Gelişen ihtiyaçlarına Eski ERP sistemi ile cevap bulamayan Flekssit, ürün çeşitliliğini esnek ve hızlı çözümler ile yönetebilmek için Microsoft Dynamics ERP sistemini kullanmaya başladı. Flekssit Bilgi İşlem Müdürü Sn. Asım Bilgin ile yaptığımız söyleşide Microsoft ERP projesini konuştuk.

flekssit0

ERP HABER: Bize Flekssit ten bahsedermisiniz?

Asım Bilgin: 1975 yılında mobilya sektöründe faaliyete başlayan Flekssit, 1980 yılından itibaren stratejik olarak ofis mobilyasına odaklanmaya karar verdi. Teknolojinin ve dünyadaki değişimin sürekli takipçisi olan Flekssit, yüksek standartlarda estetik ve fonksiyonel ofis mobilyaları üreterek, istikrarlı büyümesini sürdürüyor.

Flekssit Avrupa Uluslararası Kalite Ödülü kazanmıştır. Grup bünyesinde metal, plastikten oluşan kompenantlar ve sünger gibi yarı mamuller de üretilmektedir. Ahşap, metal, plastik, sünger ve konfeksiyon bölümleri ile entegre bir tesise sahip olan Flekssit, koltuk, ofis masaları, ofis sistemleri ve metal ürünler olmak üzere sektörün öncü firmalarındandır.

Flekssit TS EN ISO 9001/ 2000 – TSE – TSEK – GOST Kalite ve Kalite Sistem Belgelerine sahip olup, hammadde temininde ve hizmette de belgeli tedarikçileri tercih ederek, yüksek kalite standartlarına ulaşmaktadır. Flekssit ÇEVRE konusunda çok hassastır. Yonga levhaları E1 kalitesindedir. Yanmaya, çizilmeye ve suya dayanıklıdır. Ahşap boyaları su bazlıdır, bu yüzden insan sağlığı için güvenlidir. Kumaşları çevre zihniyetiyle tasarlanmıştır ve kumaşlarda kullanılan boyalar ağır metaller içermez. Kumaşların çevreye dönüşümü 0’dır. Plastik atıkları termoplastik özellikte olduğu için geri dönüştürülür ve yeniden kullanılır durumdadır.

flekssit2

 

ERP HABER: ERP Sisteminizi neden değiştirme kararı aldınız?

Asım Bilgin: Eski ERP sistemi, gelişen Flekssit’in ihtiyaçlarına cevap veremiyordu. Dinamik bir yapısı bulunan ve sürekli büyüyen Flekssit’in ürün çeşitliğinin esnek ve hızlı çözümlerle yönetilebilmesi gerekiyordu.

Üretim planlaması ve verimliliğin öncelikli üretim hedeflerinden olan Flekssit için ayrıca, çeşitli hammaddelerin en az fire vererek ofis mobilyalarının üretilmesi, stokların ve vardiyaların en verimli şekilde kullanılması da oldukça önemliydi. Fabrikasını ve süreçlerini buna göre düzenleyen Flekssit, ERP fonksiyonlarının tüm bu konuları etkin şekilde yönetmesini istiyordu.

ERP HABER: Neden Microsoft Dynamics ERP çözümünü tercih ettiniz?

Asım Bilgin: Aylar süren yerli ve yabancı ERP ürün incelemeleri sonucunda Microsoft ERP (Dynamics AX) ürününü seçen Flekssit için en önemli seçim kriterleri; hem seçilen ERP ürününün sağladığı üretim fonksiyonları hem de iş ortağının sektörel tecrübesi oldu.

ERP HABER: Microsoft Dynamics ERP Çözümünün size sunduğu yenilikler nelerdir?

Asım Bilgin: Yapılan ERP projesi sonrasında Flekssit, konfigüre edilebilir ürün reçetesi ve rota tanımlarının yapılabilmesi sağlandı. Ayrıca ürün maliyeti çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırılması ile karlılık artışı elde edildi.

Üretim ve dağıtım süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde takip edilebilmesi de oldukça kritik önem arz ediyordu. Microsoft ERP (Dynamics AX) içindeki standart fonksiyonlar (Trade & Logistics modülleri) kullanılarak istenilen çalışmalar hızlı bir şekilde uygulandı.

Ürün Kurucu (Product Builder) modülü ile binlerce satır veri oluşturan ürün reçetelerinin hızlı bir şekilde tanımlanabilmesi, güncellemelerin yapılabilmesi sağlanırken, ayrıca kurulan ERP sistemi ile tüm satış, satınalma, planlama, üretim ve sevkiyat süreçlerinin tamamı, başından sonuna kadar tek bir sistem içerisinde, entegre bir yapıda çalışarak Flekssit’in sevkiyat performansının ve doğruluğunun artışını sağladı.

 

Asım BİLGİN, Bilgi İşlem Müdürü, Flekssit

“500’ü aşkın uzman kadrosu ile 98.000 m2 alanda günlük 1.700+ adet üretim kapasitesine sahip Flekssit Ofis Mobilyaları 5 kıtaya ihracat yapmaktadır.”

“Takibini yapmakta zorlandığımız genel giderleri kontrol altına alarak ve sevkiyatlarda yaşanan sorunları en aza indirerek, ilk günden itibaren Microsoft ERP (Dynamics AX) sisteminden fayda sağlamaya başladık.”