Jotun

Jotun ve IFS olarak yaptığımız anlaşma ile, 100 ülkede uzun vadeli büyüme ve inovasyon planlarını güçlendiriyoruz. 

Uluslararası kurumsal iş uygulamaları şirketi IFS, küresel operasyona sahip dekoratif boyalar ve denizcilik, koruyucu ve toz boya üreticisi Norveçli Jotun ile uzun süreli ortaklıklarını yükselterek IFS Bulut ve “Evergreen”e geçtiklerini duyurdu. Jotun bu güncelleme ile operasyonel verimlilik alanında riskleri en aza indirirken talep edilen standart büyümeyi de korumayı hedefliyor.

Jotun

Uluslararası bir şirket olan Jotun dünya genelinde 39 üretim tesisine sahipken 100’den fazla ülkede varlık göstermektedir. Jotun’un ürettiği ürünler dünyanın eşsiz güzelliklerini korumaktadır. Ayrıca dünya çapındaki deniz araçlarının dörtte biri Jotun’un kaplamaları ile korunmaktadır.

Şirket dört ana iş koluna ayrılmıştır. Bunlar Jotun Dekoratif Boyalar (tüketiciler ve profesyoneller için iç ve dış cephe boyaları), Jotun Denizcilik Kaplamaları (gemi sahipleri ve yönetici şirketler için üretilen kaplamalar), Jotun Koruyucu Boyalar (açık deniz, enerji, altyapı ve hidrokarbon işleme gibi endüstrilerde kullanılır) ve Jotun Toz Kaplamalar (cihaz, mobilya, yapı bileşenleri ve boru hatları ile ilgili endüstrilere toz boyaların lider tedarikçisi)’dır.

Jotun, kalite, marka yönetimi ve standartlaştırılmış iş süreçlerine, ki bu alanda IFS ERP yazılımı büyük rol oynamıştır, odaklanarak küresel olarak güçlü bir konuma gelmiştir.

Şirket, 2004 yılında IFS ile çalışmaya başladı ve ilk olarak İskandinavya operasyonlarında finans, üretim, lojistik yönetimi, tedarik ve bakım için IFS uygulamalarının bileşenlerini kullanmaya başladı. Bu başarılı sürecin ardından Jotun, 2008 yılında İskandinavya dışındaki her şirketteki yerel eski sistemleri IFS’in birleşik, tek örnekli ve tamamen şeffaf ERP çözümüyle değiştirmeye başladı. Çözüm, şirketin ana süreçlerini yöneten 46 ülkede 120’den fazla bölgede kullanılmaya başlandı. Jotun ayrıca IFS’in ERP çözümüne uçtan uca entegre olan IFS CRM’ini de kullanmakta.

Jotun operasyonlarını IFS Bulut’a geçirerek şirketini geleceğe hazır hale getiriyor. Yeni anlaşma ile, Jotun’un Norveç’teki genel merkezi de dahil olmak üzere 46 ülkede 9000’den fazla kullanıcı bu yeni güncellemeyi kullanacak. Jotun’un buluta geçişinin ana nedeni, daha az özelleştirme, daha hızlı güncellemeler ve piyasaya sürüldüğünde yeni yeterlilikleri kullanma yeteneği ile daha standart bir çözüm elde etmektir. Şirket, ticari faaliyetlerinde iyileştirmeleri hızlandıracak Ar-Ge ile stratejik, uzun vadeli bir ortaklığa yatırım yapıyor.

IFS CEO’su Darren Roos şunları söyledi: “Jotun ile bu kadar güçlü bir ortaklık içinde olmaktan ve IFS ile “evergreen” yolculuklarında onların yanında olmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Jotun kendi alanında gerçek bir yenilikçi şirkettir. Biz de onlarla aynı önemli hizmet değerini ve harika müşteri deneyimi yaratma tutkusunu paylaşıyoruz. Jotun, kalite ve güvenilirlik söz konusunda hiç taviz vermedi. IFS’in bu taahhüdü güçlendirebilmesi ve Jotun’un büyüme planlarını destekleyebilmesi ise gerçekten muazzam.”

“Jotun uzun vadeli düşünen bir şirkettir. Yaptığımız her şey uzun vadeli vizyonumuzla uyumludur.” diyor Jotun CEO’su Morten Fon ve ekliyor, “İleri görüşlü teknolojiye yatırım yapmaya devam ederek, büyük ve küresel iş gücümüzü kârlılığı artırabilecek modern ve sezgisel araçlarla güçlendirebiliyoruz”. “Kendimizi, büyüme hedeflerimizi yakalamak için yenilikçi yollar bulan, stratejik riskler almaya hazır, gerçek bir challenger (meydan okuyan) marka olarak görüyoruz. Uzun yıllardır dünyanın en hızlı büyüyen boya şirketleri arasında yer alıyoruz. Yeni alanlara taşınmayı ve yeni çözümler geliştirmeyi seviyoruz.”

Jotun’un Küresel ERP Yöneticisi Trond Aune, IFS’nin şirketlerine kattığı değer konusunda oldukça net. “Jotun’un stratejisi, inovasyon ve sürdürülebilir büyüme alanlarına odaklanmıştır. Son 10 yılda grup etkileyici bir büyüme kaydetti ve operasyonlarımızı iyileştirmek, ticari operasyonları ve ana verileri standart hale getirmek için IFS’i kullandık. Şimdiye kadar yaptığımızdan daha fazlasını standartlaştırmamız gerekiyor. Bu nedenle, faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlardaki yerel gereksinimlere uyarken yenilik yapmaya devam etmemize yardımcı olması için AR-GE’ye yatırım yapan bir yazılım şirketiyle ortak olacağımızdan emindik.”