ERP HABER – Dünyanın önde gelen beton bileşenleri üreticisi CEMEX Cement Component GmbH tüm üretim ve hizmet süreçlerinin yönetimini CANIAS ERP ile yürütme kararı aldı. Dünya’nın 19 ülkesinde 11 dilde sektörlerinin öncü firmaları tarafından tercih edilen ERP yazılımı CANIAS ERP’nin üreticisi IAS (Industrial Application Software), dünyanın sektöründeki 3. büyük firmasını da müşterileri arasına dâhil etmiş oldu.

Canias ERP Cement Çimento İnşaat Çözümü

CEMEX, iş süreçleri yönetiminde CANIAS ERP ’yi kullanacak

CEMEX, dünyanın birçok yerindeki beton terminallerinde ve diğer sektörlerdeki şirketlerinin iş süreçlerinin yönetiminde CANIAS ERP’yi kullanacak.

Proje için hızlı bir takvim belirleyen yetkililer Mayıs 2009′da başlayacak projede ilk mihenk taşı olarak, 1 Ocak 2010′da eski kullanılan sistemleri devre dışı bırakarak canlı kullanıma geçmeyi planlıyorlar. Satıştan, ticaret departmanına, teknoloji ofislerine, kalite yönetimi, pazarlama ve yönetim organlarına kadar yüzden fazla kullanıcı gelecek sene web tabanlı ERP yazılımı CANIAS ERP ile çalışabiliyor hale gelecek. Sistem, teklif hazırlanmasından hizmet yönetimine kadar, etkili bir iş akışı sağlayacak.

Konuya ilişkin olarak CEMEX Cement-Components GmbH Yönetim Müdürü Michael Saphörster “Etkili iş süreçlerinin yaratılması sofistike bir şirket için büyük bir çabadır, fakat bu aynı zamanda hem müşterilerimiz, hem de bizim için getirileri olan bir çabadır” şeklinde görüş bildirdi. Ayrıca Saphörster “CANIAS ERP’nin yararına olan bu karar, son derece detaylı değerlendirme süreciyle birlikte gelmiştir.”dedi.

CEMEX Cement-Components GmbH, IAS’nin beton bileşeni sektöründeki ilk müşterisidir. Projede standart çözüme ek olarak firma bazlı adaptasyon da yapılacak. Projeye ilişkin görüşlerini dile getiren IAS Almanya Genel Müdürü Steffen Rattke “Gelecekte daha fazla müşteri CEMEX projesi için gerçekleşecek sektöre özgü özelliklerden faydalanacaktır.” dedi.

Global inşaat malzemeleri üreticisi olan CEMEX, 1906′da Meksika’da kurulmuştur. Şu anda Amerika, Afrika, Ortadoğu, Asya ve Avustralya’da 60.000′den fazla çalışanı ile hizmet vermektedir. CEMEX’in ürün çeşidi beton karışımları, çift duvar, kaplama sistemleri ve katı bileşenleri içermektedir. Almanya’nın en büyük gıda şirketlerinden biri olan CEMEX Germany AG’nin yan kuruluşu Lahntal, Eslohe-Bremke, Bad Dürkheim ve Neuendorf’da fabrika ve satış ofisleri ile faaliyet göstermekte olup buna beş adet salt satış ofisi eşlik etmektedir.