Bir şirketin başarısı, iyi yönetilmesi kadar verimli bir şekilde yönetilmesine de bağlıdır. Daha iyi performans, düşük maliyet ve verimlilik arayan tüm şirketler için uyumluluk ve kalite yönetimi, ekiplerinden ve kaynaklarından en iyisini almaları için olmazsa olmazdır.

Uyum Yönetiminde Mobil Uygulamaların Avantajları

Uyum Yönetiminde Mobil Uygulamaların Avantajları

Şirketin kurumsal bir şekilde yönetilmesi için uyum yönetimi oldukça önemlidir. Yasalara uyum, şirket içi mevzuatlara uyum, yönetmeliklere uyum hepsi bir şirketin verimli ve profesyonel bir şekilde yönetilmesi için önem teşkil eder. Bunun için de şirket içi koyulan kurallara ve yönetmeliklere ne derecede uyulduğu ve bunun nasıl kontrol edildiği oldukça önemlidir.
Günümüzün en önemli teknolojilerinden olan bulut bilişim ise artık uyum yönetiminde de rol almaya başladı. Bulut tabanlı uyum yönetim uygulamalarının en önemli artılarından biri tüm verilerinize istediğiniz yerden erişim sağlamasıdır. Bu uygulamalar şirketlerin maliyet yönetimi, risk yönetimi ve uyum yönetimi arasındaki dengeyi sağlamasına ve bu yolla daha verimli bir operasyon yürütmesine yardımcı olur. Özellikle mobil uygulamalar yönetici ve denetmenlerin bu süreçleri her yerden kontrol edebilmesini sağlar. Mobil uyum yönetim çözümleri, akıllı telefon veya tabletinizin olduğu her yerden yasal mevzuatlara uymanıza, şirket içi kuralları belirlemenize, bunları uygulamanıza ve izlemenize olanak sağlar.

Kurumsal uyum yönetimini desteklemek

Bulut tabanlı mobil uyum yönetim uygulamaları kullanıcılara kurum içi etkili bir yönetim sistemi oluşturmaları için gerekli tüm araçları sağlar. Ortak bir çalışma alanının olması çalışanlara uyum düzeyini belirleme konusunda da oldukça cesaret verir. Kurallar ve standartlar hakkındaki tüm bilgiler tek bir ortak alanda paylaşıma açılır, bu da otomatik oluşturulan raporlardaki veriler arasında tutarlılık sağlar ve mevcut uyum düzeyini belirlemeyi daha kolay hale getirir.

Uyum yönetim uygulamaları ile maliyetleri azaltmak

Mobil uygulamaların sağladığı yararlı özelliklerden biri de denetmenler tarafından sürekli tekrarlanan görevleri otomatikleştirmesidir. Bu uygulamaların içindeki kontrol değerlendirmeleri ve performans göstergeleri uyum sürecini hızlandırmanıza yardımcı olur, aynı zamanda denetmenin iş yükünü hafifletir. Riskleri ve şirket içi kontrolleri tanımlamak tüm yöneticilerin uyum yönetimi konusunda daha hassa konulara odaklanmasını sağlar. Böylece gereksiz görevler ortadan kaldırılır ve uyum programının maliyeti azaltılır.

Günümüzün uyum yönetim departmanları, giderek azalan bütçelerine rağmen, organizasyonlarının yönetmelik ve şirket içi standartlara uygunluğunu sağlamak için sürekli çalışmaktadırlar. Özellikle performans iyileştirmeleri sağlamak ve şirket içi kontroller yapmak bu departmanların öncelikli görevidir. Uyum yönetiminde mobil uygulamalar, organizasyon için doğru uyum düzeyini belirlemek, yeni hedefler koymak, iş süreçleri ile ilgili mevzuat ve standartların etkilerini ölçmek için oldukça esnek bir yapı sunar. Örneğin Avandel tarafından geliştirilen Inspect THIS! mobil denetim uygulaması denetmenlere ve müfettişlere internet bağlantısı olsun veya olmasın kontrollerini akıllı telefonlarından veya tabletlerinden yapmalarına olanak sağlar, böylece tüm denetim ve teftiş kayıtlarını toplayıp kaydedebilirsiniz böylece denetim kaydını tutmayı basitleştirmiş olursunuz. Bu kayıtlar istediğiniz zaman çıkarılıp şirket içindeki uygunluğu kanıtlamak için müfettişlere de gösterilebilir.

compliance management

compliance management

Mobil uygulamalar altında uyum yönetimini sağlamak için birçok alt başlık oluşturulabilir. Örneğin çalışanların kıyafet uygunluğunu kontrol etmek için Inspect THIS! içinde Analiz, Uygulama ve Takip Etme gibi başlıkları grup olarak tanımlayabilirsiniz. Daha sonra her biri için anket hazırlayıp bir denetmene bu görevi atayabilirsiniz. Kısacası aklınıza gelebilecek her şey için bir anket veya kontrol listesi yapabilirsiniz, örneğin;

Standartları ve yönetmelikleri tanımlayabilir
Gerekli değişimler için iletişim kurun ve görev atayabilir
Mevcut ve hedeflenmiş uyum düzeylerini belirleyebilir
Kontrolleri ve iç standartlar uygulamalarını takip edebilirsiniz
Unutmayın mobil uyum yönetimi çözümlerinin en büyük avantajı şirketin tüm uyum sürecini kapsaması ve her türlü uyum departmanının yapısına uygun şekilde yapılandırılabilmesidir.