NetSuite

Kurumsal kaynak planlama (ERP) sistemleri, son birkaç on yılda işletmeler için kritik bir araç haline geldi. Bir ERP çözümü, kritik iş süreçlerini otomatikleştirir ve şirket genelindeki tüm finansal ve operasyonel bilgiler için paylaşılan bir veri tabanı görevi görür. Bu verileri, örneğin muhasebe, üretim, insan kaynakları gibi çeşitli departmanların bireysel işlevlerini yerine getirmelerine yardımcı olmak için oluşturulmuş bir dizi modülden alır.

NetSuite

Man touching the futuristic blue screen

Bir ERP çözümü, tüm çalışanlara, bölümlerinin mevcut performansı ve gelecek planlaması hakkında önemli soruları yanıtlamaları için ihtiyaç duydukları bilgilere ve ayrıca iyileştirme hedeflenen alanlara erişim sağlar. Bu tek bilgi kaynağı, veri doğruluğu ve tutarlılık sorunlarını en aza indirir ve rolü ne olursa olsun herkesin aynı sayılara bakmasını sağlar. Ayrıca, daha verimli süreçlere ve maliyet tasarrufuna yol açan daha iyi karar vermeyi de sağlar. Ek olarak, ERP birçok görevi otomatikleştirebilir, hataları azaltabilir ve çalışanların daha stratejik işlere odaklanmasını sağlayabilir.

Ortak ERP modülleri, finans ve muhasebe, satın alma, üretim, envanter yönetimi, sipariş yönetimi, depo yönetimi, tedarik zinciri yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ve işgücü yönetimi gibi arka ve ön ofis işlevlerini destekler. İşlevsel olarak daha zengin çözümler, profesyonel hizmet otomasyonunu (hizmet kaynakları yönetimi), insan kaynakları yönetimini, e-ticaret ve pazarlama otomasyonunu da içerebilir.

NetSuite Modülleri Nelerdir?

NetSuite modülleri, NetSuite ERP platformuna ek özellikler sağlayarak işletmelerin çözümü kendi benzersiz ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kolayca uyarlamalarına olanak tanır. Birleşik bir uygulama paketi olarak, yeni özellikler sorunsuz bir şekilde eklenir ve mevcut yetenekler üzerine kurulur. NetSuite, iş ihtiyaçlarınız geliştikçe kolayca işlevsellik eklemek için tasarlanmıştır.

NetSuite ERP yazılımı, envanter yönetimi, sipariş yönetimi, proje yönetimi, tedarik zinciri yönetimi (SCM), malzeme ihtiyaç planlaması (MRP), satın alma gibi temel iş süreçlerini otomatikleştirmek için tasarlanmış çeşitli diğer yeteneklerin yanı sıra temel finans ve muhasebe işlevlerini ve daha fazlasını içerir.

NetSuite Modülleri Listesi

İşletmeniz geliştikçe, onu çalıştırmak için kullandığınız yazılımın yetenekleri de gelişecektir. Modüller, NetSuite’in her zaman iş ihtiyaçlarınızı karşılamasını sağlayan çok çeşitli özellikler sunar.

NetSuite Finansal Yönetim Modülleri

  • NetSuite Advanced Financials, bütçeleme, gider tahsisleri, amortisman ve istatistiksel hesaplar için NetSuite’e ek mali yönetim yetenekleri getirir.

  • NetSuite SuiteBilling, geliri doğru bir şekilde ve en son gelir tahakkuku standartlarına uygun olarak muhasebeleştirirken, işlem, abonelik, kullanıma dayalı ve hibrit modelleri desteklemek için fatura yönetimi ekler.

  • NetSuite Revenue Management, gelir tahmini, tahsisi, muhasebeleştirme, yeniden sınıflandırma ve denetimi otomatikleştirerek şirketlerin gelir tahakkuku düzenlemelerine uymasına ve sonuçları zamanında raporlamasına yardımcı olur.

  • NetSuite Planning & Budgeting, modelleme yetenekleri, onay iş akışları ve raporlama ile hem şirket çapında hem de departmanların bütçeleme ve planlamasını kolaylaştırır.

  • NetSuite Multi-Book Accounting, finans departmanlarının, faaliyeti otomatik olarak birden fazla deftere gönderirken ticari işlem kayıtları oluşturmasına ve ilgili tüm muhasebe standartlarına göre mali tablolar yayınlamasına olanak tanır.

  • NetSuite OneWorld, çok uluslu ve çok yanlı operasyonları olan şirketler için küresel iş yönetimi yetenekleri sunar. Finans ekibinizin yerel para birimine uyum sağlamasına, yerel ve bölgesel vergilendirme ile yasal gerekliliklere otomatik olarak uymasına olanak tanır. Ve küresel iş raporlaması sağlar.

  • NetSuite Dunning Letters, ödemeden önce hatırlatma mektupları göndererek alacak hesaplarının tahsiline yardımcı olmak için NetSuite’te otomatik ihtar süreçleri kurar.

  • NetSuite Fixed Assets Management, şirkete ait ve kiralanan varlıklar için kullanılır, esnek amortisman, amortisman planları ve ayrıntılı varlık raporlaması sağlar.

  • NetSuite Elektronic Bank Payments, elektronik fon transferi ödemelerini ve tahsilatlarını güvenli bir şekilde otomatikleştirir.

NetSuite Müşteri İlişkileri Yönetimi Modülü

  • NetSuite CRM, pazarlama otomasyonu, etkileşim geçmişi, müşteri hizmetleri ve daha fazlası dahil olmak üzere müşteri ilişkilerinin tüm yönlerini düzenlemenize ve denetlemenize yardımcı olur. Teklifler sağlama, siparişleri yönetme, satışları tahmin etme ve e-ticaret platformlarıyla entegrasyonun yanı sıra satışları ve ortak performansını izleme olanağı sunar.

  • NetSuite Contract Renewals, sözleşme yenileme sürecini otomatikleştirir.

  • NetSuite Incentive Compensation, komisyon ve diğer teşvik tabanlı ücret planlarını oluşturur, karmaşık ve katmanlı kurulumları yönetebilir. Kotaları, miktarları, hizmet sözleşmelerini ve hatta kârlılık marjlarını hesaplayabilir. Teşviklerini ve hedeflerini kolayca anlayabilmeleri için bu bilgileri satış temsilcileriyle paylaşabilirsiniz.

NetSuite Envanter ve Sipariş Yönetimi Modülleri

  • NetSuite Advanced Inventory Management, talebe dayalı envanter yenileme, çok konumlu envanter yönetimi, matris kalemi, lot ve depo yönetimi ve serileştirilmiş envanter dahil olmak üzere karmaşık envanter yönetimi işlevleri ekler.

  • NetSuite Advanced Order Management, sipariş taahhüt, tahsis, düzenleme ve yürütme süreçlerini otomatikleştirerek tahsis düzenlemesi sağlar.

  • Grid Order Management, çok özellikli SKU’ların sipariş girişini ve yönetimini basitleştirir.

NetSuite Ticaret Modülleri

  • NetSuite SuiteCommerce, NetSuite finansalları, sipariş ve envanter yönetimi ve CRM ile sorunsuz bir şekilde bütünleştirilmiş, mobil olarak optimize edilmiş bir e-ticaret sitesi sağlar. İşletme kullanıcıları için tasarlanmış kullanımı kolay araçlarla sitenizi oluşturabilir, düzenleyebilir ve hem B2B hem de B2C hedef kitlelerini destekleyebilirsiniz.

  • NetSuite SuiteCommerce Advanced e-ticaret çözümü, tam kontrolü geliştiricilerin eline verir. Geliştiriciler ve tasarımcılar, diğer NetSuite modülleriyle entegrasyona devam ederken en üst düzeyde uyarlanabilirliğe sahiptir.

  • NetSuite SuiteCommerce InStore, satış ortaklarını tam özellikli bir mobil satış noktası çözümüyle güçlendirmenin yanı sıra müşterilerle daha etkin bir şekilde etkileşime geçmek, daha fazla satış sağlamak ve tatmin edici bir alışveriş deneyimi sağlamak için eksiksiz envanter ve müşteri bilgileri sağlar.

  • NetSuite SuiteCommerce MyAccount, ticari alıcıların faturaları ödeme, hesap bakiyelerini görüntüleme, sipariş durumunu kontrol etme ve destek vakalarını dosyalama gibi ortak görevleri çevrim içi olarak 7/24 gerçekleştirmesine olanak tanır.

  • NetSuite Connector, NetSuite ile e-ticaret vitrinleriniz, satış noktası (POS) sistemleriniz, çevrim içi pazaryerleriniz ve üçüncü taraf lojistik sağlayıcılarınız arasında veri eşlemesi kurmanıza olanak tanır.

NetSuite Profesyonel Hizmetler Otomasyonu Modülleri

  • NetSuite SuiteProjects NetSuite’e yerel olarak entegre edilmiş olup, proje yönetimi, iş maliyetlendirme ve kaynak tahsisine yardımcı olmak için profesyonel hizmetler otomasyonu çözümü sağlar.

  • NetSuite Project Management size proje çizelgeleri oluşturma ve yönetme, görevlere kaynak atama, proje faturalandırmasını ve gelirini kontrol etme ve proje kârlılığı hakkında rapor verme yeteneği verir.

  • NetSuite OpenAir, zaman takibi, proje yönetimi raporlaması ve gösterge tabloları, kaynak yönetimi, gider yönetimi ve faturalama gibi ihtiyaç duyduğunuz araçlara ve bilgilere erişim ile her zaman, her yerde gerçek zamanlı görünürlük ile karmaşık projeler sunmaya odaklanan büyük hizmet organizasyonunu destekler.

NetSuite Tedarik Zinciri Modülleri

  • NetSuite Procurement, işletmenizin satın alma işlemlerini iyileştirir. Şirket genelinde yaygın olarak satın alınan ürünler için satıcıları ve oranları standartlaştırabilir, talep ve satın alma süreçlerini otomatikleştirebilir ve nakit akışını daha verimli bir şekilde yönetmek için satın alma siparişlerini, makbuzları ve faturaları eşleştirebilirsiniz.

  • NetSuite Warehouse Management System (WMS), alımdan toplamaya, döngü sayımına ve iadelere kadar depo operasyonlarının her yönünü daha verimli bir şekilde yönetmenize yardımcı olur. Raf ömrü takibi, yerleştirme konumlarını izlemek ve önermek için barkod tarama, etkileşimli depo etkinliği gösterge tabloları, raporlama ve depo ekibi yönetimini içerir ve bunların tümü bir mobil RFID cihazından yapılabilir.

  • NetSuite Demand Planning, çeşitli otomatik faktörlere ve manuel olarak girilen verilere dayalı olarak beklenen satışları tahmin eder. Satış tahminleriniz tahminden daha fazlası olabilir. Geçmiş verileri analiz ederek ve mevsimsel değişkenlik gibi diğer faktörleri hesaba katarak uygun miktarda ürüne sahip olduğunuzdan emin olmak için tüm tedarik zincirinizi daha iyi yönetebilirsiniz.

  • NetSuite Quality Management, ürün testiniz için verileri yönlendirir ve düzenler. Tüm ürün test ve denetimlerinizin parametrelerini, programını ve iş akışını ayarlayabilirsiniz. Gerçek zamanlı sonuçların değerlendirilmesi, herhangi bir tarayıcıdan veya mobil cihazdan erişilebilen kullanıcı dostu etkileşimli bir uygulama aracılığıyla yapılabilir.

  • NetSuite Work in Process (WIP) and Routings, size tüm üretim sürecini anlamanız için ihtiyaç duyduğunuz araçları sağlar. Hangi kaynaklara ihtiyacınız olduğunu, hangilerinin fazla veya az kullanıldığını, sürecin ne kadar süreceğini ve süreç boyunca tüketilen malzemelerin maliyetini daha iyi görmenize yardımcı olabilir.

  • NetSuite Work Orders and Assemblies, çok bileşenli ürünlerin montajına güç sağlar. Yapılmasını istediğiniz şeyi, ihtiyacınız olduğunda ve bunu yapmak için gereken tüm bileşen parçalarını üretimle paylaşmak için çok yönlü iş emirleri oluşturabilirsiniz. Bu modül ayrıca envanteri üretim sürecine bağlar, böylece mevcut envanter durumu hakkında daha iyi, gerçek zamanlı bir anlayışa sahip olursunuz.

  • NetSuite Advanced Manufacturing, işletme maliyetlerini azaltabilmeniz ve geliri artırabilmeniz için genel tedarik zinciri sürecini daha verimli bir şekilde yönetmek için üreticiler tarafından kullanılan farklı sistemleri birbirine bağlar. Mali raporları, envanteri ve bekleyen siparişleri gerçek zamanlı verilerle birleştirir, kapasite ve kaynak kullanımını daha iyi anlamanıza yardımcı olur.

Doğru NetSuite Modüllerini Seçme

Genel muhasebe, AP, AR ve nakit yönetimi dahil olmak üzere finansal yönetim ve muhasebe ile ilgili zorluklar, kuruluşları NetSuite’i benimsemeye yönlendirecektir. Bu temel finansal yetenekler paketin bir parçasıdır; ek modül gerekmez.

Bazı işletmeler daha iyi bir finansal yönetim ve muhasebe çözümüne ihtiyaç duyar, ancak aynı zamanda birkaç benzersiz endüstri gereksinimlerini karşılamak için bazı ek yeteneklere de ihtiyaç duyar. NetSuite endüstri çözümleri, belirli bir dikey pazarın benzersiz ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan modül koleksiyonlardır.

Nasıl başlamaya karar verirseniz verin, yeni iş zorluklarını ele almak için modüller eklemek her zaman bir seçenektir. NetSuite çözümünüze doğru yetenekleri eklediğinizden emin olmanın en iyi yolu, zorluklarınızı NetSuite hesap yöneticinizle görüşmektir. İş ihtiyaçlarınızı ve sorunlu noktalarınızı anlamak için sizinle birlikte çalışacaklar ve işinize mükemmel uyan bir çözüm oluşturmanıza yardımcı olacaklardır.

NetSuite Modülü Fiyatlandırması

NetSuite modülleri, NetSuite sözleşmeniz sırasında herhangi bir zamanda ayrı olarak lisanslanabilir. Her modül farklı olduğundan ve farklı yeteneklere sahip olduğundan modül lisans ücretleri de değişiklik göstermektedir.

Sorularınız Var, Cevaplar Bizde

S: NetSuite’te ne tür modüller var?

C: NetSuite modülleri, finansal yönetim ve ticaretten üretim ve proje yönetimine kadar çok çeşitli ek özellikler sağlar. Tüm modüller isteğe bağlıdır ve iş ihtiyacı ortaya çıktıkça eklenebilir.

S: SuiteApps nedir?

Y: SuiteApps, belirli sektör veya yerel işletme gereksinimlerini karşılamak için NetSuite platformuna uzantılar ve özelleştirmeler sağlar. SuiteCloud platformu üzerine inşa edilen SuiteApps, NetSuite ve NetSuite ortaklarından edinilebilir. SuiteApp pazarı, kapsamlı bir sertifikalı SuiteApps dizini sağlar.

S: SuiteApps’in NetSuite modüllerinden farkı nedir?

C: NetSuite modülleri, çekirdek platformun bir parçasıdır. İşlevlerini etkinleştirmek için lisanslanmaları gerekir, ancak ekstra entegrasyon gerekmez. SuiteApps, platformla birlikte çalışan ancak ayrı olarak yüklenmesi gereken eklenti uygulamalardır.

NetSuite