teknik alüminyum

Her anlamda engeller, sürprizler ve yeniliklerle dolu bir yılı geride bırakırken, ERP endüstrisi açısından oldukça verimli ve bir o kadar da talep artışının yaşandığı bir yıla merhaba dedik. Geçtiğimiz yıl, ERP sistemlerinin kıymeti oldukça net bir şekilde anlaşıldı. Bu sebeple birçok firma da bir an önce ERP uygulaması gerçekleştirmek ve dijital dönüşüm adına ilk adımı atmak için efor sarf etti.  Hızlı adımlar atmak isterken birçok firma başarısız ERP projelerine imza atarken, doğru danışmanlık ve doğru yazılımı seçen firmalar ise başarılı bir ERP uygulamasının avantajlarını yaşamaya başladı. İşte, MONETA ile doğru seçimi yaparak, oldukça kısa sürede projelerini canlı kullanıma alan Teknik Alüminyum da bu firmalardan biri!

teknik alüminyum

1960 yılında, ülkemizin ilk endüstriyel alüminyum tesisi olarak kurulan Teknik Alüminyum, sürekli gelişimiyle endüstriyel gücünü geleceğe taşımaya devam ediyor. 2009 yılında faaliyete geçen ve 2015 yılında da üretimi tam olarak entegre hale gelen Çorlu üretim tesisi en ileri otomasyon ve teknolojiye sahip. Bunun yanında, dünya standartlarında üretilen ürünleri ile Teknik Alüminyum kalite odağında hem ülkemizdeki hem de 48 farklı ülkedeki müşterilerinin rekabet gücüne katkı sağlamaya devam ediyor. Bugün gelinen noktada, dijital dönüşümün kıymetinin farkında olan Teknik Alüminyum, dijital dönüşüm yolculuğu için başladığı arayışı MONETA ile sonlandırdı ve her iki firma da bir başarı hikayesine imza attı.

2 Ayda Projenin İlk Fazı Devreye Alındı!

MONETA ile sadece 2 ay gibi bir sürede projelerinin ilk fazını devreye alan Teknik Alüminyum, Muhasebe, Satın Alma, Depo ve Stok Yönetimi modüllerini hızlı bir şekilde kullanmaya başladı. Ardından ise 4 Ocak itibariyle NetSuite’i canlı kullanmaya başladı. 35 kullanıcı ile başlayan proje hakkında MONETA Kurucu Ortağı Serkan Pakhuylu;

‘‘2020 yılının Ekim ayında çalışmaya başladığımız Teknik Alüminyum ’da oluşturulan Proje ekibinin ERP konusundaki deneyiminin projenin başarısını olumlu yönde etkilediği inancındayım. MONETA ve Teknik Alüminyum proje ekibinin yoğun mesaisi ve özverili çalışmasıyla, 2 ay gibi çok kısa bir sürede, önemli bir test sürecini ve ardından da ilk fazda canlıya geçişi gerçekleştirdik.  Projenin ilk fazında Satın Alma, Envanter ve Depo Yönetimi ve Muhasebe ekipleri sistemi kullanmaya başlandı. Yine E-Fatura, E-Defter, E-Beyanname, Çek-Senet gibi modüller de devreye alındı. Önümüzdeki dönemde de Satış Sipariş Süreci ve Üretimi canlıya alacağız.’’  Dedi.

Ekip Ruhu ile Yazılan Bir Başarı Hikayesi

Oldukça kısa bir sürede başarı hikayesine imza atan Teknik Alüminyum ERP Proje Danışmanı ve Yöneticisi Numan Aydınoğlu’nun proje ve MONETA ekibi hakkında;

‘’Genç, dinamik, azimli ve kararlı bir çalışma temposuyla iş süreçlerini ve NetSuite modüllerine son derece hâkim bir ekibe sahip olan MONETA ile dijital dönüşüm yolculuğumuz için sağlam adımlar attığımızı söyleyebilirim’’ dedi. Her iki firma arasındaki tecrübe ve proje anlayışının uyumlu olmasının başarı üzerindeki etkisinin yadsınamaz olduğunu dile getiren Aydınoğlu, iki ayrı firma gibi değil, tek bir firma ve bir hedef ile ERP projesinin ilk fazını tamamladıklarını söylüyor.

ERP projesi söz konusu olduğunda, ekip çalışmasının ve ERP sağlayıcı ile danışmanlık faktörünün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlayan Teknik Alüminyum NetSuite ERP projesi, birçok firmaya böylesine zorlu bir dönemde örnek teşkil edebilecek özellikler barındırıyor. İleriki dönemde Üretim modülünün de devreye girmesiyle birlikte Teknik Alüminyum, tüm iş süreçlerini NetSuite üzerinden kolaylıkla yöneterek, rekabet ortamında avantaj kazanacağının sinyallerini bugünden veriyor.

 

MONETA Hakkında:

2017 yılında, birçok farklı ERP projesinde on yıllarca süren kolektif bir deneyime sahip bir ekip tarafından kurulan MONETA İş Çözümleri, iş uygulamaları ve bulut çözümleri konusunda uzmanlaşmış bir teknoloji hizmetleri şirketidir. Orta ölçekli ve kurumsal müşterilere, stratejik danışmanlık hizmetleri, yenilikçi teklifler ve en yeni teknolojiler üzerine kurulmuş sektörlere özel çözümler sunarak iş problemlerini çözmede yardımcı oluyoruz.

MONETA olarak kurulduğumuz günden bu yana dünyanın 1 numaralı Bulut ERP’si olan Oracle NetSuite’in Türkiye dahil MEA bölgesindeki farklı ülkelerdeki yetkili iş ortağıyız. 2017 yılından bu yana yerli ve yabancı pek çok firmayla başarılı projelere imza attık, atmaya da devam ediyoruz.

Misyonumuz, şirketlerin bulutun gücünü kullanarak işletmelerini ölçeklendirip büyütmelerine yardımcı olmaktır.

Teknik Alüminyum Hakkında:

1960 yılında, ülkemizin ilk endüstriyel alüminyum tesisi olarak kurulan Teknik Alüminyum, sürekli gelişimiyle endüstriyel gücünü geleceğe taşıyor.

Maliyet, hız ve esneklik avantajlarıyla müşterilerimize daha fazla katma değer sunmamızı sağlayan, Türkiye’de öncüsü olduğumuz sürekli döküm teknolojimizle, 1000, 3000, 5000 ve 8000 serisi alaşımlar, 0,10 mm ile 4 mm arasında kalınlıklar ve 12,5 ile 2300 mm enlerde müşteri ihtiyacına göre ambalajlarda geniş bir yelpazeye yayılan bir ürün portföyü sunuyoruz.

2009 yılında faaliyete geçen, 2015 yılında üretimi tam olarak entegre ettiğimiz Çorlu üretim tesisimizde, en ileri otomasyon ve teknolojiyle, dünya standartlarında üretilen bu ürünlerimiz ve mükemmeliyetçi kalite ve hizmet anlayışımızla ülkemizde ve 48 ülkeye yayılan geniş bir coğrafyaya yayılan ihracat pazarlarımızda müşterilerimizin rekabet gücüne katkı sağlıyoruz.

Ürün ve proses odaklı ArGe çalışmalarımız, hammadde, üretim ve bitmiş üründe  sıfır hata  ve yüksek kalite odaklı laboratuvar analizleri, ölçümleme ve test faaliyetlerimizle, markamızla özdeşleşen katma değer ve kalite taahhüdümüzü en iyi şekilde yerine getiriyoruz

50 yılı aşan bir süredir Türkiye’de endüstriyel öncüsü olduğumuz, geleceğin metali Alüminyumun benzersiz özelliklerinden ilham alıyoruz; başarımızın asıl sahibi çalışanlarımızın enerjisiyle, daha katma değerli, daha performanslı, daha parlak bir kurum kültürü oluşturuyoruz …