ERP

2020 tüm işletmeler için oldukça zor bir yıl oldu. Bugün iş süreçlerini iyi bir şekilde devam ettirebilen işletmeler, esneklik ve dayanıklılık gösterebilen bir yapıya sahip. Bu yazımızda sizlere personelini motive edebilmek ve projelerin devam edebilmesini sağlamak adına iyi bir liderlik yapabilen bu işletmelerden bahsedeceğiz. Başarılı bir ERP uygulaması, böylesine belirsiz bir zamanda nasıl sağlanır? Sorusunun yanıtını hep birlikte arayacağız.

Yazılım konusunda yapılan yatırımlar, her daim işletmeleri korkutur. İyi bir liderlik ve doğru bir ekiple sağlam bir ERP teknolojisine sahip olabilirsiniz. Birkaç altın kuralı uygulayabilirseniz, birkaç hafta içinde sisteminizden sonuç almaya başlayabilirsiniz. Peki, harika bir ERP uygulamasının temel unsurları nelerdir? Bunun için öncelikle işin uzmanlarına danışmakta fayda vardır. CoreSys’in deneyimli danışmanlık ekibi, size yardımcı olabilir ve geleceğe atacağınız bu adımda yalnız olmadığınızı, tüm süreç boyunca hissedebilirsiniz. Uygulamanızı doğru yapmak için dikkat etmeniz gereken 4 altın kural ise şöyle;

ERP

PERSONELİNİZİ SÜRECE HAZIRLAYIN

İşletmelerdeki kullanıcılar çoğunlukla yeni bir sistemle karşılaştıklarında, direnç gösterirler. ERP uygulamaları konusunda 20 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Paul McNally’nin deneyimlerine göre bu direnç, ERP başarısının önündeki en büyük engellerden biri. Her kullanıcının, bütünün bir parçası olarak, ERP sisteminin şirket için amacının ne olduğunu ve onlar için sağlayacağı faydaları anlaması oldukça önemlidir. Değişimde paylarının olduğunu hissetmek, çalışanlarınızın direnç göstermesini kısmen engelleyecektir.

ÖZELLEŞTİRME YAPMAK İÇİN ACELE ETMEYİN

Yeni sisteminiz, alışkın olduğunuz iş süreçlerine benzer bir yapı sağlamıyorsa, özelleştirme yapmak bu durum için bir çözüm sunmayabilir. CaniasERP’de kurulan süreçler, olabildiğince verimli olacak şekilde tasarlanıyor. Bu süreçler daha önceki müşterilerden edinilen deneyimler doğrultusunda hazırlandığından, kimi zaman süreçlerinizi sisteme uygun bir biçimde düzenlemeyi düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda CoreSys danışmanlık ekibinden yardım talebinde bulunabilirsiniz.

PROJE İÇİN DOĞRU KİŞİLERİ SEÇİN

Tüm işlerde olduğu gibi ERP projesi söz konusu olduğunda da işlerin doğru bir akışta ilerleyebilmesi için karar verme yetkisine sahip insanları dahil etmeniz gerekir. Aynı zamanda, tüm işletme genelinde, günlük süreçler hakkında derinlemesine bilgi sahibi olan insanlara ihtiyacınız vardır. İyi bir proje ekibi, başarılı bir ERP projesi için ilk adımdır. Ekibinizin yeni sistemin tasarımından eğitimine ve test aşamasına dek her sürece dahil olmasını sağlayın ve proje hayata geçtiğinde sorunları azaltın!

VERİLERE TAKILMAYIN

Verilerin proje öncesinde ve sırayla temizlenmesini sağlamak, zamandan tasarruf etmenize yardımcı olduğu gibi gelecekte oluşabilecek sorunlardan da sizi korur. Doğru veriler, doğru alanlarda olduğunda, yüklemeleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu nedenle proje öncesinde, verileri doğru şekilde hazırlayıp, test etmenizde büyük fayda vardır.