doğru group

Türkiye’nin en büyük bebek giyim üreticilerinden olan Doğru Group Necix’s tüm iş süreçlerini Nebim V3 ERP ile yönetmeye başladı. Doğru Group Necix’s Verimlilik ve Analiz Uzmanı Tuğçe Topal Nebim V3 ERP proje geçişiyle ve sonrasıyla ilgili görüşlerini paylaştı.
Firmanızı kısaca tanıtır mısınız? 
Doğru Group Necix’s Türkiye’nin en büyük bebek giyim üreticilerinden olan bir firmadır. Kurulduğu günden bu yana, yeni doğandan 24 aylık bebeklere kadar olan yaş grubuna odaklanan Necix’s, ürün yelpazesine 2018 sonbahar-kış sezonundan itibaren 2 ile 5 yaş arası grubu da eklemiştir. 100 kişilik kadrosu ile sektöre yenilikler getiren öncü bir firmadır. Ayrıca firmamız 80 taşeron atölyesinde dikiş̧, baskı, nakış, lazer, taş, kot yıkama, ilik, düğme, ütü paketi olmak üzere yaklaşık 1000 kişi istihdam etmektedir. Türkiye’nin en büyük bebek giyim üretim merkezi olan Vişne Ticaret Bölgesinde bulunan firmamız, toplam 5000 m2 alanda faaliyet göstermektedir.
Nebim V3 ile süreci nasıl yönetiyorsunuz, isleyişi anlatabilir misiniz? 
Moda tasarımdan sevkiyata kadar tüm süreçlerimizi Nebim V3 ile yönetiyoruz. Uçtan uca tüm birimler arasında veri akışını Nebim V3 ile sağlıyoruz. Nebim V3’ten önce departmanlarımızda farklı farklı yazılımlar ve destek uygulamalar kullanılıyorduk. Nebim V3 ile birlikte tek data üzerinde daha yalın bir şekilde süreçlerimizi yönetiyoruz. Üretim aşamalarımızı ve kapasitelerimizi Nebim üzerinden takip ediyoruz. Tüm planlamamızı sistem üzerinden gerçekleştiriyoruz. Nebim ’in sağladığı özelleştirmeler sayesinde planlama ve organizasyonel süreçlerimiz daha verimli ve hızlı ilerliyor.
Bu projeyi fiili kullanıma alırken yaşadığınız deneyimlere göre önerilerinizi paylaşır mısınız? 
Nebim ekibi projenin her bir adımında kullanıcılarımızla birebir çalışarak süreçlerimizi hızlandırdı. Birebir eğitimler sayesinde personellerimiz Nebim V3’e çok hızlı uyum sağladı. Hızlı entegrasyon açısından büyük önem arz etmektedir. Her ERP geçişinde herkesin yaşadığı gibi biz de zorluklar yaşadık. Sistemsel olarak tam fiiliye geçmeden önce bir takım ekran hataları aldık. Nebim ekibinin hızlı geri dönüşü ile tüm bu sorunları kalıcı olarak çözdük.
Uygulamanın sağladığı en önemli faydalar nelerdir? 
Nebim V3 ile tüm süreçlerimizi uçtan uca verimli bir şekilde yönetebiliyoruz. İstediğimiz tüm raporları sistemden alarak, süreçlerimizi rahatlıkla takip edebiliyoruz. Nebim V3 raporlama yeteneği çok yüksek bir program. Diğer programlara kıyasla esnek bir yapıya sahip. İstediğimiz tüm özelleştirmeleri Nebim V3 üzerinde yapabiliyor ve kullanabiliyoruz.