP sektörünün lider isimlerinden biri olan SAP de Blockchain uygulamalarına yatırım yapmaya devam ediyor. SAP, aynı zincirde teknik özelliklerden tutun da bir ürünü yapan makineyle ilgili verilere dek, çeşitli bilgilere sahip olmanın, Blockchain teknolojisini üretim açısından mükemmel kıldığını belirtiyor.

Sağladığı avantajlara rağmen uzmanlar, Blockchain teknolojisinin endüstriler tarafından benimsenmesinin uzun süreceğini söyleseler de yakında ERP sistemleri ve Blockchain işbirliğine daha fazla tanık olacağımıza kesin gözüyle bakılıyor.