Avrupa’nın yönetim ve teknoloji danışmanlığı sunan BearingPoint ile SAP’nin Altın İş Ortağı ARETE stratejik iş ortaklığı anlaşmasına vardı.

Avrupa kökenli yönetim ve teknoloji danışmanlığı sunan BearingPoint ile İstanbul merkezli ARETE Danışmanlık Türkiye pazarı için stratejik iş ortaklığı yaptıklarını duyurdular. ARETE Türkiye’nin en büyük SAP danışmanlığı sunan firmalarından biri olmakla beraber aynı zamanda MENA (Ortadoğu, Kuzey Afrika) bölgesinin en hızlı büyüyen SAP danışmanlık firmalarından biridir. BearingPoint ise Avrupa’nın önde gelen süreç danışmanlığı sunan firmasıdır.

arete-bearingpoint-handshak

BearingPoint Türkiye pazarında ARETE ile büyüyecek

BearingPoint ve ARETE

Bu anlaşma ile BearingPoint süreç danışmanlığı hizmetleriyle ARETE’nin SAP tecrübelerinden Türkiye pazarında faydalanmak hedeflenmiştir. BearingPoint ve ARETE’nin bilgi birikimi sayesinde Türkiye’deki müşteriler için bir sinerji oluşturulurken kavramdan uygulama ve bakımı kapsayan tam bir yaşam döngüsü sağlayacaktır. Ayrıca anlaşma ile BearingPoint’in Avrupa merkezli müşterilerinin Türkiye pazarındaki operasyonlarına hizmet verme fırsatı doğarken, başta SAP ile ilgili projelerde olmakla birlikte uluslararası müşterilerine daha geniş kapsamlı hizmetler sağlama fırsatı tanımıştır. Öte yandan, ARETE’ye de müşterilerinin artan çok uluslu hizmetlerine cevap verme ve Avrupa pazarına açılabilme olanağını verecektir.

Bu işbirliği anlaşması ile her iki firma da iş fırsatları paylaşımı, projelerde işbirliği ve bilgi birikimi paylaşımını kapsamaktadır. BearingPoint ve ARETE Uluslararası projelerde işbirliği yaparken, kendi yerel pazarlarına odaklanmaya devam edeceklerdir.

“Bu iş ortaklığı ile Türkiye pazarında ki müşterilerimize proaktif olarak destek sağlarken, Türkiye’deki firmalar için de kapsamlı uluslararası düzeyde danışmanlık hizmeti sağlamayı mümkün kılmaktadır. Müşteriler yerel kaynağa ulaşmada, uzmanlık, paylaşılan bilgi ve tek tip hizmet ve kalite konularında fayda sağlayacaktır. Arete, SAP Türkiye’nin Altın İş Ortağı olması sayesinde bizlere birçok SAP projesinde sinerji yaratırken tek bir çatı altında kaynak kullanımı sağlayacaktır.” Marcel Nickler, BearingPoint Global Yönetim Komitesi üyesi.

“Bu anlaşma ile her iki şirket, karşılıklı olarak ortak projelerinde danışmanlık metodolojisi ve uzmanlık alanlarında bilgi paylaşımı sağlayacak ve bu ARETE müşterilerine Türkiye ve MENA pazarlarında önemli bir değer katacak. Aynı zamanda ARETE, BearingPoint’ in Türkiye’ deki çokuluslu müşterilerine uluslararası seviyede SAP deneyimlerini sunabilecektir.” Bahadır Balibaşa, ARETE Genel Müdürü