Dünyanın en önemli teknoloji fuarları arasında gösterilen CeBIT 2008, 4-9 Mart günleri arasında Almanya’da yapıldı. Açılışta Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Almanya BT, Telekomünikasyon ve Yeni Medya Bakanı Prof.Dr. August-Wilhelm Scheer, Aşağı Saksonya Başbakanı Christian Wulf ve Microsoft CEO’su Steve Ballmer da hazır bulundu.

Cebit
Angela Merkel, AB olarak bilgi ve iletişim politikalarında ortak fikirlerin sunulduğu ve ortak hareket edildiği bir platformun yaratılması gerekliliğine dikkat çekti. Bu doğrultuda ortak sorumlulukların üstlenilmesinin önemine değinen Merkel, “CeBIT ortak hareket platformunun oluşturulması için bir başlangıç olabilir” dedi. Merkel, sanayi ve siyaset dünyasının bilgi iletişim politikalarında ortak hareket etmesinin de kritik olduğunu vurguladı. Küreselleşmeye işaret eden Merkel, bu kavramın yararlar paralelinde şekillendirilebileceğini kaydetti.
Yaptığı konuşmada bilgi ve iletişim teknolojilerini 21. yüzyılı şekillendiren bir devrim olarak niteleyen Nicolas Sarkozy, CeBIT’in en önemli küresel etkinlik haline geldiğini vurguladı. İki farklı kavram olan teknoloji ve içeriğin biraraya gelmesine değinen Sarkozy, bu noktada önemli etik konuların ortaya çıktığını da ekledi. Yeni gelişmelere karşı olmadıklarını; ancak bu gelişmelerin insanlığa vereceği zararlara karşı olduklarını belirten Sarkozy, bilgi ve iletişim teknolojilerine herkesin eşit koşullarla erişmesinin önemine dikkat çekti. Rekabete inandığını kaydeden Sarkozy, bu rekabetin adil şekilde gerçekleşmesinin kritik nokta olduğunu bildirdi. Konuşmasında birlik mesajı veren Sarkozy, Fransa ve Almanya’nın bilgi ve iletişim teknolojileri konusunda ortak hareket etmesini istediklerini ifade etti. Sarkozy, “Birlikte çalışalım, birlikte başarılım” dedi. İş teknolojileri fuarı olma yolunda hızla ilerleyen CeBIT 2008, yine çok çeşitli etkinliklere sahne oldu. Fuarda büyük ekranlar ilgi çekerken, son dönemde teknoloji dünyasında çokça konuşulan çevreci BT kavramı da fuarın önemli başlıkları arasında yer aldı. Fuar alanındaki 9. Salon’da kurulan “Çevreci BT Köyü-Green IT Village” da ilgi gördü.
Fuarda ön plana çıkan konulardan biri de BT Güvenliği. CeBIT Güvenlik Dünyası kapsamında 6. Salon güvenlik ürünlerinin satıldığı bir merkeze döndü. Fuar süresince gerçekleştirilen etkinliklerde 100’ün üzerinde sunum da yapıldı.