IoT

Modern ERP sistemleri, tüm iş uygulamalarını sorunsuz bir şekilde birleştirilmiş bir platformda birbirine bağlayarak, veri görünürlüğü ve kontrolü noktasında avantaj sağlar. Bu sayede karar vericilerin yükünü hafifleten ERP sistemleri, sürekli gelişen teknoloji ile birlikte değişmeye devam etmektedir. Özellikle endüstri 4.0 ile birlikte hayatımıza giren kavramlardan biri olan IoT ve ERP entegrasyonu bu değişimlerin en büyüklerinden biri olarak gösterilebilir. IoT çözümleri, her türlü harici makine ve cihazdan ERP sistemlerine gerçek zamanlı veri paylaşımına izin veren bir yapı sağlar. Organizasyonların artık dahili iş uygulamalarını ve süreçlerini dışardan gelen veriye bağlamasına gerek kalmayan bu yapı sayesinde hem gerçek zamanlı hem de doğru veriye erişim sağlanabilir. Bu durum da eyleme dönüşebilen iç görüler elde etme şansını artırır. Bu yazımızda, IoT teknolojisini ERP sistemine entegre olarak kullanmanın faydalarından bahsedeceğiz.

IoT ve ERP Entegrasyonun Faydaları Nelerdir?

Geliştirilmiş Veri Kalitesi ve Kullanılabilirlik Sayesinde Daha İyi Kararlar Verebilirsiniz.

Gartner, 2020 yılına dek 26 milyardan fazla IoT cihazının internete bağlanacağını ön görüyor. Bu, şirketlerin kullanabileceği veri miktarının hızla arttığı ve bu verileri toplayan birçok şirketin de büyük verinin işlenmesiyle ilgili zorluklara hazır olmadığı anlamına geliyor. Başarılı dijital dönüşüm, IoT cihazları tarafından toplanan verilerin kalitesi ve miktarına bağlı olarak eyleme geçirilebilir iç görüler gerektirir. ERP sistemleri IoT ile entegre edilerek, veri kalitesi ve verinin kullanılabilirliği artırılabilir. Bu sayede sağlıklı varlık yönetimi yapılarak, sistemin kullanımı sırasında herhangi bir değişiklik yaşandığında, gerçek zamanlı olarak doğrudan ERP sistemine yansıtılması sağlanabilir.

Gerçek Zamanlı Öngörüler Edinebilirsiniz.

ERP sistemini IoT ile entegre etmek, organizasyonların önemli iş öngörülerini anında elde etmelerine yardımcı olur. IoT sensörlerinden ve cihazlarından gelen sürekli veri akışı ile işletmeler, gerçek zamanlı analiz yapabilir ve karar verme noktasında daha etkin bir yapıya sahip olabilirler. IoT verilerinden elde edilen bu eyleme dönüştürülebilir öngörüler ile operasyonlar daha proaktif bir yaklaşım kazanabilir. Ayrıca, ERP sistemlerini IoT ile birlikte AI ve ML ile entegre etmeniz durumunda, çalışanlarınız, doğru zamanda doğru önerileri sistemden alabilir ve bu sayede daha doğru kararlar verebilirler.

Geliştirilmiş Varlık Yönetimi

IoT, tedarik zincirindeki değerli varlıkları, malzemeleri ya da ekipmanları takip ederek, gerçek zamanlı bilgi sağlayabilir. ERP’yi IoT ile entegre etmek, bu bilgileri otomatik olarak ERP sistemine aktarmanıza ve böylece tedarik zincirindeki tüm tarafların bilgilendirilmesine olanak tanır. IoT çözümleri, varlıklarla ilgilenilmesi gerektiğinde(arızalar/bakımlar) veya hasara karşı savunmasız durumlarda, bildirimler göndererek, çalışanları uyarabilir.

Daha İyi Operasyonel Verimlilik Sağlayabilirsiniz

ERP’yi IoT teknolojisi ile entegre ederek, birçok manuel görevi otomatikleştirebilir ve bu sayede operasyonel verimliliğinizi artırabilirsiniz. Örneğin, bir barkodu taramak ve verileri manuel olarak ERP sistemine aktarmak için hiçbir insan çabasına gerek kalmaz. IoT ile sipariş, stok yenileme, envanter güncellemeleri ve eksik teslimatlar gibi tüm faaliyetler, makinelerdeki sensörlerle gerçek zamanlı olarak ERP sisteminiz üzerinden izlenebilir ve otomatik olarak güncellenebilir.

Geliştirilmiş Tahminlerle Daha Net Adımlar Atabilirsiniz

Tüketici satın alımlarını ve bir ürünün kullanımını tahmin etmek karmaşık bir süreçtir ve şirketler, yanlış anladığı zaman büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Çok büyük miktarda, IoT verisini analiz ederek, daha iyi tedarik zinciri kararları alınabilir. ERP’yi IoT ile entegre etmek, işletmelerin gerçek zamanlı verileri doğrudan tüketicilerden alarak, ERP sistemine yansıtmasını sağlar ve bu sayede üretim ile tüketim arasında doğrudan bir bağlantı kurulur. Öngörüler ve planlamayı daha kolay ve daha etkili hale getiren IoT ve ERP entegrasyonu ile ürünlerin ne zaman kullanıldığı, tüketicilerinizin demografik bilgileri ve kullanım sıklığı hakkında bilgi toplayabilirsiniz.

En yeni teknolojilere anında uyum sağlayarak, sisteminizden maksimum fayda sağlamak istiyorsanız, CoreSys’e ulaşabilirsiniz.