IFS-ve-Acumatica

IFS ve Acumatica, lider yatırım şirketlerinden olan EQT Partners çatısı altında güçlerini birleştirdi. Bu koalisyonu güçlendirmek adına işlemin kapanmasının ardından Jonas Persson, her iki şirketin de başkanlığı görevini üstlenecek. Global Kurumsal Uygulama Şirketi olan IFS ve dünyanın en hızlı büyüyen Bulut ERP sağlayıcısı olan Acumatica ve üretim, dağıtım, inşaat, enerji ve A&D gibi büyüyen endüstrilere hizmet sunarak, doğrudan SAP, Oracle, Microsoft, Infor ve Sage gibi isimlerle rekabet edecek.

IFS-ve-Acumatica

IDC İşletme Uygulamaları 2019 Program Başkan Yardımcısı Mickey North Rizza, konuya ilişkin olarak;

‘IDC Marketspace: Dünya çapında SaaS ve Bulut Tabanlı Operasyonel ERP uygulamaları 2019’da IFS ve Acumatica’yı yakından inceledim. Her iki şirket de çalışmada farklı nedenlerle ana oyuncu olarak tanımlandı ve gerçekten birbirlerini tamamlayacaklar. IFS, Acumatica’nın kilit endüstrilerdeki küreselleşme ve genişleme kabiliyetini desteklerken, Acumatica da IFS’i iş zekâsı, analitik ve gerçek bir ERP yazılımı sağlama konusundaki kapsamlı deneyimi ile destekleyebilir’ dedi.

Acumatica’nın yönetim kurulunda görev alacak olan IFS CEO’su Darren Roos;

‘Bu iş birliği hem her iki kuruluş hem de müşterilerimiz, ortaklarımız ve çalışanlarımız için harika bir haber! EQT, büyüyen kurumsal bulut pazarında, ortaklığın avantajlarından memnun olacak iki işletmeyi bir araya getirdi. IFS ve Acumatica, birbirlerinin kaynaklarından, yeteneklerinden ve stratejilerinden faydalanırken, aynı zamanda ticari faaliyetler ya da marka hakkındaki aksaklıklardan kaçınarak, tam özerklik ve hızlı büyümenin tadını çıkarabilir. Acumatica’nın yerel bulut mimarisi ve operasyonları, müşterileri ve ortaklarının bağlılığı gibi en ileri seviyededir.  Sonuç olarak bu iş birliğinde, piyasayı baştan sona kapsayan ve pazar payını almak için güçlerini birleştiren iki müttefik görüyorum’ dedi.

Müşterilerimize Gerçek Bir Küresel Destek Sunacağız

Acumatica CEO’su Jon Roskill ise iş birliği hakkında;

‘IFS, ERP pazarında müşteri memnuniyeti konusunda aynı inancı paylaştığımız ve hayranlık uyandıran bir şirket. Daha iyi bir teknoloji, strateji ve şirket kültürü eşleşmesi talep edemezdik. IFS ve Acumatica’nın her ikisi de müşteri memnuniyetini merkezde tutuyor ve kamuya açık, özel ve hibrit bulut seçeneklerine ilaveten modern lisanslama ile zengin bağımsız yazılım sağlayıcısı (ISV) ekosistemleri sunuyor.  Acumatica’nın müşteri dostu lisansı ve sektör lideri iş ortağı programları değişmeyecek ve ödüllü desteğimiz çok daha iyi olacak. IFS’in yetkinlikleriyle birleşen Acumatica yetenekleri, yeni pazarlara açılmak ve hızla genişleyen uluslararası müşterilerimiz için gerçek bir küresel destek sunacak’ dedi.

İşlemin üçüncü çeyrekte kapanması beklenirken, işlem şartları ise henüz açıklanmadı.

Yeni küresel varlık, sonuç itibariyle artan sayıda müşteri gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmıştır. Hem IFS hem de Acumatica, işletmelerin boyutu ya da sektöründen bağımsız olarak giderek küreselleştiğini anlıyor. Müşterilerin ölçeklendirmek ve rekabet etmek için faaliyet gösterdikleri her yerde, iş ortaklarından ve müşterilerden oluşan bir kaynak ağına ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçları karşılamak adına iki şirket birbirlerinin ISV’si, satıcı ve sistem entegratör toplulukları, kaynakları ve yol haritalarından faydalanacak. Her iki şirket de şu anda yapay zekâ ve öğrenen makine özelliklerini benimseyerek, bu alanda en kısa sürede başarılı olmayı hedefliyor.