IAS

IAS ve caniasERP’deki son gelişmeleri anlatan IAS Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu, “2019 yılında gerçekleşen hızlı büyümemiz yıl boyunca ve 2020’de de devam edecek. Yüzde 100’e yakın büyümeyi hedeflediğimiz o sıçrama dönemine girdik. Operasyonlarımız ve etkinlik alanımız her geçen gün büyüyor” şeklinde konuştu.

IAS

ERP dünyasındaki yenilikler ve dijital dönüşüm süreçlerinin konuşulacağı caniasERP Live lansmanı 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçekleşecek. IAS’deki son gelişmeleri ve caniasERP’deki yenilikleri anlatan IAS Genel Müdürü Behiç Ferhatoğlu, etkinlik hakkında da detayları açıkladı. Ferhatoğlu, “Son lasmanımızdan bu yana neler yaptık, hem ürünümüzle ilgili hem de müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz projelerde ne gibi yeniliklere imza attık hepsini bu ayki etkinliğimizde konuşacağız. Türkiye’deki ERP pazarının önemli bir oyuncusu olduğumuzu göz önünde bulundurursak ERP hakkında her şeyi konuşacağız diyebiliriz. Müşteri ve müşteri adaylarımız başta olmak üzere ERP dünyasında olup biteni merak eden, ilerde bu dünyaya dahil olmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

IAS olarak 2019 yılında yoğunlaştığınız gündem maddeleri neler? Yılın ilk yarısı nasıl geçti?

2019’da genel olarak eylül ayında lansmanını gerçekleştireceğimiz yeni versiyonumuz, 8.02, ile ilgili çalışmalara yoğunlaştık. Bunun yanı sıra da etkinliğini genişlettiğimiz, büyüttüğümüz operasyonlarımıza odaklandık. Bunların başında Güney Kore operasyonumuzu devreye almak, İsviçre operasyonumuzu başlatmak ve 2020’nin başına yetiştirmeyi hedeflediğimiz Amerika Birleşik Devletleri operasyonumuzla ilgili yaptığımız araştırma çalışmalarını sürdürmek geliyor. Bir yandan kendi operasyonlarımızı büyütürken öte yandan aramıza katılan yeni çözüm ortaklarımızla da yine hizmet ve satış ağımızı genişletmeye devam ettik. Aynı zamanda üniversitelerle yaptığımız iş birlikleri ve iki-üç yıldır üzerinde çalıştığımız kendi organizasyon yapımızı daha çevik hale getirmekle ilgili projelerimiz de sürüyor. Tüm bunlara ek olarak özellikle satış, danışmanlık ve yazılım geliştirme tarafında yaptığımız çalışmaları standart hale getirip, operasyonlarımızı geliştirirken, kurumsal kimliğimizi çok daha hızlı yaygınlaştırabileceğimiz bir IAS Anayasası projemiz bulunuyor. Yaptığımız önemli çalışmalardan bir tanesi de lisanslama modelimiz üzerinde gerçekleştirdiğimiz ciddi düzenlemelerdi. Son birkaç yıldır üzerinde denemeler yaptığımız bir çalışma bu. Geldiğimiz son noktada, lisans modelimizi son derece sadeleştirmiş bulunuyoruz; hem müşterilerimiz hem de müşteri adaylarımız için çok daha anlaşılır hale getirdik. Müşterilerimizin büyümesiyle birlikte artan kullanıcı sayıları, onlar için lisans ve bakım maliyetlerinin giderek artması demek oluyordu. Yeni lisanslama modelimiz ile bu maliyetlerin azaltılmasını hedefledik. 2019’un ilk yarısı tüm bu çalışmalar doğrultusunda şekillendi. Ticari açıdan da oldukça olumlu sonuçlar aldığımız bir yıl oluyor; euro bazında iki haneli büyüme yaşadığımız bir dönemdeyiz. 2019’un ilk yarısında IAS, euro bazında yüzde 10’un üzerinde bir büyüme yaşadı. Hedefimiz bunu 2019’un ikinci yarısında da benzer şekilde devam ettirebilmek. Hem yeni lisanslama modelimizle hem büyüyen organizasyon ve operasyon yapımızla, yıl sonuna kadar ve devamında da 2020 yılında hızlı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Yüzde 100’e yakın büyüme gerçekleştireceğimiz o büyük sıçrama dönemine girdiğimizi düşünüyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.

ERP Dünyasının Nabzı Tutulacak

caniasERP Live etkinliğinden bahseder misiniz?
caniasERP Live etkinliklerini hemen her yıl düzenliyoruz. İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra sanayi anlamında büyük önem taşıyan Gaziantep gibi şehirlerimizde de daha önce gerçekleştirdik. Altıncısı ise bu ay İstanbul’da olacak. En son etkinliği gerçekleştirdiğimiz tarihten bu yana neler yaptık; hem ürün tarafında hem müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz projelerimizde ne gibi yenilikler var bunları paylaşacağız. Türkiye üzerinden bakacak olursak, ERP pazarında önemli bir oyuncu olduğumuz gerçeğinden harekete, IAS ve ERP dünyasında yenilikleri konuşacağız. Etkinliklerimize ilgi her geçen yıl artıyor, bu yıl da yoğun bir katılım bekliyoruz. Müşteri ve müşteri adaylarımız başta olmak üzere ERP dünyasında olup biteni merak eden, ilerde bu dünyaya dahil olmak isteyen herkesi bekliyoruz.

caniasERP Live İstanbul etkinliğinin bu yılki gündem maddeleri neler olacak?
Bu yıl 26 Eylül’de Four Seasons Bosphorus Hotel’de gerçeklecek olan caniasERP Live etkinliğinin ana konularından biri katılımcılara tanıtacağımız yeni versiyonumuz olacak. Yeni versiyonda kullanıcı deneyimi anlamında çok ciddi değişiklikler yaptık; yeni web client’ımızı da bu lansmanda tanıtacağız. Artık caniasERP tüm mobil cihazlardan rahatça kullanılabiliyor olacak. Yeni versiyonumuzla birlikte kullanıcıların bir süreç haritası üzerinden uygulamaları kullanabilecekleri, başlatabilecekleri ve kendi süreçleriyle ilgili bilgi alabilecekleri yeni bir arayüz ve kullanıcı deneyimi tasarımı da sunuyoruz. Bu çalışma sayesinde caniasERP ile yeni tanışanlar sisteme çok daha kolay şekilde adapte olacaklar. Mevcut kullanıcılar ise iş süreçlerini kendilerine özgü bir yol oluşturarak çok daha hızlı şekilde yönetebilecekler. Yeni kullanıcı deneyimi kapsamında her kullanıcı ve kullanıcı grubu için yaptığımız kokpit ekranları bulunuyor. caniasERP Live etkinliğinde bu ekranların da tanıtımını yapıyor olacağız. Endüstri 4.0 konusunda yaptığımız çalışmalar da etkinlik gündeminde yer alıyor. Endüstri 4.0 çalışmalarıyla beraber müşterilerimizde de artarak büyüyecek olan büyük verinin yönetilmesi ihtiyacına karşılık verebilmek ve yapay zeka ile ilgili gerçekleştireceğimiz çalışmalara zemin hazırlamak için kendi kontrolümüzde olan bir veri tabanı geliştirmemiz gerektiğini düşündük. Böylece çalışmalara başladık ve artık kendimize ait bir veri tabanımız var: IASDB. Etkinlikte bu yeni ürünümüz ile ilgili detayları da katılımcılara aktaracağız. Ayrıca IoT konusunda yaptığımız çalışmaları da anlatacağız. Hedefimiz müşterilerimizin fabrika otomasyonu ya da herhangi bir IoT cihazından veri toplama ihtiyaçlarını başka bir tedarikçiye ihtiyaç duymadan, direkt bizim çözümümüz ile gerçekleştirebilmelerini sağlamak. Üretim sahasındaki verileri direkt olarak caniasERP’ye aktarmak, analiz etmek ve üretim sahasındaki makinaları yönetebilmek. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmaları katılımcılar ile paylaşacağız. caniasERP Live etkinliğinin ana konularından bir diğeri ise iş zekası çözümümüz canias IQ olacak. Kişisel verileri koruma kanunu ile ilgili gerçekleştirdiğimiz birçok çalışmayı da yine bu etkinlikte aktarıyor olacağız. Bunların yanı sıra beş müşterimizin katılacağı, bu müşterilerin kendi caniasERP deneyimlerini paylaşacakları, bir panelimiz olacak. Burada katılımcılar müşterilerimizin deneyimlerini birinci ağızdan dinleme fırsatı elde edecekler. Etkinliğimizin sonunda 10’dan fazla kişisel ve kurumsal gelişim kitabının yazarı, bu doğrultuda binlerce seminer vermiş olan, İzgören Akademi’nin de kurucularından Ahmet Şerif İzgören’in bir saatlik bir kapanış konuşması olacak. Kapanışta İzgören’in seminer tadındaki sohbetiyle katılımcılara kişisel gelişim anlamında da bir şeyler katabilmeyi umuyoruz.