Teknoloji, tıpkı diğer kurumlarda olduğu gibi karmaşık bir operasyonel yapıya sahip olan spor kulüplerinin dönüşümünde de kilit bir rol oynuyor. Microsoft, dünyanın önde gelen birçok spor kulübü ve organizasyonunda çok ciddi başarılara imza atıyor. Microsoft Türkiye bu projelerin bir benzerini Türkiye’de Galatasaray Spor Kulübü ile hayata geçirmek için el sıkıştı.

Galatasaray Spor Kulübü, Microsoft Dynamics ERP ile geleceği yakalıyor

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Murat Yılmaz, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve Galatasaray Spor Kulübü İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan.

Microsoft Türkiye , Galatasaray Spor Kulübü’nün teknolojik altyapısını çağdaş teknolojilerle yenilemek üzere kapsamlı bir anlaşmaya imza attı. Kulübün geleceğine dair çok önemli bir yatırım olacak bu yeni işbirliği kapsamında, Galatasaray Spor Kulübü, dünyaca ünlü kulüplerin sahip oldukları teknolojiye kavuşacak.

Galatasaray Spor Kulübü, tarihinde yeni bir sayfa açacak olan kurumsallaşma projesiyle mali işler, finans, bütçe, insan kaynakları, satın alma, kulüp yönetimi, mağazacılık ve raporlama gibi çok sayıda süreci bütünleştirerek operasyonel verimliliği artırma yönünde çok büyük bir adım attı.

Projeyle Galatasaray Spor Kulübü’nün operasyonel maliyetlerinin düşürülmesi, küresel pazarlarla bütünleşmenin sağlanması, süreç mükemmelliği, yenilikçi çözümlerin ortaya koyulması, standardizasyonun ve sürekliliğin sağlanması, taraftar memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

Teknoloji Merkezli Dönüşüm

Yılda 2 milyon dolar tasarruf sağlaması öngörülen bu büyük projeye Microsoft Dynamics AX ve CRM İş Çözümleri, Microsoft Bulut Üretkenlik ve Altyapı Çözümleri, Microsoft Danışmanlık Hizmetleri ve stratejik işbirliği eşliğinde uçtan uca destek verilecek.

Proje, son derece kapsamlı bir teknolojik dönüşümü temel alıyor. Bu projeyle kulübün işlerini devam ettirmesi için ihtiyaç duyduğu tüm süreçler, teknolojiyi merkezine alarak yeniden düzenleniyor. Projede Microsoft teknolojilerini, Galatasaray Spor Kulübü’nün dönüşümünde ideal faydayı sağlayacak şekilde konumlandırıldı:

Windows Azure bulut hizmetimizin Active Directory güvenlik çözümü ile Galatasaray Spor Kulübü ve bağlı kuruluşlardaki tüm kullanıcı hesapları ve hizmet veren cihazları tek merkezden yönetilebilir hale geldi. Fiziksel sunucuların önemli kısmı HYPER-V teknolojisi ile sanallaştırılarak yeni donanım yatırımından tasarruf edildi, operasyonel maliyetler azaltıldı.

Microsoft Office araçlarımızın bulut üzerinden erişilebilen sürümü Office 365 ile grup iletişimi daha etkin hale getirildi ve ortak bilgi portalleri sayesinde iletişimin verimi ve bilgi paylaşımın kalitesi yükseldi.

Web kaynaklarının barındırma yapısının Windows Azure bulut çözümü üzerinde tutulmasıyla daha güvenli, yoğun isteklere kolayca yanıt verebilecek yüksek kapasiteli bir sisteme geçilmiş oldu.

Microsoft Dynamics ERP çözümü ile kurumda farklı kuruluşlarca kullanılmakta olan mali yönetim yazılımlarını tekilleştirerek ortak bir kurumsal kaynak platformu oluşturulacak, iş akış sistemleri dijital ortama alınarak süreçler hızlandırılacak ve veri güvenliği sağlanacak. Mali işler dışında kalan birçok operasyonun mali bütünlükleri yine bu sistem sayesinde sağlanacak. Farklı kuruluşlara ait veriler bir araya getirilerek, ortak raporların hazırlanması mümkün hale gelecek.

Bu ortak projenin sadece Galatasaray’ın değil aynı zamanda, Türk sporunun gelişimi adına önemli katkılar sağlaması bekleniyor.