ERP HABER – Ersey Makine, fabrikalarını IFS ERP ile üretecek. Şişeleme ve dolum tesisleri üretiminde Türkiye’nin büyüyen markalarından olan Ersey Makine, tasarımdan bakıma kadar tüm süreçlerini entegre bir şekilde IFS ERP ile yürütme kararı aldı. Standart üretimin yanında müşteriye özel üretim de yapan Ersey Makine’de bu iki üretim şeklini de yönetebilecek, proje tabanlı endüstrilere uygun olan bir ERP çözümü arayışı sonucunda, IFS ERP Uygulamaları’na karar verildi.

30 yılı aşkın süredir pet şişe ve damacana dolum hatlarından gazlı dolum hatları, palatizer makinelerinden tam otomatik etiketleme ve kolileme makinelerine kadar birçok ürünü Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi için üreten Ersey Makine, büyüyen iş hacmi ve ürün gamı nedeni ile ERP projesine başlama kararı aldı.  Türkiye’de kendi ürettiği makinelerle anahtar teslimi projeler yapan ilk firma olan Ersey Makine, Tübitak destekli Ar-Ge merkezinde birçok yeni teknolojiye imzasını atmaktadır.

IFS Türkiye iş ortaklarından olan EGERIA Yazılım tarafından yürütülecek olan projenin ilk fazında Satış Yönetimi, Satınalma Yönetimi, Stok Yönetimi, Üretim Yönetimi ve Mühendislik Yönetimi uygulamaları ikinci fazında da Finans/Muhasebe, İnsan Kaynakları ve Servis Yönetimi uygulamalarının devreye alınması planlanıyor.

İstanbul Hadımköy’de kurulu 11.000 m² lik üretim alanı, üretim ve pazarlama dahil 220 çalışanı ile Türkiye’de sektöründe lider olan Ersey Makine Proje Yöneticisi Murat Başyiğit başlatılan IFS ERP projesi için şunları söyledi. “Üretim, üretim planlama ve satınalma süreçlerini entegre ederek ölçülebilir veriler ışığında karar verme süreçlerimizi düzeltmek ihtiyacımız nedeni ile kurumsal kaynak planlama yazılımı kullanmaya karar verdik. IFS ERP ile ilk olarak depo yönetimi, tedarikçi değerlendirme, müşteri memnuniyetini ölçme, fiili maliyelerimizi görme, karlılığın ölçülebilmesi, fabrika içi süreçlerin performansının değerlendirilmesi gibi eksikliğini hissettiğimiz konulara çözüm bulacağımıza inanıyoruz. IFS ERP’nin esnek, basit ama detaylara inebilen yapısı seçimimizde önemli rol oynadı”.dedi.

Özellikle proje tabanlı endüstrilere özel ERP çözümleri ile fark yaratan IFS ERP, inşaat ve taahhütten tersanelere, makine üretiminden savunma sanayine kadar birçok proje tabanlı endüstride kullanılmaktadır.