Yapılan tahminlere göre içinde bulunduğumuz 2014 yılında firmalar bulut bilişime yaklaşık 100 milyar dolar harcayacak. Peki neden tüm şirketler bulut bilişime ve Salesforce platformuna geçiyor? Bunun en önemli nedenlerinden biri verimliliği ve nakit akışını arttırması. Diğerleri ise şöyle:

Salesforce Platformunun Sağladığı Yararlar Nelerdir?

Esneklik

Tüm şirketlerin ihtiyaçları ve beklentileri farklıdır. Örneğin bir şirketin ihtiyaç duyduğu bant genişliği ile başka bir firmanın ki farklı olabilir. Bulut bilişim yüksek kapasiteli sunucuları sayesinde tüm firmaların ihtiyaçların kolayca cevap verebilir. Salesforce platformunda ölçeği ne olursa olsun tüm firmalar aynı hizmeti alır. Esneklik çok önemlidir, örneğin Salesforce müşterilerinin %65’i bulut bilişime geçmesinin nedenini, müşteri ihtiyaçlarına hızlıca cevap verebilmek olduğunu belirtiyor.

Veri Kurtarma

Firmaların bulut bilişim kullanmaya başladıktan sonra artık karmaşık sistem geri yükleme veya veri kurtarma planları yapmalarına gerek yok. Salesforce kullanıcıları için bu problemler ortalama 2.1 saat içinde çözülür. Bu, bulut bilişim kullanmayan firmalardan tam 4 kat daha hızlı bir süreçtir. (8 saat)

Otomatik Güncellemeler

Salesforce altyapısını kullanan firmaların sunucu bakımı, güvenlik güncellemeleri gibi görevlerle ilgilenmeleri gerekmiyor. Tüm bunları Salesforce kendi yapıyor. Size ise diğer işleriniz için daha çok zaman kalıyor.

İşbirliğini Arttırır

Bulut bilişim, tüm çalışanların dokümanlar üzerinde aynı anda çalışmasını sağlayarak işbirliğini arttırır, iş süreçlerinde ortaya çıkabilecek karışıklıkları minimuma indirir. Frost & Sullivan firmasının yaptığı ankete göre bulut bilişime yatırım yapan şirketlerin, bu yatırımlarından altığı karşılık %400’dür. Avandel’in sağladığı tüm çözümler Salesforce platformu üzerindedir ve tüm kullanıcılara ortak çalışma fırsatı sunar.

Yer Sınırlaması Yok

Bulut bilişim kullanmanın en güzel yanlarından bir de budur. Çalışanlar internet bağlantıları olduğu sürece istedikleri yerden çalışabilirler. Bu esneklik çalışanların özel hayat ve iş hayatları arasındaki dengeyi sağlamasına ve daha verimli çalışmasına olanak sağlar. Yapılan bir araştırmaya göre çalışanların %42’si eğer evden çalışırlarsa maaşlarının bir kısmından vazgeçebileceklerini belirtmişler.

Döküman Kontrolü

Bir dosyanın 4-5 kez veya daha fazla değiştirilip e-posta adresinize farklı formatlarda geldiği olduğu mu? Mutlaka olmuştur, bu süreç kafa karıştırmakla kalmaz size fazladan bir iş yükü de katarak tüm enerjinizi azaltır.
Bulut bilişim teknolojisi ile tüm dosyalar tek bir yerde tutulur ve herkes tek bir kopya üzerinde çalışır. Salesforce ile tüm çalışanlar belge üzerinde çalışırken birbirleri ile chat yapabilir ve tüm süreci daha verimli hale getirebilirler.

Rekabet Avantajı

Bulut bilişim, küçük ve orta ölçekli şirketlerin daha büyük rakiplerinden daha esnek çalışarak hızlı hareket etmesini sağlar. Salesforce’da tüm ölçekli şirketlere verilen hizmet aynı olduğu için verimli çalışmanız için önünüzde hiçbir engel yoktur. Özellikle sahada eleman çalıştıran şirketler için bu çok önemlidir.

Örneğin Avandel’in Salesforce platformu üzerinde geliştirdiği Inspect This! mobil denetim uygulaması sahada çalışan personelin off-line denetim yapıp form doldurmasına da olanak veriyor. Çalışanlar internet olan bir yerden de hemen senkronizasyon yapıp hızlı ve verimli bir şekilde çalışabiliyorlar.

 

Mobil denetim uygulamaları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz Avandel Genel Müdürü Mehmet Ergün’ün katılacağı ücretsiz online seminere buradan kayıt olabilirsiniz.