ERP HABER – Yeni Turk Ticaret Kanunu (TTK) 1 Temmuzda hayatımıza girdi. Yürürlüğe girene kadarki süreçte hep firmaların uluslararası standartlara göre defter tutacağını söylüyordu. Ancak son dakika değişikliği ile firmaların uluslararası standartlarda defter tutma zorunluluğunu kaldırdı. Durum böyle olunca, bu standardlara uymayan yazılımlar rahat bir nefes almış oldular.

Bu değişiklik ile sadece mali raporlarını  uluslararası standartlara göre alacak olan şirketler, defterlerini eskisi gibi tutmaya devam edecek. Bu son dakika değişikliği yazılımsal anlamda ERP firmalarını ve müşterilerini rahatlaşmış oldu. Böylece çok büyütülen TTK macerası yazılım firmaları için başlamadan bitti. Tabi bu konuya yatırım yapan yazılım firmaları, bundan sonraki süreçte neler yapacak izleyip göreceğiz.

Yeni TTK piyasaları olumlu etkileyecek

Yılın ilk yarısını değerlendiren Netsis kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ihlamur, olumlu gidişata dayanarak ikinci yarıda büyüme hedeflerini daha yukarılara taşıdıklarını belirtti. Yeni TTK – Türk Ticaret Kanunu’nun da piyasalardaki havayı olumlu etkileyeceğinin altını çizen Ihlamur, büyüme hedeflerini Türkiye çapındaki 400’ü aşkın çözüm ortaklarıyla birlikte gerçekleştireceklerine vurgu yaptı. Netsis’in üniversite iş birlikleri ve TÜBİTAK destekleriyle süren ar-ge projelerine yaptığı yatırımların yüzde 38 arttığını, buna bağlı olarak önümüzdeki dönemde yeni çözümler ve hizmet modelleri çıkacağını açıklayan Ihlamur, hedeflerinin odağına kurumsal şirketler ve küçük ölçekli şirketleri aldıklarını ifade etti.

Ar-ge’ye 3,5 milyon TL ayırdı, 6 ayda %25 büyüdü

Netsis, 3,5 milyon TL ar-ge bütçesi ayırdığı 2012′nin ilk altı ayında 850 şirketi daha kullanıcıları arasına katarak TL bazında yüzde 25 büyüdü. Ekibini 131 kişiye çıkaran Netsis, Türkiye çapına yayılan 400 iş ortağı ve sayısı 40 bini aşan projelerine iş gücü sağlamak üzere NPP adı altında sürdürdüğü bilişim uzmanlığı eğitimlerine de devam ediyor.

Türkiye sınırlarını aşarak dünyaya açılan iş yazılımları üreticisi Netsis, Mısır, Ukrayna, Azerbaycan ve İran’da toplamda 40 bini aşkın şirketin tercihi oldu. 2012′nin ilk yarısında müşteri sayısını yüzde 25 oranında artıran ve yazılım pazarının üzerinde bir büyüme ivmesi yakalayan Netsis, ar-ge projeleri, eğitimler ve istihdama da hız verdi.

Son dönemde özellikle yazılımın satın alınması yerine aylık ücretler karşılığında sahip olunabilmesi kolaylığı sunan SaaS tabanlı ürünleriyle Türkiye’de bu alanda ilk akla gelen çözüm olan Netsis, yılsonunda SaaS modelli çözümlerini 5002den fazla şirketin hizmetine sunmayı ve tüm ürünleriyle birlikte toplamda 2 bin şirketi daha referansları arasına eklemeyi hedefliyor. 2012′nin ilk yarısında Netsis’i tercih eden şirketler arasında E.C.A. ve SEREL markalı ürünlerin satış ve satış sonrası servisini gerçekleştiren Elmor, Hat Boru, Ülker Gıda iştiraki Hüner Pazarlama ve Sabiha Gökçen Havaalanı işletmecisi HEAŞ da bulunuyor.