nebim-v3

2004 yılında ayakkabı imalat hayatına Gedikpaşa’da başlayan MUDU Ayakkabı,  planlı büyüme stratejisi izleyerek sektöründe önemli bir konuma geldi. Nebim V3 ile tanışmalarıyla büyüme hızlarının ivme kazandığını söyleyen MUDU Ayakkabı Yönetim Kurulu Başkanı Mümin DULUN,  2007 senesinde Mammamia’ya fason mal üretmeye başladıklarını belirtti.

nebim v3

Mümin DULUN, “O dönemde piyasalarda bir boşluk vardı, biz o boşluğu deri ayakkabıda iyi yakaladık. Hızlı bir şekilde bugünlere geldik. İşe başladığımızda günde 250 – 300 çift ayakkabı üretiyorduk ve bu adetlerdeki üretimin tedarik sürecini ve üretim sürecini takip etmek çok kolaydı. Üretimi artırmaya karar verdiğimizde 400, 500, 600 çift günlük üretime geçtik ve bu durumda artan üretim adetleriyle birlikte tedarik ve üretim süreçlerini yönetemez, takip edemez hale geldik. Bu durumda tedarik ve üretim süreçlerimizi bir sistem üzerinde takip etmeyi düşündük ve bununla alakalı araştırma yapmaya başladık. Bu araştırma neticesinde önümüzde birkaç tane üretim programı alternatifi vardı be Nebim Üretim programıyla başlamaya karar verdik.” dedi.

“Nebim’in çözüm ortağı Başarı Yazılım ile çalışmaya karar verdik”

Nebim ile büyüme süreçlerinde tanıştıklarını belirten Mümin DULUN, “Üretimi artırmaya karar verdiğimizde bunun tedarikini ve takibini yapamaz hale geldik. Üretim miktarı artınca hatalar çoğaldı, masraflar arttı ve bunun önüne geçebilmek adına üretimle alakalı otomasyon sistemi geliştirmeye karar verdik. Bununla alakalı araştırma yaptığımızda iş süreçlerimizi tam anlamıyla takip edebilmek için farklı birkaç tane yazılım kullanmamız ve entegrasyon yapmamız gerektiğini gördük. Araştırmalarımızın sonucunda Nebim’in çözüm ortağı Başarı Yazılımla bu işi daha kolay bir şekilde yapabileceğimizi gördük ve çalışmaya karar verdik.” dedi

“Nebim V3 iş hatalarımızı azalttı”

Barkod sistemine geçmelerinin tedarikte çok büyük kolaylık sağladığını belirten Mümin DULUN, “Nebim V3’ün bize sağlamış olduğu en büyük fayda üretimi artırmamıza yardımcı olması oldu. Sipariş üzerine mal yaptığımız için tedarik sürecini hızlı bir şekilde tamamlamamız gerekiyor. Tedariki NebimV3 üzerinden hızlıca yapabildiğimiz için de üretimimizi aşırı derecede hızlandırmış olduk. Ayrıca bu sistem personel hatasının tespitini kolaylaştırdı, önceden herkes hatayı birbirine yükleyebiliyorken şu an herkes kendi barkodunu okutarak işlemlere başladığı için kimin hangi işi yaptığı belli belli oluyor. Dolayısıyla bu sayede iş hatalarını neredeyse minimize etti. Öte yandan barkod sistemine geçtikten sonra tedarikte ihtiyacımız kadar mal almamıza neden oldu ve bu sayede depodaki atıl mal maliyet yükünü yok etti. “ dedi.

“Yeni makinalarla bağlantı kurmak istiyoruz”

Mümin DULUN Nebim ile yapacakları yeni iş birlikleri ve geliştirmeler hakkında ise; “önce genel iş süreçlerimizi arkasından da üretim süreçlerimizi Nebim V3 ile takip etmeye başladık. Her bölgeye bant sistemi kurduk. NebimV3 ile yeni üretim makinalarımızla entegre etmek istiyoruz.” dedi.