ERP HABER – Dünya’nın önde gelen ERP yazılım firmalarından IFS, yeni çözümü ile işletmelerin maliyetlerini ve karbon emisyonunu düşürüyor.

IFS, kurumsal uygulamanın bir parçası olarak tam entegre Eco – Footprint Yönetimi çözümünü piyasaya sundu. Çözüm, işletmelerin çevresel düzenleme gereksinimlerine hazırlıklı olmalarını sağlıyor.

IFS, Eco – Footprint Yönetimi çözümü ile işletmelerin süreçlerinde var olan çevresel etkiler üzerinde denetim sağlanıyor. İlk defa bu çözüm sayesinde, kurumsal standart metolojisi kullanılarak işletmelerin maliyetlerini kontrol edebilmeleri ve çevresel mevzuatlara hızla uyum göstermeleri sağlanıyor.

Eco – Footprint Yönetimi, IFS yazılım paketinin üzerine ekleniyor. Kullanıcılar IFS ERP Uygulamalarını kullanırken, finansal sistemlerde maliyetlerin takip edilmesi süreci kadar kolay bir şekilde, çevresel etkilerin de maliyetlerini  kontrol edebilecekler. IFS kullanıcıları, hammaddenin kaynağından tasarımına, üretiminden ve lojistiğine kadar geçen süreçteki  çevresel etkileri izleyebilecek. Bu da işletmelere, operasyonlarını analiz ederek, çevresel etkilerini öğrenmelerine ve gereken yasal koşullara uygun şekilde planlanmalarına yardımcı olacak.

IFS’den Çevre Dostu ERP Uygulaması

IFS Genel Müdür Yardımcısı Thomas Petersson  IFS Uygulamaları kapsamındaki bu yeni modül ile ilgili şunları söyledi: “Karbondioksit, kurşun, kükürt ve bunun gibi diğer ek maliyet oluşturan çevresel etkilerin kontrol edilebilmesi sağlanıyor. Örneğin, kullanıcılar farklı nakliye methodlarının karbon üretim değerlerini izleyerek, karayolunun mu yoksa demiryolunun mu daha az maliyetli olduğunu hesaplayabilecek.”

Araştırmaya göre, çevresel etkileri ele alabilen kurumsal yazılımlara olan ihtiyacın artacağı gözlemlenecek. İşletmeler çevreci bir marka olabilmek için, bu konuda daha ölçülebilir olmayı ve olası maliyetleri düşürebilen çözümleri kullanabilmeyi tercih edecekler. Bu avantaja ilk defa IFS kullanıcıları sahip olacak.

IFS Eco – Footprint Yönetimi Çözümü uygulamalarına şimdiden entegre etmek isteyen kullanıcılar için hazırdır.

Shares: