ERP HABER – ERP Komitesi Koordinatörü Sn. Göker SARP ile ERP Komitesi Hakkında kısa bir söyleşi yaptık.

ERP HABER: ERP Komitesi Nedir? Hangi Amaçla Kuruldu?

Göker SARP: ERP Komitesi, Türkiye’deki ERP kullanıcıları, akademisyenler, yönetim danışmanları ve stratejistlerin yanı sıra ticaret, sanayi ve hizmet sektöründeki kuruluşlar ile iş uygulamaları sektöründe faaliyet gösteren firmalardan oluşan marka bağımsız bir organizasyondur.
ERP Komitesi, ülkemizin operasyonel etkinlik ve verimlilik hedeflenen ERP projelerinde başarıya ulaşılabilmesi için akademisyen, yönetim danışmanı ve ERP kullanıcısı olan komite üyelerinin yazılım geliştirme platformları, büyük ölçekli iş uygulamaları, veri analizi, karar destek sistemleri, kaynak planlama ve optimizasyon gibi ileri seviyedeki uzmanlıklarını ve tecrübelerini, ERP uygulamalarının kullanımına geçecek ticaret, sanayi ve hizmet kurumlarının istifadesine sunduğu bir platform oluşturmak amacıyla kuruldu.

ERP HABER: Komitenin faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz.

Göker SARP: ERP Komitesi bu amaçla birlikte, akademisyen ve danışman üyeleriyle birlikte, sanayi , ticaret ya da hizmet sektörlerinde yürüteceği bilinçlendirme (seminer, teknik analiz ve dökümanlar vs) faaliyetleri ile ERP uygulama ve platformlarına özendirmeyi ve bu uygulamaların kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor, akademik çalışmalar , röportajlar yayınlıyor ve ERP kullanımına yönelik sektörel çalışma grupları oluşturuyor.
Komite, ERP kullanımını veya firma içinde yaygınlaştırmayı hedefleyen firmalar ile ortaklık içinde çalışabilecek ve onlara koçluk edecek bir gruptur. Firmalara ve proje ekiplerine yaşayacakları değişiklikleri yönetmelerine ve yapılan uyarlama, değişiklikleri teslim almalarına yardımcı olacaktır. Firmalara koçluk edip, destek verirken, ERP projelerinde her adımdan emin olmaları için komite üyesi firmalarla deneyimlerini paylaşmalarına aracı olacak,  benzeri konularda deneyimlerden yararlanmanız için uzman desteğe ulaşmanızı sağlayacak, komiteye vaya başkasına bağımlı olmayan bir çözüm yaratılmasına yardımcı olacaktır.

ERP HABER: Komite, ERP Kullanıcısı olmak isteyen firmalara nasıl destek oluyor?

Göker SARP: ERP Kullanmak isteyen firmalardaki yöneticilerin veya firmalarında ERP kullanılmasını arzu eden kişilerin ilk iletişimi ile başlayan bağımsız, tutarlı ve güvenilir desteğimizle, yönetim ve bilişim danışmanlarımız eşliğinde mevcut durum analiz sürecinden geçmelerini sağlıyoruz . Bu analiz sonucunda onlara rehberlik edecek bir yol haritası hazırlıyoruz.  Memnuniyet geri bildirimlerinizle de kendimizi denetliyoruz.

ERP HABER: Ne zaman Kuruldu? Kaç üyesi bulunuyor?

Göker SARP: ERP Komitesinin temelleri 2009 yılında atıldı, organizasyonu oluşturulmaya başlandıktan sonra resmi olarak 13 Şubat 2012 tarihinde kurulan ERP Komitesi’nin, şuan itibariyle 1 000’in üzerinde bireysel ve kurumsal üyesi bulunuyor. Sosyal Medya (Linkedin Grubumuz, Facebook Sayfamız, Twitter Profilimiz) ve dijital platformlardan etkinliklerimizi takip edebilirsiniz. Detaylı bilgi için komite resmi web sitesi: www.erpcommittee.org