Önde gelen yazılım şirketlerinden Software AG, Endüstri 4.0 ve dijital dönüşüm konusunda global tecrübesini Türkiye’deki şirketlerle paylaşıyor. Dünyanın ilk patentli Dijital İş Platformu ile şirketlere dijital dönüşüm yolculuğunda yol gösteren Software AG’nin Türkiye ve Katar Genel Müdürü Ebru Kılıç Eker, “Dijital dönüşümü etkin biçimde gerçekleştirmek ve müşteriye değer sağlamak için veriden faydalanmak gerekiyor. Bu noktada yazılım şirketlerine kritik bir rol düşüyor. Bilgiyi faydaya dönüştürmek için platform yaklaşımı büyük önem taşıyor” dedi.

Software AG

Software AG Türkiye ve Katar Genel Müdürü Ebru Kılıç Eker, 2000 yılından bu yana Türkiye’nin teknoloji ve bilişim gündemini belirleyen, Türk iş dünyasının teknoloji ile etkileşiminin bugünü ve geleceğinin konuşulduğu bir platform olan Bilişim Zirvesi’nin açılışında, ‘Verinin Değerini Olduğu Yerde Anlamak’ başlıklı bir konuşma yaptı.

Türkiye’de şirketlerin dijital dönüşüm konusunda istekli ve hevesli olduğunu gözlemlediklerini söyleyen Ebru Kılıç Eker, “Bir işletmenin sahip olduğu cihazlar her gün milyarlarca veri üretir. Ancak bu veriler, siz onlarla bir değer yarattığınız sürece önemlidir. Aksi takdirde hepsi değersiz birer parçadır. Dijital dönüşümü etkin biçimde gerçekleştirmek ve müşteriye değer sağlamak için veriden faydalanmak gerekiyor. Bu noktada yazılım şirketlerine kritik bir rol düşüyor. Bilgiyi faydaya dönüştürmek için platform yaklaşımı büyük önem taşıyor” dedi.

Eker, Software AG olarak, bu süreçte mevcut durum analizlerini yaparak yol haritalarını çizmek ve uçtan uca entegrasyon için altyapıyı hazırlamak konusunda şirketlere çözüm ve danışmanlık desteği verdiklerini söyledi.

İş dünyasının dijital dönüşüm yolculuğuna destek oluyor

Software AG Türkiye ve Katar Genel Müdürü Ebru Kılıç Eker, dijital dönüşümü müşteri odaklı bir yolculuk haline getiren şirketlerin, doğru çözümler ve doğru yatırımlarla başarıya ulaştığını belirterek, “Biz şirketlere dijital dönüşüme en tepeden başlamak gerektiğini; ardından da stratejilerini, süreçlerini, planlarını ve organizasyon modellerini hedeflenen iş sonucuna uygun şekilde kurgulamalarını öneriyoruz” dedi. Ebru Kılıç Eker, dijital dönüşüm yolculuğuna üst yönetimden başlayan Ayaydın-Miroglio Grubu ile Aras Kargo’da imza attıkları başarı hikayesini örnek olarak gösterdi.

Bünyesinde İpekyol, Twist ve Machka gibi öncü perakende markalarının yer aldığı Ayaydın-Miroglio Grubu’nun verimli ve müşteri odaklı bir dönüşüm için 2017 yılında Software AG’nin Türkiye’deki yerel ortağı olan Consulta firmasından danışmanlık hizmeti almaya başladığını aktaran Eker, bu süreçte yaşanan deneyimi şöyle anlattı: “Ayaydın-Miroglio Grubu, Software AG’nin ARIS çözümünü kullanmaya başladı. Süreçleri modelleme ve analiz etmeyi kolaylaştıran ARIS, farklı birimlerde çalışan ve birbirleriyle pek de verimli iletişim kuramayan çalışanların aynı bilgi düzeyine gelmelerine katkı sağladı. Çalışanlar ortak bir hedefe doğru birlikte düşünmeye ve çalışmaya yöneldi. İnsan Kaynakları departmanının karmaşık organizasyondaki iş tanımları ve rollerinin yeniden düzenlenmesine yardımcı oldu. ARIS sayesinde ayda 3.000 çalışma saatinden fazla tasarruf sağlandı.”

Aras Kargo karını ikiye katladı, dünyaya açıldı

Benzer bir başarı hikayesinin Aras Kargo’nun dijital dönüşüm yolculuğunda da yaşandığını vurgulayan Ebru Kılıç Eker’in verdiği bilgiye göre, artan iş hacmine uyum sağlamak ve operasyonel verimliliği artırmak amacıyla şirket, Software AG’nin BPM (İş Süreçleri Yönetimi) çözümü webMethods platformunu kullanmaya başladı. Bu kapsamda yeni bir uygulama arayüzü tasarlanan Aras Kargo, böylece müşterilerinin sorularına online olarak cevap vermeye başladı. Daha önce yeni ortaklıklar satış ziyareti ya da e-posta aracılığıyla kurulurken, yeni API portalı sayesinde binlerce yeni ortak kendi kendine çalışmaya başladı. WebMethods uygulamasıyla dijital dönüşüm planlarını yürüten Aras Kargo, karını iki katına çıkardı ve yüzde 20 büyüme kaydetti. Ebru Kılıç Eker, “Çok yakında Aras Kargo’nun kapasitesi üç katına çıkacak ve şirket, 3 trilyon dolarlık küresel e-ticaret piyasası pastasından daha büyük bir parça sunan yeni küresel ortaklıklar için hazır hale gelecek” dedi.

Sürdürülebilir tarımda Software AG imzası

Ebru Kılıç Eker, Software AG’nin Nesnelerin İnterneti teknolojisinden yararlanarak fiziksel ve dijital dünyayı birbirine bağladığını söyledi. Katar’da yürüttükleri bir proje hakkında da bilgi veren Eker, “Bu proje, ‘Akuaponik (aquaponics)’ olarak adlandırılan, toprak kullanılmadan sebze yetiştirilmesini mümkün kılan bir tarım metodunu hayata geçirmeyi sağlıyor. Suda yetiştirilen balıklar yardımıyla yapılan bu metodda, Software AG Cumulocity IoT platformu uzerinden tanklardaki sensorler sayesinde ışık, kalite, ortam ısısı, tuz, mineral ve temizlik gibi pek çok parametre gözlemleniyor. Normalin üzerinde bir değer gösterirse uyarı ve gerekli aksiyonlar alınıyor. Ayrıca tanklar arasındaki üretim sürecinin sürdürülebilirliği sağlanıyor.”

Software AG hakkında

Software AG, dijital çağın yeniliklerine odaklı, küresel ve bağımsız bir yazılım şirketidir. Dünyanın ilk Dijital İş Platformu’nu oluşturan Software AG, sektörün en iyi çözüm sağlayıcılarıyla çalışan, tüm beklenti ve teknolojilerin ötesinde bir müşteri değeri sunmaktadır.

Amacımız, mevcut yatırımlardan ödün vermeden tüm uygulamaları, verileri ve cihazları ile entegre edecek şekilde müşterilerimizin dijital dönüşüm yolculuğunu hızlandırmaya ve basitleştirmeye yardımcı olmaktır.

Software AG teknolojileri, endüstrinin en iyi çözüm sağlayıcıları ile birlikte çalışır. Müşterilerimizin vizyonlarını daha akıllı çözümler ile, global pazarda yayılmasını sağlamak için sınıfının en iyisi olan yazılımlar yaptık. Dinamik uygulamaları, veri açısından zengin IoT, tahmini analitik ve bulut, kurum içi ve hibrid dağıtım seçeneklerini bir araya getirerek, size dijital iş kurmak için en uygun zemini sağlıyoruz.

www.softwareag.com/tr

Shares: