dijital dönüşüm

Bu yıl, 30’uncu yaşını kutlayan yerli yazılım firması IAS, kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP’nin yeni versiyonu 8.02’yi görkemli bir lansman ile tanıttı! 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşen etkinliğin gündeminde dijital dönüşüm konusu vardı.

dijital dönüşüm

Yazılım firması IAS’nin sunduğu kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP’nin 8.02 adı verilen yeni versiyonu 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşen etkinlik ile tanıtıldı. IAS’nin özel olarak tasarladığı TROIA Platformu üzerinden geliştirilen yerli yazılım ürünü caniasERP’deki tüm yenilik ve avantajlar katılımcılara aktarıldı. Dijital dönüşüm konusuna odaklanan etkinlikte Endüstri 4.0 felsefesi, otomasyon, yapay zeka ve ERP sektörü hakkındaki tüm gelişmeler konuşuldu.

IAS Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu ve IAS Yazılım Genel Müdürü Hakan Özkara’nın açılış sunumları ile başlayan caniasERP Live 2019 etkinliğinde gelecek konuşuldu! 2019 itibari ile kendi ürettiği veri tabanı IASDB’yi müşterilerinin hizmetine sunan IAS’nin Arge Genel Müdürü Bahtiyar TAN, yeni veri tabanı ile sunulan avantajları katılımcılara aktardı. caniasERP’nin yeni versiyonu ile hizmete sunulan yeni kullanıcı deneyimi Vision UX ise Genel Müdür Metehan Altındil’in sunum konusuydu. IAS’nin, Endüstri 4.0’la ilgili en önemli gündem maddelerinden biri olan Otomasyon konusunda yaptığı son çalışmaları ise Genel Müdür İlker ER anlattı. Dijital dönüşüm sürecindeki firmalar için önem arz eden Online Maliyet konusu Genel Müdür Akın Mumcuoğlu tarafından ele alındı. IAS’nin iş zekası çözümü canias IQ’daki yenilikleri de Global İş Ortakları Yöneticisi Burak Bayrakdar tanıttı. Türkiye’nin son yıllardaki en önemli hukuki düzenlemelerinden biri olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve bu kanun ile birlikte gelen yeni düzenlemeleri sunumuna konu eden Global Kalite Sistem Müdürü Çiğdem Dönmez,  6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu – GDPR’ın getirdiği yükümlülükler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Dönmez, ayrıca caniasERP içinde sunulan ve yeni versiyonla birlikte güncellenen Kurumsal Risk Yönetimi (ERM) modülünü de anlattı.

caniasERP Live 2019’un kapanış konuşmacısı ise kişisel gelişim konusunda çalışmaları ile tanınan, eğitimci/yazar Ahmet Şerif İzgören oldu! Oturumların ardından Four Seasons Bosphorus Hotel’in eşsiz boğaz manzaralı bahçesinde gerçekleşen kokteyl ile etkinlik sonlandırıldı…

IAS Hakkında:

 

1989 yılında Yaşar Hakan Karabiber tarafından Almanya’nın Karlsruhe şehrinde kurulan IAS (Industrial Application Software) Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümleri konusunda uzmanlaşmış bir firmadır. IAS, kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP ile bugün dünya çapında 1000’den fazla müşteri, 30 binden fazla kullanıcı ve 50’den fazla iş ortağıyla 31 ülkede 15 dilde hizmet vermektedir. Yerli bir yazılım firması olarak Endustri 4.0 konusunda öncü bir ERP programı olma hedefini seçen IAS, kurumsal kaynak planlama çözümü caniasERP’de bu hedefe ulaşmak için gerekli olan geliştirmelerine devam ediyor. Geliştirme ve Danışmanlık ofislerindeki kaynak sayılarını hızlı bir şekilde büyüten firma, sektörlere özel çözümleri ile direkt olarak işletmelerin işini kolaylaştıracak, kurulum maliyetlerini düşürecek yatırımlar gerçekleştiriyor. IAS, otomasyon özelinde de hem teknolojik açıdan hem de konseptsel çalışmalarını sürdürüyor. Kendi teknolojisini üreten bir şirket olan IAS, Web-Client versiyonu ile yine caniasERP yazılım dili olan TROIA’yı kullanılarak, geliştirilen bütün çözümlerini, browser özelliği olan her cihazda müşterilerine sunuyor. Tüm bunların yanı sıra IAS, yapay zeka üzerine de araştırma ve geliştirme faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak, IAS, kendi yazılım dili TROIA yazılım geliştirme platformunun ardından kendi veri tabanı IASDB’yi de kullanıcılarının hizmetine sundu. Son yılarda yurt dışındaki yatırımlarına büyük ölçekte hız ver veren IAS, Almanya, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ofislerinin ardından şimdi de Güney Kore pazarına giriş yaparak Seul’de açtığı ofisi ile bu bölgedeki faaliyetlerine başladı. IAS, ayrıca Çin’de de paralel olarak aktivitelerini sürdürmeyi hedefliyor. Tüm bunların yanı sıra Güney Amerika’da da faaliyetlerini arttıran IAS, Brezilya pazarı için de çalışmalarına devam ediyor. IAS, Türkiye’de dört, Almanya’da üç, Hindistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore’de birer olmak üzere toplamda 10 ofisi ile global arenada Türkiye’yi temsil ediyor. IAS, müşterilerine daha kaliteli hizmet vermek amacıyla tüm dünyadaki partner ağını da hızlı bir şekilde arttırıyor.