Microsoft Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008 tanıtıldı.

Microsoft Türkiye, dünyanın en gelişmiş sunucu işletim sistemi Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008‘in lansmanını İstanbul’da gerçekleştirdi.

Microsoft Türkiye, sunucu işletim sistemi Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio 2008′i ortak bir lansman ile tanıttı. Sunucu ürün ailesi ve yazılım geliştirme araçları lansmanı “Kahramanlar Aramızda” teması ile 12 Mart 2008′de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Microsoft International Başkan Yardımcısı ve Microsoft Ortadoğu ve Afrika Başkanı Ali Faramawy ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan katıldı.
windows

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan

Etkinlikte, yeni platformun, Microsoft’un daha fazla verimlilik, hız, basitlik ve kullanışlılık üzerine inşa edilmiş dinamik bilişim anlayışının doğrudan bir yansıması olduğu vurgulandı ve lansmanın bilişimin yol haritasını nasıl etkileyeceği açıklandı.

Windows Server 2008, SQL Server 2008 ve Visual Studio, güvenli, daha dayanıklı ve esnek bir platform sunuyor. Yeni sunucu, yazılım geliştiricisi ve bilgi tabanından oluşan bu platform uygulamaları kolayca kurulabilir ve yönetilebilir hale geliyor.

Windows Server 2008 özellikle çalışma ağı kullanımı, ileri güvenlik özellikleri, uzak uygulamalara erişim, merkezi sunucu yönetimi, performans ve dayanıklılık izleme araçları, geliştirme ve dosya sistemi konularına öncelik vererek, işletmelere verimlilik artışı sağlamayı amaçlıyor. Windows Server 2008′in içinde kurulu olarak gelen Hyper-V Sanallaştırma teknolojisi ile işletmelerin sistem değişiklikleri fiziksel ortamdan soyutlanıyor ve “sanal bir platform” yaratılıyor.

Sistemin bir parçası olan Visual Studio 2008, yazılımcıların birbirleriyle bağlantılı uygulamalar geliştirmesini mümkün kılıyor ve kurumların doğru ve etkin kararlar almalarını sağlamak için gerekli altyapı ve araçları sunuyor.

Lütfi Kırdar’da düzenlenen Türkiye lansmanına, ise, “TeamPlain Web Access” ürününü geliştiren ve geçen yıl Microsoft bünyesine katılan İzmir’li DevBiz firması kurucularından Hakan Eskici katıldı. Bu ürün, program geliştiricilerin her an her yerde uygulama geliştirme projelerine uzaktan erişebilmesini sağlayan web yazılımından oluşuyor. Geliştirilen sistemle herhangi bir bilgisayar üzerinden, merkezdeki sunucuya ulaşılıp, yazılımlar hakkında son durum bilgileri alınabiliyor. Bir program yüklemeye gerek kalmıyor.