ERP HABER – Mikron’S, ERP alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS ERP Uygulamaları’nı tercih etti. Mikron’S, IFS ERP Uygulamaları ile dinamik, akıllı ve esnek bir veri platforma sahip olarak rekabet avantajı sağlayacak.

Madencilik ve kimyasal hammadde sektörünün önde gelen şirketlerinden Mikron’S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında, iş süreçlerini entegre eden, verimliliği artıran ve dinamik bir iş takibi sağlayan IFS Uygulamaları’nı tercih etti. 2004 yılında dünyanın en saf ve en beyaz kalsit yataklarının bulunduğu Niğde’de yıllık 120.000 ton mikronize kalsiyum karbonat üretme kapasitesiyle üretime başlayan Mikron’S, departmanlar arası iletişimi etkinleştirmek ve tüm işlemlerin merkezi bir veritabanı üzerinde online yapılmasını ve raporların istenildiği anda alınabilmesini sağlamak amacıyla; entegre bir ERP arayışına girdi.

Grubun büyüme hızı ve artan işgücü kapasitesine paralel olarak  şirketlerini tek bir noktadan yönetmek istemesi üzerine yapılan analizlerden sonra IFS ERP Uygulamaları’nı tercih eden Mikron’S, esnek, sektör tecrübesine sahip, açık kaynak kodlu uluslararası bir yazılım olan IFS’te karar kıldı.

Mikron’S IFS ERP ile diğer SİNPAŞ GRUBU şirketleri arasında güçlü bir iletişim ve güvenilir, konsolide raporlama ile iş verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Mikron’S IFS ERP ile daha dinamik

IFS ERP etkin izlenebilirlik ve zaman yönetimi

Mikron’S un bütün iş süreçlerinin IFS ERP Uygulamaları üzerinden yürütülmesi planlanıyor. İlk etapta, günlük hayatının sistem üzerinden hızlı bir şekilde izlenmesini sağlayacak; satınalma yönetimi, stok yönetimi, finans muhasebe , maliyet yönetimi ve dış ticaret uygulamalarının 3 ay gibi bir sürede devreye alınması öngörülüyor. Hemen ardından ise üretim yönetimi, planlama, bakım yönetimi, kalite ve Ar-ge yönetimi ve diğer kalan modüller adım-adım devreye alınıyor olacak. Projenin 2009 sonunda tamamlanması öngörülüyor.
Proje bitiminden sonra şirket entegre bir şekilde çalışacağı için, her noktada detaylı bir izlenebilirlik, doğru maliyet dağılımı ve kontrolü, fire oranlarının düşürülerek ürün kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.
Mikron’S:

“Esnek platform ve uluslararası deneyimleri IFS ERP Türkiye’yi tercih nedenimiz oldu.”

Mikron’S un ERP arayışlarında uluslararası çözümler üzerinde durduğunu ama yerel mevzuata uygunluğu ve esnek bir platform sunmasının da önemini ifade eden projenin koordinasyonunu üstlenen  Mikron’S Genel Müdür Yrd. Mustafa Şenol beklentilerini belirtti:

“Şirkette en büyük başarı elde edilen verilerin doğruluğunu sağlamak ve bundan da önemlisi bu verilerden anlamlı sonuçlar çıkarmak güvenilir bir şekilde analiz edilmesini sağlamaktır. Aksi takdirde, kişiye bağımlılık artacak, raporlamaların yanlış takip edilmesinden doğan ciddi maliyet açıkları oluşacaktır. Diğer grup şirketlerinin de, IFS kullanıyor olmaktan duydukları memnuniyet ve uluslararası deneyimi, IFS’in tercih edilmesinde önemli bir etkendi. Her iki tarafta oluşturulan tecrübeli proje takımlarıyla, kısa sürede başarılı bir ERP projesinin ortaya çıkacağına inanıyorum.”

IFS Uygulamaları’nın sağladığı üstün izlenebilirlik, kolay kullanım özelliği ve açık kodlu yapı ile yurtiçi ve yurtdışında kurumsal kaynak yazılımları arasında öne çıkmaya devam ettiğini vurgulayan IFS Kurumsal Müşteri Yöneticisi Burak İslam, Mikron’S ile yaptıkları işbirliği süreci hakkında şunları söyledi:

“Sektörün önde gelen şirketlerinden Mikron’S ile işbirliği yapmış olmaktan dolayı mutluyuz.  IFS Türkiye olarak ülkemizde 100’e yakın başarılı projeye imza attık. Bu projemizde de aynı performansımızı sürdüreceğimizi ve Mikron’S firmasının iş süreçlerinin daha etkin yönetilmesini sağlayarak verimliliğine önemli ölçüde katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Proje ile ayrıca madencilik sektöründe de ilkleri gerçekleştiriyor olacağız.”

Mikron’S Hakkında:
Mikron’S Mikronize Mineral Endüstrisi Ticaret A.Ş., dünyanın en saf ve en beyaz kalsit yataklarının bulunduğu Niğde’de 2004 yılında yıllık 120.000 ton mikronize kalsit üretme kapasitesiyle üretime başladı. Daha sonra yaptığı yeni yatırımlarla bilyeli değirmen tesislerininin de devreye girmesiyle birlikte bu miktar kısa sürede 250.000 tona yükseldi. Kalsit cevherinin, bilyalı değirmenlerde öğütülmesi ile elde edilen mikronize kalsit, kağıt, pvc, boya, ilaç, tekstil dahil birçok sektörde kullanılmaktadır.
Mikron’S, üretime başlar başlamaz, kalitesi ve ürün yelpazesinin genişliğiyle Türkiye’de olduğu kadar dünyada da yoğun talep gördü. Kısa sürede TURKCARB® markasıyla hem iç, hem de dış pazarlarda güvenilen bir marka haline geldi.
Dünya standardında, çevre ve işçi sağlığına duyarlı bir şekilde üretim yapan Mikron’S, ISO 9001:2000 Kalite Güvence Belgesi’ni aldı ve diğer önemli kalite belgelendirme çalışmalarını tamamladı.
Yaklaşık 350 hektarlık bir alanı kaplayan maden ocağıyla, çok uzun yıllar hammadde ihtiyacına cevap verecek üstün kalitede rezerve sahip olan Mikron’S, kısa sürede elde ettiği başarıyla yetinmeyerek yatırımlarını sürdürecek ve büyümeye devam edecektir.

IFS Hakkında:
IFS, büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP çözümleri geliştiren İsveç kökenli uluslararası bir yazılım firmasıdır.

Sunduğu çözümler büyüyen işletmelerin kaynaklarını daha verimli kullanarak daha iyi bir işletme performansı, büyüme ve rekabet avantajı yakalamasını sağlamaktadır.

IFS, 1983 yılında kurulmuştur ve dünya genelinde 2600 personeli bulunmaktadır. Günümüzde 7. jenerasyonu sunulan IFS Uygulamaları, bileşen tabanlı iş uygulamalarının öncüsüdür ve sunduğumuz bileşen teknolojisi, ERP’ye geçiş yapan işletmelere ‘Adım-Adım’ büyüme, kolay uyarlama, işletme ve güncelleme olanağı sağlar.

IFS Uygulamaları 54 ülkede 22 dilde kullanılmaktadır ve temel ERP fonksiyonlarının yanı sıra CRM/SCM/PLM/MRO gibi genişletilmiş ERP özelliklerine de sahiptir. Sunduğu çözümler Savunma ve Havacılık, Otomotiv, Endüstriyel İmalat, Proses, İnşaat ve Taahhüt, Servis, Telekomünikasyon gibi farklı sektörlerde 600.000′den fazla kullanıcı tarafından başarı ile kullanılmaktadır.