Alman menşeli bir firma olan FKT Koltuk Sistemleri Bursa’da bulunan fabrikasındaki iş süreçlerini kontrol altına almak için tamamen yerli olan CPM Master ERP’yi tercih etti.

fkt_logo-600

Otomotiv Yan Sanayii sektöründe faaliyet gösteren FKT Koltuk Sistemleri Üretim ve Dağıtım San. ve Tic. A.Ş 2009 yılında faaliyetlerine Bursa Türkiye’de başlamıştır. Franz Kiel GmbH & Co.KG Almanya’nın Türkiye ve Ortadoğu pazarının üretim ve satış hakları FKT Koltuk Sistemleri Üretim ve Dağıtım Sanayi’nde bulunmaktadır. Franz Kiel Almaya’nın orijinal ürünleri (seyahat, şehirlerarası, şehir ve tren koltukları) Türkiye ve Ortadoğu pazarı için yalnızca FKT Bursa fabrikasında yapılmaktadır.

“Alman firmasıyız ama tercihimiz Türk yazılımı oldu!”

FKT Koltuk Sistemleri IK ve Finans Müdürü Erol Sapçı CPM Master ERP projesi ile ilgili şunları söyledi;

Erol Sapçı: Şirketimiz üç yıl önce kurulduğunda; kullanacağımız ERP programı konusunda çok kararsızdık. Almanya’da olan merkezimiz, Polonya ve Hollanda’da bulunan diğer üretim merkezlerimiz, kullandıkları program konusunda çok baskıda bulundular. Buna rağmen biz çok kolay uygulanabilecek, danışmanlık ve işletme maliyetlerinin daha uygun olacağı bir çözüm arıyorduk. Tarafımıza yapılan CPM MASTER ERP tanıtımı sonrasında çok kolay bir karar süreci ile Bursa Çözüm Ortağı Pozitif Yazılım danışmanlığında CPM MASTER ERP ile çalışmaya başladık.

Tüm modüllerini aktif olarak kullanmaya başladığımız programı sanki firmamız için tasarlanmış bir yazılım haline getirdik. Özellikle Lojistik-Dispozisyon bölümü için kolay analiz edilebilir raporlar ve direkt sipariş oluşturma süreçleri, barkod ile ambar yönetimi, kalite süreçlerinin takibi (8D, INKR, Kontrol aralıkları, Hata Raporları, vb.), üretim teyitleri ve anlık teyitler ile prosesi takip edebilme, en önemlisi de her türlü raporu kolayca alıp, başka programlarla veri alışverişinde bulunabilme olanağından faydalanıyoruz.

Dolayısıyla, CPM MASTER ERP pratik ve hızlı ama kalıcı çözümleri ile şirketimize değer katmış ve şu an kullanıcı memnuniyetini de üst düzeyde sağlamıştır.

Pozitif Yazılım Hakkında

pozitif-yazilim

2000 yılında ticari yazılımların geliştirilmesi, yaygınlaştırılması, bu yazılımlara ait ek taleplerin uygulanması, özel projelerin uyarlanması ve danışmanlık destek taleplerinin karşılanması amacı ile kurulmuştur. 2006 yılından itibaren CPM MASTER ERP çözüm ortağı olarak Kobi ve Kobi üstü pazarda çalışmalarına devam etmektedir.

CPM MASTER ERP yazılım altyapısının verdiği avantajlar ile Bankacılıktan, Tekstile, Kimya’dan, Metal sektörüne kadar çok çeşitli sektör ve alt sektörlerde, değişik müşteri segmentlerinde başarı ile birçok özel projeyi gerçekleştirmiştir.