Pazardaki büyümesini hızlandırmayı hedefleyen Türkiye’nin lider e-Dönüşüm® şirketi FIT Solutions, Hollanda merkezli yatırım fonu Revo Capital ile güçlerini birleştirdi. FIT Solutions, Revo Capital’in bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük yatırımla desteklenen işbirliğinden aldığı güçle, sadece büyük ölçekli değil, KOBİ’ler dahil tüm şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde ilk adres olmayı hedefliyor.

revo-600

 

e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv ve benzeri gelişen konularda Türkiye’nin lider e-Dönüşüm® şirketi FIT Solutions, şirketlerin iş süreçleri ve devlet ile olan ilişkilerinin dijital ortama taşınmasında tercih edilen ilk marka olarak, kuruluşunun 15. yılında 2.000’den fazla müşterisi ile büyümeye devam ediyor. Yurtdışına da ihraç etmeye başladığı e-Dönüşüm® ürünleri ile gelişen pazarda güçlü bir konumda bulunan FIT Solutions, 2013 yılında da %300 gelir büyümesi gerçekleştirdi ve 100 kişilik bir organizasyona ulaştı.

Revo Capital’in bugüne dek yaptığı en büyük yatırım

FIT Solutions, e-Dönüşüm® pazarındaki büyümesini hızlandırmak amacıyla, Türkiye’deki teknoloji şirketlerine yatırım yapan Hollanda merkezli yatırım fonu Revo Capital ile güçlerini birleştirdi. Bu birliktelik, aynı zamanda, kurumsal dijital servisler, internete bağlı cihazlar ve yeni ticaret platformlarına odaklanan Revo Capital’in bugüne dek gerçekleştirdiği en büyük yatırım.

FIT Solutions, bu ortaklık ve yatırımdan aldığı güçle, sadece büyük ölçekli değil, KOBİ’ler dahil tüm şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerinde ilk adres olmayı hedefliyor. Bu kapsamda, devlet tarafından bugün 30.000 firma, yakın gelecekte ise tüm firmalar için zorunlu hale getirilen e-Fatura ve e-Defter süreçlerindeki teknoloji ve süreç konularındaki bilgi liderliğini, stratejik işbirlikleri ile daha genişe yaymayı amaçlıyor. Yatırım sonrası FIT Solutions’ın hedefleyeceği diğer alanlar arasında, özellikle e-ticaret firmalarının müşterilerine dijital fatura göndermesini kolaylaştıran e-Arşiv servisleri, tebligatları kolaylaştıran Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ve benzeri servisler bulunuyor.

Buna ek olarak yurtdışı operasyonlarını yeni bir Avrupa ofisi ile hızlandırmayı planlayan FIT Solutions, Shell, BP, Total, Exxon Mobil, Peugeot, P&G ve Unilever gibi onlarca global müşterisine yenilerini katmayı ve mevcut müşterilerine yeni çözümler sunmaya devam etmeyi planlıyor.

FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, yatırım için kendilerini seçen Revo Capital ile işbirliğine karar verme sebeplerini şu şekilde özetledi: “FIT Solutions, çok değerli bir ekip ile 1999 yılında faaliyete başlayan dinamik bir firma. 2001 yılında dahil olduğum bu ekip ile kurumsal çözümler alanında birçok ilke imza attık. FIT Solutions 2013 yılında %300 büyüdü. Bugün, güvenilir projelere ve sürdürülebilir iş modellerine destek veren Revo Capital ile birlikte, bulut çözümlerimizde hedeflediğimiz hızlı büyümeyi güçlendirerek devam ettireceğimize ve yurt dışı operasyonlarımıza odaklanıp, global IT sektöründe teknolojiye yön veren önemli aktörlerden olacağımıza inanıyoruz.”

fitbanner-left

FIT Solutions Kurucu Genel Müdürü Ahmet Bilgen, “Kuruluşundan bugüne dek, FIT Solutions’ın bir tek odak noktası var: Teknoloji. Hedefimiz hiçbir zaman teknolojiyi takip etmek olmadı. Biz daima uygulanabilir hedefler belirleyerek, sürdürülebilir modeller ve çözümler üretmeyi, teknolojiye yön vermeyi seçtik. Revo Capital ile işbirliğimizin, bu hedeflerimiz doğrultusunda çizdiğimiz yol haritasına ve süreçlerimize katma değer sağlayacağına inanıyoruz” diyerek, FIT Solutions’ın sağlam adımlarla büyümekte olduğunun altını çizdi.

Revo Capital Yönetici Ortağı Cenk Bayrakdar, yapılan yatırım için duyduğu heyecanı paylaşarak şunları belirtti: “Türkiye, gelişmiş internet ve teknoloji altyapısı ile dünyada ilk sıralarda olmasına rağmen, bu altyapılar üzerinde koşan servisler anlamında henüz çok gerilerde. Önümüzdeki senelerde rahatlıkla 10-20 katına çıkmasını beklediğimiz kurumsal servisler pazarında FIT Solutions, kaliteli ekibi, geliştirmiş olduğu teknoloji, iş tecrübesi ve markası ile ayrışıyor. Mevcut büyüme ivmesini ortaklığımız sürecinde de kat kat artıracağına inanıyoruz.”

Revo Capital ve FIT Solutions’ın ortaklık sürecinde FIT Solutions danışmanlığını Gökçe Attorney Partnership, Revo Capital’in danışmanlığını ise BTS Legal sürdürdü ve “due diligence” sürecine Deloitte destek verdi.

Yatırım sonrasında Revo Capital, FIT Solutions’ın Yönetim Kurulu’nda yer almaya başlayacak. FIT Solutions’ın yönetim sisteminde bir değişikliğe gidilmeyecek ve firma yeni transferler ile güçlenerek büyümeye devam edecek.