ERP

ERP sistemleri bugün her zamankinden çok daha fazla önem taşıyor. Dijital olmanın değerini bir kez daha hatırlatan pandemi dönemi, tüm işletmeleri bu konuda bir adım atmaya zorluyor. Var olan sistemlerin verimliliğin sorgulandığı ve yeni bir ERP sistemi ile dijital dönüşüm için ilk adımı atmayı planlayan işletmeler için bu yazımızda ERP sisteminiz ile maksimum fayda sağlamanız için sizlere birkaç ipucu vermek istiyoruz.

ERP

ERP sistemleri doğası gereği eğitimsiz kullanıcılar için tasarlanmamıştır. Genellikle BT departmanı tarafından yönetilen süreç içerisinde en değerli olan kısımlardan biri kuşkusuz sistemin raporlama yeteneğidir. Bu noktada, işletmedeki herkesin ERP sisteminin yarattığı değeri kullanmasına yardımcı olan, ham veriyi anlaşılması kolay bilgilere dönüştürebilen iş zekâsı (BI) çözümü devreye girer. İşletmenizde, ERP sisteminizden ve BI modülünden maksimum fayda sağlamak için dikkat edebileceğiniz ipuçları ise şöyle;

1- İşletmenizdeki Mevcut Sorunların Nedenini Belirleyin

ERP sistemindeki hatalardan çoğu zaman insanlar ve süreçler sorumludur. Eğer sistem içerisindeki herhangi bir süreç yeterince net değilse, sistemin kullanımı zorlaşır. Canias ERP gibi entegre bir sistem ise tüm verinizi tek bir yerde saklamanıza olanak tanıyarak, gerçek zamanlı bir şekilde takip etmenize olanak tanır. Süreç üzerindeki hataları ortadan kaldırarak, var olan sisteminizin temel nedenlerini tanımlayabilir ve operasyonel verimliliğinizi artırabilirsiniz.

ERP sağlayıcınızı seçmeden önce, departman yöneticileri ile hangi sorunları yaşadıklarına dair görüşmeler yapmanız, sürece büyük fayda sağlayabilir. İşletmenizin karşılaştığı sorunları görmeniz, karar verme aşamasında size rehberlik edebilir.

2- BI Modülü Güçlü Olan Bir ERP Sistemi Seçin

İş zekâsı, bugün işletmeler için büyük avantajlar sunabileceği gibi yanlış bir seçim yapılırsa, tam tersi bir etki de yaratabilir. ERP sisteminizi seçmeden önce iş zekâsı modülünün yetkinliğini kontrol etmenizde fayda var. caniasERP’nin iş zekası modülü ile şirket genelinde stratejik kararlar için istenilen verilere ulaşılıp analizlerin olabildiğince hızlı yapılmasını sağlayabilirsiniz. Verilerin çok boyutlu olarak değerlendirilmesini ve görsel olarak hazırlanmasını sağlayan iş zekâsı modülü, kullanıcı katkısının en aza indirgenmesini ve raporlama işinin olabildiğince otomatik olarak yapılabilmesini amaçlıyor. Dünyanın önde gelen iş zekâsı firmalarından Qlik ile iş birliği yaparak geliştirilen İş Zekâsı modülü tüm kullanıcılarına caniasERP içerisinde, bütünleşik bir iş zekâsı sistemi oluşturuyor. İş zekâsı modülünün doğru seçimi, kullanım kolaylığı ve kullanıcının sistemi daha kolay benimsemesini sağlarken aynı zamanda veri odaklı bir şirket kültürüne de teşvik sağlar.

3- Doğru Bir Bilgi Kaynağına Sahip Olun

BI modülü olmayan ya da doğru şekilde kullanmayan işletmeler, çoğu zaman BT departmanı tarafından oluşturulan raporlara güvenmek zorundadır. Bu raporlar, kimi zaman birbiriyle çelişen veriler içerebilir. Dahili ve harici tüm kaynaklarınızdaki verileri birleştirmek ve bunları tek bir depoda toplayarak, gereksiz verileri ortadan kaldıran tek bir kaynak oluşturabilirsiniz. Bu sayede tahminler yerine gerçek zamanlı veri ile daha doğru stratejik kararlar verebilirsiniz.

4- Sisteminizi Kişiselleştirin

Her işletmenin iş süreçleri, kendine has gerekliliklere sahiptir. Bu gereklilikleri yerine getirebileceğiniz ve süreçlerinize göre düzenleyebileceğiniz bir ERP sistemi size çok daha fazla fayda sağlayacaktır. Özellikle BT departmanına bağlı kalmadan rapor alabileceğiniz, kullanıcı deneyimine özen gösteren bir ERP sağlayıcısı ve danışmanlık firması ile yola çıkmanız durumunda, süreç boyunca önünüzdeki tüm engeller, aşılması daha kolay bir hal alır.

Değişen dünya düzeni, tüm işletmeleri değişime ve dijitalleşmeye zorluyor. Bu süreçte, en doğru sistemi seçmek hiç olmadığı kadar önemli. Esnek yapısı ile geleceğe yatırım olarak değerlendirebileceğiniz CaniasERP hakkında daha fazlasını öğrenmek ve sisteminizden maksimum fayda sağlamak istiyorsanız, CoreSys ‘e  ulaşabilirsiniz.