gartner

Oracle NetSuite, 2021 Gartner Magic Quadrant’ta Orta Ölçekli, Büyük ve Küresel İşletmeler için Cloud Core Financial Management Suites kategorisinde bir kez daha lider seçildi. Bu seneyle birlikte NetSuite liderler arasında üst üste dördüncü kez yer almış oldu.

Gartner

NetSuite, Liderler Çeyreğindeki sadece dört satıcıdan biri ve Vizyonunun Eksiksizliği ve yürütme yeteneği ile tanınıyor.

Conn. merkezli araştırma firması Stamford, sektörle ilgili sorgulamaların 2020’de düştüğünü görmüş olsa da, bu eğilim daha sonra tersine döndü.

Raporda, “Birçok kuruluş eski ve modası geçmiş on-premise, lisans tabanlı çözümlerden daha modern çözümlere geçmek istediğinden, 2021 yılında sorgulama seviyeleri arttı ve bu pazarın dirençli olduğunu gösteriyor.” deniyor.

“Kuruluşlar yeni araçların cazibesini görüyor, ancak bazıları finansman, uzaktan çalışma ve genel hazırlıksızlıkla ilgili kısıtlamalar nedeniyle altı ila 24 aylık (bazen daha uzun) tipik bir projeye hala hazır değil. Sonuç olarak, 2020 ve 2021’de eski sistem değiştirmeyi hedefleyen çözümler seçen birçok proje ertelendi, ancak 2021’in geri kalanında ve 2022’de kısa süre içinde hızlanacak.”

NetSuite şu anda SuiteApp.com pazarında 215’ten fazla ülke ve bölgede 24.000’den fazla müşteriye ve 570’ten fazla tamamlayıcı uygulamaya sahip.

Gartner Magic Quadrant Raporunun tamamını indirmek için tıklayın.