nebim

Türkiyenin önde gelen markalarının tercih ettiği ERP yazılımlarından biri olan  Nebim V3’ün Nisan 2019 versiyonu duyuruldu. Yeni geliştirmeler ve eklenen yeni fonksiyonlar ile Nebim V3’ün 19.4.1 versiyonuna dair tüm detaylar şöyle;

Nebim 19.4.1

Nebim; Türkiye’nin önde gelen perakendeci, toptancı ve üretici markalarının tercih ettiği ERP yazılımı olan Nebim V3’ün 19.4.1 versiyonunu kullanıcılarına sundu. Bu versiyonda; Nebim V3 POS müşteri ekranı, Doğrudan Borçlanma Sistemi, BulutTahsilat ile banka hesap entegrasyonu, mağazada mobil cihazlar üzerinden etiket dökümü gibi yeni uygulama ve entegrasyonlar dışında e-Fatura, satın alma süreç yönetimi, masraf fatura onayı, satın alma talep ve teklif süreçleri gibi mevcut uygulamalara eklenen yeni fonksiyonlar yer alıyor.

Bu versiyonda sunulan yeniliklerin ve düzenlemelerin detaylı dokümantasyonu Nebim’in Web sitesindeki “Nebim V3 Ver.19.4.1 Versiyon Yenilikleri” sayfasında yer almakta olup, öne çıkan yenilikler aşağıda özetlenmiştir.

Nebim V3 POS Müşteri Ekranı

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile Nebim V3 POS’un çalıştığı bilgisayara bağlı ikinci bir ekranda çalışan “Nebim V3 POS Müşteri Ekranı” geliştirildi. Nebim V3 POS Müşteri Ekranı, müşteriye dönük olarak müşteriye yapılan alışveriş ile ilgili bilgileri gösterirken, müşteriye ürün önerileri, reklam videoları veya en çok satan ürünlerin fotoğraflarını da gösterebiliyor. Anlık Satış Bilgisi, İmaj Slayt, İmaj, Puan Bilgisi, Önerilen Ürünler ve Video Oynatıcı gibi widget’lerin gösterildiği ekran, firma tarafından isteğe bağlı olarak tasarlanabiliyor.

BulutTahsilat ile Banka Hesap Entegrasyonu

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile Nebim V3 ERP’nin ve Kayaport Teknoloji’nin geliştirdiği BulutTahsilat yazılımının entegrasyonu sağlandı. Bankaların hesap hareketlerinin tek ekranda görüntülenmesini ve farklı banka hesaplarına gelen ödemelerin tek tek kontrol etmek zorunda kalmadan yönetilmesini sağlayan BulutTahsilat yazılımı ile Nebim V3 ERP’nin entegrasyonu sayesinde, dosya aktarımı olmadan, Nebim V3’ün Online Banka Servisi ile banka hareketleri otomatik olarak oluşturulabiliyor ve firmanın banka hesaplarındaki bakiye bilgileri Nebim V3 ERP‘de tek ekran üzerinde takip edilebiliyor.

Kayaport Teknoloji ve Nebim’in işbirliği ve BulutTahsilat yazılımı ile Nebim V3’ün entegrasyonu ile ilgili bilgiye Nebim Web sitesindeki Entegre Çözümler sayfasında yer alan Banka Entegrasyonları bölümünden ulaşabilirsiniz.

Doğrudan Borçlandırma Sistemi (DBS)

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile banka DBS limitlerinin Nebim V3 ERP’de takip edilebilmesi sağlandı. Bankaların müşterilerine tanımlamış oldukları DBS limitleri, bankadan gelen bir dosya ile Nebim V3 ERP’ye işlenebiliyor ve DBS limit kontrolü yapılarak sevk emirleri onaylanabiliyor. Böylece firmalar ürün sevkiyatı öncesi ödemelerini garanti altına alabiliyor. Akbank, İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Türk Ekonomi Bankası TEB için DBS veri transfer işlemleri yapılabiliyor olup bu bankalardan gelen DBS limit dosyaları Nebim V3 ERP’ye işleniyor ve Nebim V3 ERP’de DBS limit kontrolü sonrasında onaylanan sevk emirlerine istinaden düzenlenen faturalar da bankalara gönderiliyor.

Mağazada Mobil Etiket Dökümü

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile mağazalarda pratik bir şekilde ürün etiketi dökülebilmesi için Zebra marka Android işletim sistemli mobil cihazlar üzerinde çalışabilen “Nebim V3 Mobil Etiket” uygulaması geliştirildi. Bu uygulama ile mağazalarda yaşanan fiyat değişimi, fiyat indirimi gibi durumlarla ve deforme olan ya da düşen ürün etiketlerinin yeniden basılması gibi durumlarda mağazada hızlı ve pratik bir şekilde etiket dökümleri gerçekleştirilebiliyor.

Satın Alma Talep Yönetimi Yenilikleri

Nebim V3 ‘ün Ekim 2018 versiyonuyla yayınlanan Satın Alma Talep Yönetimi uygulamasının daha verimli kullanılabilmesi maksadıyla ek özellikler eklendi. Nebim V3’ün 19.4 versiyonu ile birlikte, belirlenen tedarikçilere satın alma talebi olmadan teklif, sipariş veya fatura girişi yapılamıyor. Satın alma taleplerinin teklif giriş aşamasında çok sayıda satın alma talebi arasından daha kolay filtrelenebilmesi için satın alma talep tiplerinin hangi tedarikçilerden yapılabileceği belirlenebiliyor. Talep bazlı teklif girişlerinde satın alma talebindeki miktardan fazla miktarda teklif girişi yapılması durumunda kullanıcıya uyarı veriliyor. Ayrıca, satın alma talebi girişi esnasında taleple ilgili görsel ya da doküman girişi de yapılabiliyor. Satın alma talebi bazlı girilen satın alma tekliflerinde de yine onay süreci çalıştırılabiliyor. Satın alma talep yönetimi altındaki onay kuralları ve onay limitleri, satın alma talebi bazlı teklif girişlerinde de geçerli oluyor.

Sevkiyat Süreç Kontrolleri

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile sevk emri sürecine manuel ya da sihirbaz yardımıyla yapılabilen onaylama adımı eklendi. Depo bazında farklılaştırılabilen bu özellik sayede onaylanmamış sevk emirlerin sonraki süreçler için hareket girişleri engellenerek kontrolsüz sevk işlemlerinin önüne geçiliyor. Ayrıca Boyner ve FLO mağazalarına toptan ürün satışı yapan firmaların, ürün sevkiyatı öncesi almak zorunda oldukları “Mal Kabul Numarası” da Nebim V3 ERP tarafından takip edilebiliyor ve bu numara olmadan sevkiyat gerçekleştirilememesi sağlanıyor.

e-Fatura Onay Süreci

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile satın alma işlemlerinin daha kontrollü bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için e-Faturaya tabi firmaların, e-Faturaya tabi diğer firmalardan gelen faturaları “Gelen e-Faturaları Kabul Et” programı yardımı ile Nebim V3 veri tabanına kabul etmeden önce, departman yöneticileri ve / veya ilgili satın alma sorumluları tarafından onaylanmasını sağlayan bir onay süreci eklendi. Birden fazla onay hiyerarşisi tanımlanabilen bu süreçte, tüm onaylamalar bittikten sonra e-Fatura kabul işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Masraf Fatura Onay Süreci

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile masraf faturalarının onaylanmadan muhasebe entegrasyonunun yapılmasını engellemek için masraf fatura onay kuralları eklendi. Kullanıcılar masraf faturaları onay süreçleri için tanımladıkları kurallara göre onay verebiliyorlar. Bu kurallara göre masraf faturalarını onaylayacak kişiler; departman yöneticisi, iş yeri ve departman görevli müdür, personel müdürü ya da mağaza koordinatörü olarak tanımlanabiliyor.

Perakende Satışta Sonradan Teslim Yenilikleri

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile anında teslim perakende satışlarda, ürünün mağazada olmadığı durumlar için sonradan teslim seçeneğine geçiş yapılabilmesi sağlanıyor. Aynı zamanda, müşteri talebine göre satış esnasında ürün teslim seçeneği de anında teslimden sonra teslime ya da sonra teslimden anında teslime değiştirilebiliyor.

Taksitli Perakende Satış Süreç Yenilikleri

Nebim V3 19.4.1 versiyonu ile özellikle taksitli perakende satış yapan firmaların her vade için belirlediği fiyatı toplu olarak pratik bir şekilde girebilmeleri sağlanıyor. Bu versiyon ile firma sahibi, mağaza müdürü veya yetkili bir personel tarafından ödeme anında belirlenmiş olan minimum vade farkı oranından daha düşük bir oran ile vade farklı ödemesi parolaya bağlı olarak alınabiliyor. Ayrıca alışveriş esnasında ek taksit talepleri olma durumunda da firma sahibi, mağaza müdürü veya yetkili bir personel tarafından istenilen ödeme planı için önceden belirlenen ek taksit adetleri kadar taksit artışı yapılabiliyor. Bunun yanı sıra, mağazalarda verilen tarih aralığında, ödeme planına ek taksit kampanyası tanımlaması da yapılabiliyor.

Mobil Self Servis IK

Nebim V3‘ün Ekim 2017 versiyonuyla yayınlanan bu uygulama ile firma çalışanları web üzerinden personel kartlarında yer alan kişisel verilerini inceleyebiliyor ve değişiklik talebinde bulunabiliyor, geçmiş aylara ait ücret bordrolarını indirebiliyor, fazla mesai sürelerini inceleyebiliyor, personele tanımlı alışveriş limitlerini ve yaptıkları satışları görebiliyor ve izin talebinde bulunabiliyor. Nebim V3 19.4.1 versiyonuyla eklenen yeni mobil cihaz desteği sayesinde, daha önceki versiyonlarda masaüstü web tarayıcıları için optimize edilmiş olan bu uygulama, artık mobil web tarayıcılara özel tasarlanmış bir ara yüz ile de kullanılabiliyor.

Nebim V3 Servis Kullanıcısı

Nebim V3 kullanan firmalar daha önceki versiyonlarda Nebim V3 servislerini “Ofis Kullanıcısı” lisanslarından birini kullanarak çalıştırıyorlardı. Nebim V3 ERP programlarını kullanan ofis kullanıcıları firmanın Nebim V3 sunucusuna Nebim V3 servisleri çalıştırılmadan önce bağlandıklarında ve firmanın ofis kullanıcısı lisans adedi limiti dolduğunda Nebim V3 servisleri çalışmıyordu. 19.4 versiyonuyla sunulan yeni “Nebim V3 Servis Kullanıcısı” sayesinde, firmanın aynı anda bağlanan Ofis Kullanıcısı adedi limiti dolduğunda servislerin çalışmaması da engelleniyor.

Nebim V3 Dil Desteği ve Çeviri Özellikleri

Nebim V3’ün çok uluslu yapılarda yerel dil desteği kapsamında sunduğu Nebim V3 ‘ün Türkçe’nin yanı sıra, Arapça, Azerice, Boşnakça, Çince, Hırvatça, Farsça, Romence, İspanyolca, Makedonca, Lehçe (Polonya), İtalyanca, Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusça olarak kullanılabilmesinin yanı sıra bu versiyon ile Danca ve Gürcüce dil desteği eklendi. Ayrıca Nebim V3’ün giriş ekranlarında Google Translate ile otomatik çeviri yapma özelliğinin yanı sıra bu versiyonda Yandex Translate de otomatik çeviri için kullanılabiliyor.

19.4.1 Versiyon Yenilikleri Hakkında Detaylı Bilgi

Versiyon ile gelen yeniliklerin daha detaylı anlatıldığı “Nebim V3 Ver.19.4 Versiyon Yenilikleri” dokümanı, Nebim’in Web sitesinden indirilebilir.

Nebim V3 kullanıcıları, versiyon ile gelen yeniliklerin de tanıtıldığı sınıf eğitimleri hakkında detaylı bilgiyi, Nebim’in Web sitesindeki Eğitim Takvimi sayfasından takip edebilirler. Ayrıca Nebim V3 kullanıcıları, Nebim’in kullanıcılarına NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması kapsamında sunduğu eğitim portali olan Nebim Akademi’ye yüklenecek olan versiyon yenilikleri eğitimlerini ve videolarını da izleyebileceklerdir.

19.4.1 Versiyonunu Yüklemek ve Daha Fazla Bilgi İçin

NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması olan firmalar ve uyarlama projeleri devam etmekte olan firmalar, Nebim V3’ün yeni versiyonunu yüklemek için destek sorumluları ile iletişime geçebilirler. NebimExtra anlaşması olmayan firmalar ise yeni versiyon ve NebimExtra versiyon güncelleme ve destek anlaşması hakkında daha fazla bilgi edinmek için müşteri temsilcileri ile görüşebilirler.