Bulut bilişim teknolojisi iş yapış şeklimizi tamamen değiştirdi. Özellikle iş akışlarında bu teknolojiyi kullanan şirketler bir adım öne geçtiler. Çünkü bulut teknolojisi onlara sadece yeni bir teknolojiye adapte olmaktan çok daha fazlasını sunuyor. Maliyetten ve zamandan tasarruf sağlıyor. IT maliyetlerini azaltıyor ve iş yapış biçimlerini verimli hale getiriyor.

Gelecek, Bulut Tabanlı Mobil Uygulamalarda

Bilindiği gibi Salesforce dünyanın bir numaralı bulut tabanlı CRM platformu, mobil tarafta ise iOS ve Android platformları başı çekiyor. Peki, bu iki platformu birleştirerek hayatınızı tamamen kolaylaştıracak mobil uygulamalar yapılabilir mi?

Her platformun kendine özel güçlü yanları bulunmaktadır. Bu güçlü yanların birleşimi ise tüm endüstrilerde iş yapış biçimlerini değiştirebilir. Eğer B2B veya B2C ürünler satan bir şirkete sahipseniz, mobilin ve bulut bilişimin gücünü bir kenara atmanız artık imkânsız. Şirketiniz servis, ürün veya insan kaynakları satabilir, ne satarsanız satın mobil düşünce biçimi çalışanlarınızın daha verimli ve etkili çalışmasını sağlayacaktır. Fakat sadece mobil uygulamaları kullanmak yeterli midir?

Maalesef Hayır!

Uyumlu Mobil Uygulamalar

 

Gelecek, Bulut Tabanlı Mobil Uygulamalarda

 

Bulut tabanlı uygulamaların mobil platformlara tam uyumlu olması çok önemlidir. İşlemlerinizi rahat yapabilmeniz ve gerektiğinde çevrimdışı (Off-line) çalışabilmenizi bu sağlar. Mesela, siz bir tesisin müdürüsünüz ve iPad uygulaması kullanarak varlıklarınızın yönetimini yapıyorsunuz veya bir gemi denetçisisiniz ve devamlı saha çalışıyorsunuz, gereken bilgileri Android cihazınıza giriyorsunuz. İşte tam bu noktada çevrimdışı çalışmanın önemi daha da belirginleşiyor.

Dünya’nın çoğu halen telefon sinyali veya kablosuz internet bağlantısına sahip değil. Ülkelerin içinde bile çoğu zaman bir telefon sinyali bulmanın zor olduğu noktalar var. Bu durumda mobil cihazınıza bilgileri girebiliyor olmanız lazım. Bir internet bağlantısı bulduğunuzda da gerekli bilgileri senkronize edebilmelisiniz. Bulut tabanlı mobil uygulamalar hem çevrimdışı çalışabilmenize hem de bu arada bulut bilişimin özelliklerinden yararlanmanıza olanak sağlar.