arayüzü

Global ölçekli bir teknoloji firması olarak IAS, firmalara avantaj sağlayacak çözümler üretmeye ve kullanıcılarının hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor! Yol haritasında kullanıcı deneyimini odağına koyan IAS yeni arayüz çalışmalarına hız verdi. Bu çalışmalar sayesinde caniasERP’nin sadeleştirilen yeni arayüzü, son kullanıcıya kullanım kolaylığı sağlayacak.

arayüzü

Yaklaşık 30 yıllık tecrübesi ile dünyanın farklı noktalarındaki müşterilerine hizmet veren IAS, uzun yıllardır ana ürünü caniasERP’yi kendi yazlım geliştirme platformu TROIA ile sunuyor. Her daim sektöründe öncü adımlar atan ve trendlere yön veren çalışmaları ile adından söz ettiren IAS, dijital dönüşüm vizyonuyla projeler üretmeye devam ediyor. Özellikle son beş yıldır üzerinde yoğunlaştığı Endüstri 4.0 alanında pek çok yeniliğe ve ürüne imza atan IAS, Endüstri 4.0 alanındaki faaliyetlerine ek olarak kullanıcı deneyimini de odağına aldı ve müşterilerinin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara hız verdi!

Sade Tasarım, Basit Kullanım

caniasERP kullanıcılarına maksimum seviyede verimlilik sağlamayı hedefleyen yeni dashboard ve kokpit ekranları Eylül 2019’da düzenlenen bir lansman ile tanıtılmış, büyük ilgi görmüştü. Şimdi, caniasERP geliştiricileri bu çalışmayı bir adım öteye taşıyor: Bir sonraki versiyonda kullanıcılar, esnek, hareket özgürlüğü ve kullanım kolaylığı sunan caniasERP’nin yenilenen arayüzü ile tanışacak! caniasERP altyapısında gerçekleşen teknik çalışmaların son kullanıcıya da kolaylıkla aktarılabilmesi için caniasERP’nin arayüzünü yenilemeye karar veren IAS mühendisleri, yeni tasarımı “basit kullanım ve sade tasarım” diyerek açıklıyor. Kullanıcıların iş yapış şekillerini daha da kolaylaştırmak amacı ile özel olarak tasarlanan yeni arayüz, kullanıcıya günlük hayatta kullandıkları çıktı formatlarına benzeyen ekranlar sunuyor. Böylece kullanıcılar, daha önce kağıt üzerinde yaptıkları işlemleri görsel olarak çok değişikliğe maruz kalmadan ekran üzerinden de gerçekleştirebilecekler. Yenilenen sade tasarım ile kullanıcılar ekranlarında yalnızca sektörel, departmana özel ya da şahsi ihtiyaçlarına yönelik veriyi görüntüleyecek, kullanım dışı olan ekran ve dosyalar filtrelenecek.

IT/OT Ekibi Zaman Kazanacak

Yeni tasarım, son kullanıcıya olduğu kadar firmaların IT/OT ekipleri için de pek çok avantaj sunuyor: Bu yeni arayüz teknolojisi sayesinde yazılım kodlama ihtiyacı azalacak. Yeni ekranlar tasarlamak veya mevcut ekranlar üzerinden özelleştirme yapmak ve bunların dizaynlarını arayüze yansıtmak artık çok daha az kodlamaya ihtiyaç duyacak ve daha kolay olacak. Bu işlemler TROIA Geliştirme Platformu yerine, sitem üzerindeki veri tabanı yönetim araçları (ODBA) içerisinde yer alan domain yapısı sayesinde gerçekleştirilecek. Yeni domain altyapısı kullanan danışman ve yazılımcılar, bu sayede zamandan tasarruf edecekler.

İlk Prototip Başarı İle Tamamlandı

Basit kullanımı ile sunulacak sadeleştirilmiş yeni arayüzün ilk prototipleri başarı ile tamamlandı. Mevcut arayüz ve yeni arayüz özelliklerinin ilk versiyonlarda birlikte kullanıma açılması planlanıyor. Bu sayede adaptasyon konusunda endişeleri olan kullanıcılar, kolaylıkla yeni arayüzün avantajlarını keşfedebilir!