workspace

Workcube ile %100 entegre bir şekilde çalışan Google Workspace ürünleriyle işinizi zamanın, mekanın ötesine taşıyabilirsiniz. Ekipler için Google Dokümanlar,Google Hesap Tabloları,Google Slaytlar ile gerçek zamanlı veri üzerinde uzaktan etkileşimli çalışma,Workcube platformu üzerinde projelere Google Drive klasörü oluşturabilme; izinleri yöneterek ekibinizle paylaşabilme,Google Ajanda ile tam entegrasyon,Google Haritalar ile Workcube içinde şube koordinatlarıyla konumun haritadan takibi ve devamı gelmekte olan yenilikçi çalışmalar ile Google Workspace ve Workcube’ün gücünü birleştirebilir, güçlü ve yenilikçi çalışma şeklini deneyimleyebilirsiniz.

workspace

Google Workspace Nedir?

Yenilikçi yapısıyla sürekli değişen çağın ihtiyaçlarına göre dönüşen Google; daha önce Gsuite adıyla sunduğu abonelik tabanlı bulut sistemi araçlarını artık Google Workspace adıyla kullanıcılara sunuyor.
Ofis, üretkenlik ve işbirliği araçlarını bir arada toplayan Google Workspace bilgisayarınıza herhangi bir uygulama yüklemenize gerek kalmadan işiniz ile ilgili tüm kayıtları, belgeleri, fikir alışverişini yönetmeniz, işbirliği yapabilmeniz için ihtiyaç duyacağınız tüm uygulamaları bir arada sunan abonelik bazlı bir bulut hizmetidir.
Google Workspace; her yerden çalışmayı mümkün kılan esnek çözümler, kullanıcıların zaman tasarrufunu büyük ölçüde arttıran yardımcı araçlar ve yenilikçi insan merkezli bağlantılarla kullanıcılara rakipsiz bir deneyim sunar.

Google Workspace’e Dahil Olan Uygulamalar Neler?

Gmail: Şirketinizdeki tüm çalışanlara @sirketiniz uzantılı kurumunuza özel e-posta adresi alabilirsiniz. Google’ın güvenilirlik konusunda lider sunucuları iş e-postanız için %99,9 kesintisiz çalışma garantisi verir. Sektöre yön veren spam filtreleri önemsiz postaları gelen kutunuzdan uzak tutar. Gmail uygulaması Microsoft Outlook, Apple Mail ve Mozilla Thunderbird gibi masaüstü istemcilerle uyumlu çalışır. Outlook kullanıcıları e-postaları, etkinlikleri ve kişileri Google Workspace ile senkronize edebilir.
Google Meet: Google’ın sağlam ve güvenli altyapısını temel alan kurumsal düzeydeki video konferans hizmetiyle ekibinizin güvenle bağlantıda kalmasını sağlayabilirsiniz. Hızlı, pratik arayüzü ve akıllı katılımcı yönetimi sayesinde çok sayıda kişinin katıldığı görüntülü görüşmeler düzenleyebilirsiniz.
Google Chat: Tek kişiyle ve bir grupla mesajlaşmayı basitleştirir. Google Chat, doğrudan mesajlardan grup görüşmelerine kadar çeşitli özelliklerle ekiplerin ve işletmelerin kolay ve etkili şekilde ortak çalışma yapmasına yardımcı olur.
Google Calendar: Ekipler için tasarlanmış, entegre online takvim uygulamasıdır. Toplantılar için akıllı planlama imkanı sunar. Gmail, Drive, Kişiler, Sites ve Meet ile sorunsuz entegre olan paylaşılabilir takvimler kullanarak planlama için daha az, gerçekleştirmek içinse daha fazla zaman harcamanıza imkan sağlar.
Google Drive: Dosyalarınızı depolamak, paylaşmak ve onlara erişmek için merkezi ve güvenli depolama sağlar. Workcube Dijital Arşiv ile doğrudan entegre kullanılabilmektedir. Google Workspace, esnek depolama alanı seçenekleri sunar.
Dokümanlar (Google Docs): Doğrudan tarayıcınızdan metin dokümanları oluşturmanızı ve düzenlemenizi sağlar. Metin belgeleri için ayrı bir yazılıma ihtiyaç bırakmaz. Bir doküman üzerinde aynı anda birden çok kişi çalışabilir ve her değişiklik otomatik olarak kaydedilir.
E-Tablolar (Google Sheets): Hızlı karar alan kuruluşlar için ortak çalışmalara uygun, akıllı, güvenli e-tablolar. Bulut tabanlı mimari; istediğiniz kişilerle, istediğiniz zaman, istediğiniz yerde ortak çalışmalar yapmanıza imkan tanır. Microsoft Office gibi harici sistemlerle uyumluluk avantajı ise, platformlar arası çalışmanın getirebileceği sıkıntıları ortadan kaldırır.
Slaytlar (Google Slides): Herhangi bir yazılım yüklemeden doğrudan tarayıcınızda şık sunular oluşturmanızı ve düzenlemenizi sağlar. Sunu üzerinde aynı anda birden çok kişi çalışabilir, böylece herkes çalışmanın en son haline sahip olur. Sunular otomatik olarak çevrimiçi kaydedilir ve sürümler Drive depolama alanı hesabınıza dahil edilmeden süresiz olarak saklanır; böylece düzeltmeleri her zaman izleyebilir ve geri alabilirsiniz.
Formlar (Google Forms): Bir doküman oluşturduğunuz kadar kolayca formlar, anketler oluşturmanız içindir. Birden çok soru türü arasından seçim yapabilir, soruları sürükleyip bırakarak yeniden düzenler ve değerleri bir Google E-tablo’da toplayarak verileri analiz edebilirsiniz.
Google Sites: Programcılık veya tasarım bilgisine ihtiyaç duymadan siteler oluşturabilirsiniz. Google Sites’la; Drive klasörleri, Dokümanlar ve hatta paylaşılan Takvimler gibi tüm Google Workspace içeriğinize kolayca erişerek ekip çalışmalarınızı pratik hale getirebilirsiniz.
Google Keep: Notlarınızı istediğiniz zaman, istediğiniz yerde kaydeder ve güncellersiniz. Keep sayesinde iş arkadaşlarınızla birlikte notlar, listeler, fotoğraflar, ses kayıtları ve çizimler üzerinde ortak çalışma yapmak çok kolaydır.
Jamboard: Dijital beyaz tahta uygulaması Jamboard işbirliği için yepyeni bir ortam sunar.  Jamboard üzerinde mobilden veya doğrudan web tarayıcınızdan etkileşimli beyin fırtınaları yapabilirsiniz. Eskizler çizebilir, webden görseller, içerik alabilir doğrudan Google Dokümanlar, E-tablolar, Slaytlar içindeki bilgi ve verileri Jamboarda çekebilirsiniz.
Google Workspace ürünleri hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Google Workspace’in faydaları neler?

Güvenlik: Cihazların kaybolması veya çalınması ve çalışanların işten ayrılması gibi durumlarda bile tüm şirket verilerini güvende ve koruma altında tutar. Yönetici araçları ile kolayca kullanıcı ekleyebilir, kayıtlı cihazları yönetebilir ve veri güvenliğini sağlamak için güvenlik ayarlarınızı yapılandırabilirsiniz. 2 adımlı doğrulama, güvenlik anahtarları gibi güvenlik seçenekleri ile özel güvenlik uygulamaları yapabilirsiniz.
 
Kolay BT yönetimi: Merkezi yönetim, kurulum ile yönetimi hızlı ve kolay hale getirir. Yeni ekip üyeleri için kurulum sadece birkaç dakikanızı alır. Google Workspace güncellemeleri otomatik olarak yaptığından yazılım güncellemeleri ya da güvenlik yamaları konusunda kaygılanmanız gerekmez.
Sık kullanılan dosya türleriyle kolaylıkla çalışırsınız: Microsoft® Word, Excel ve Powerpoint gibi sık kullanılan dosya biçimlerini kolayca açabilir ve düzenlebilirsiniz. Ayrıca, Google Workspace kullanmayan kişilere de dosya aktarabilir ve onlarla dosya paylaşabilirsiniz.
İstediğiniz yerden iş arkadaşlaırnız ile birlikte çalışırsınız: Farklı cihazlarda dokümanlar, e-tablolar ve sunular üzerinde ortak çalışmalar yapabilirsiniz. Gerçek zamanlı ortak düzenleme özelliği, dosyaların en son sürümüne daha hızlı erişmenizi sağlar.
 
Forrester Araştırma ve Danışmanlık Şirketi’nin yaptığı Toplam Ekonomik Etki Analizine göre, Google Workspace;
  • Şirketlere kullanıcı başına yılda 171 saat kazandırıyor bu da kullanıcı başına yaklaşık 21 güne denk gelmektedir bu da çalışma yılınızda temelde fazladan bir ay üretkenlik demektir.
  • İsteğe bağlı teknik destek maliyetlerini %20 oranında azaltır ve %331’lik bir yatırım getirisi sağlar.
  • Veri ihlali riskinde %95 azalma sağlar.
  • Sağladığı gelirde %1,5 artış söz konusudur.
Forrester Google Workspace Toplam Ekonomik Etki Analizi tamamı için tıklayınız.

Google Workspace’i nasıl satın alabilirim?

Workcube Türkiye dağıtıcısı Katalizör A.Ş. Google Workspace hizmetlerinin Türkiye ve MENA bölgesinde yetkili satıcısıdır. Tüm bu avantajlarla dolu Google Workspace deneyimi; şirketinize uygun paketler ve içerikler konusunda ayrıntılı bilgi ve satış için bizimle iletişime geçebilirsiniz.