TikTok

Oracle, TikTok’un güvenli bulut sağlayıcısı olarak seçildiğini duyurdu. TikTok, bu karar üzerinde, Zoom’un video konferans kapasitesinin büyük bölümünü Oracle Public Cloud’a taşıma konusundaki başarısının büyük ölçüde etkili olduğunu dile getirdi.

tiktok

Oracle’da Teknolojiden Sorumlu Başkan olan  Larry Ellison konu ile ilgili olarak; ‘TikTok, Oracle’ın yeni 2. Nesil bulut altyapısını seçti çünkü şu anda diğer tüm büyük bulut sağlayıcıları tarafından sunulan 1. Nesil teknolojiden çok daha hızlı, güvenli ve güvenilir’ dedi ve ekledi; ‘IDC’nin kısa bir süre önce sonuçlarını yayınladığı ve 935 Altyapı Hizmetleri (IaaS) müşterisi arasında düzenlenen 2020 Industry CloudPath araştırmasında aralarında Oracle, Amazon Web Services, Microsoft, IBM ve Google Bulutu’nun da yer aldığı en büyük IaaS tedarikçilerinden duyulan memnuniyet araştırıldı ve Oracle IaaS en büyük memnuniyet puanını elde etti.’

Oracle CEO’su Safra Catz ise; ‘Bu anlaşma gereğince TikTok Oracle Cloud üzerinde çalışacak ve Oracle, TikTok Global’de azınlık yatırımcı olacak’ dedi. ‘Oracle, Oracle Cloud üzerinde TikTok sistemlerini hızla uygulayacak, ölçeklendirecek ve çalıştıracak. TikTok’a son derece güvenli bir ortam sağlama konusunda ve TikTok kullanıcılarının veri gizliliğini sağlayabilme yeteneğimize son derece güveniyoruz. Güvenlik ve gizlilik, TikTok kullanıcı topluluğunun tüm paydaşlarının yararına olacak şekilde, hızla büyümesini sağlayacaktır.

Dünyanın en hassas verilerini güvence altına alma konusunda, onlarca yıllık deneyime sahip olan Oracle Generation 2 Cloud, çalışan uygulamaları izole etmek ve güvenlik tehditlerine bağımsız bir şekilde yanıt vermek için sıfırdan tasarlandı. Oracle, ABD’li kullanıcı verilerinin özel ve güvenli olduğuna dair benzeri görülmemiş bir güvence sağlayarak, güvenli bulut teknolojisini sürekli kod inceleme, izleme ve denetim ile birleştirecek.