Software AG, “Buluta Geçiş” (Transformation to the Cloud) projesi kapsamında portföyündeki tüm bulut bilişim çözümlerini 2015 boyunca Amazon Web Services (AWS) üzerine taşıyacak. İşletmeler, bu sayede kurumsal gereksinimleri doğrultusunda kendileri için en uygun bulut çözümünü belirleyip kolaylıkla uygulamaya alabilecek.

cloud-network-composite-600

Software AG, 2015 boyunca bulut çözümlerinden oluşan kapsamlı portföyünü AWS bulutuna aktaracağını açıkladı. Şu anda AWS üzerinde çalışan Software AG çözümleri arasında Alfabet Cloud ve ARIS Cloud ürün setleri yer alıyor. BT planlama, portföy yönetimi ve iş süreçleri analizine dair tüm yetkinliklere sahip olan bu iki çözüm, aynı zamanda erişim kolaylığı, maliyet, mevzuat yükümlülükleri ve güvenlik gibi farklı başlıklar altında buluttan en yüksek fayda almayı sağlayacak BT varlıklarını tespit etmeye yardımcı oluyor.

banner10-600

Software AG bu yıl içinde webMethods Integration Cloud çözümünü de Amazon Web Services üzerine taşımayı planlıyor. Bu sistem, uygulama entegrasyonu kabiliyetlerini, Buluttan Buluta ve Cloud-to-Ground kullanım senaryoları için genel bulut hizmeti (iPaaS) olarak sunuyor.

Buluttan Buluta

Software AG CTO’su Wolfram Jost, “Software AG her fırsatta işletmelerin seçeneklerini artırmaya ve kullanım kolaylığını geliştirmeye yönelik çözümler tasarlıyor. Buluta Geçiş projesi de, kurumsal düzeyde esneklik ve uyarlanabilirlik sağlama yönünde atılan bu büyük adımlardan biri. Bu sayede işletmeler ve kamu kurumları sadece kendilerine en uygun, özgün bulut stratejilerini ve mimarilerini tasarlayıp uygulamakla yetinmeyecekler. Aynı zamanda bunu bulut üzerinden gerçekleştirerek ilk andan itibaren maliyet tasarrufu elde edebilecekler” diyor.

aws-1

Buluta Geçiş

Software AG müşterilerinin kendileri için en uygun hibrid BT mimarisini oluşturabilmesi ve AWS bulutu üzerinde gerekli süreçleri, etki alanlarını, sistemleri ve uygulamaları hayata geçirebilmesi için benzersiz bir bulut hizmet portföyü sunuyor. Kurumsal kullanıcılar, Software AG’nin Alfabet Cloud ve ARIS Cloud çözümlerini AWS üzerinde kullanarak, buluttan en üst düzeyde fayda sağlarken, aynı zamanda iş ve BT süreçlerini müşteri odaklı, dijital işletme yaklaşımıyla bütünleştirebilecekler. Portföy, işletmeleri farklılaştıran buluttaki iş süreçlerinin oluşturulması, dönüştürülmesi ve işlerlik kazandırılması sırasında özgün, güvenilir ve etkili bir yöntem kazandıracak.

banner11-600

Software AG, buluttan buluta entegrasyon ve özel bulut ya da işletmelerin kendi sistemlerindeki kurumsal hizmet sürücüleri ile kesintisiz bağlantı sağlayan webMethods Integration Cloud Hizmet Olarak Platform (iPaaS) çözümünü de AWS’ye taşımayı planlıyor. Software AG’nin hem PaaS olarak hem de işletmelerin kendi sistemlerinde çalışmak üzere geliştirdiği, vaka yönetimi ve bağlamsal uygulamalar oluşturabilmek için tasarladığı webMethods AgileApps Cloud çözümü de, AWS üzerinde çalışması planlanan ürünlerden biri. Görselleri özelleştirme sürecini kolaylaştırmak için tasarlanan webMethods AgileApps Cloud uzmanların süreçleri, iş kurallarını, e-formları, raporları, gösterge panellerini ve Facebook-Twitter bağlantı seçeneklerini değiştirmelerine olanak tanıyor. Aynı zamanda ekip üyeleriyle işbirliği kurmalarına yardımcı olurken, herhangi bir mobil cihazdan bilgiye erişimi kolaylaştırıyor.

Müşteri hizmetlerini geliştirirken maliyetleri azaltıyor

Software AG, hem ölçek bazında hem de büyük işletmeler arasında marka bilinirliği açısından sektör lideri olan AWS’yi, stratejik ve küresel IaaS hizmet sağlayıcısı olarak seçmiş durumda. Operasyonel verimlilikte mükemmel sonuçlar elde etmeyi sağlayan AWS, en geniş coğrafi kapsama alanının yanı sıra, dışarıdan alınan IaaS hizmetlerinde ve sertifikalandırma süreçlerinde de maliyet avantajı sunuyor.

sag_cloud_logo_168_75_tcm16-124493

AWS Başkan Yardımcısı Terry Wise, “Bugün dünyanın lider internet servis sağlayıcıları bile, daha önce hiç olmadığı kadar hızlı hareket etmelerini sağlayacak, maliyetlerini aşağı çekecek ve müşterilerine daha iyi hizmet sağlamalarına yardımcı olacak BT çözümlerinin peşinde koşuyor. Software AG de, yenilikçi çözümleriyle güvenli ve sağlam altyapı platformumuz AWS’yi baştan sona güçlendiren ve katma değerli ürünler ile farklılaşarak küresel ayak izini genişleten öncü yazılım firmalarından biri” diyor.