bulut ERP

Dünyada birçok işletme içinde bulunduğumuz bu sıra dışı dönemle mücadele yöntemleri geliştirerek, ofislere geri döndü ya da hibrit bir çalışma düzenine geçiş yaptı. Uzun bir dönem daha kalıcılığını koruyacak gibi görünen evden çalışma ya da hibrit çalışma modelleri, birçok işletme için yeni iş yerinin neye benzeyeceği konusunda bilinmezlik yaratmaya devam ediyor. Yeni çalışma alanlarımız eskisi gibi büyük ofisler mi olacak? Şehrin panoramik manzarasına sahip mi yoksa geçtiğimiz yıl oturduğumuz mutfak masasına mı benzeyecek? Bulut ERP ile çalışmaya geri döndüğümüzde, bu ihtimallerin her biri gerçek olabilir. Tabi ki şirket kültürünüze bağlı olarak!

bulut ERP

Bulut ERP bizlere nerede olursak olalım temel işlevleri yerine getirme esnekliği sağladı ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Karantina sürecini bulut ERP ile geçirenler, zaten birçok avantajını hissettiler. Öyleyse, bu avantajları ‘Yeni Normal’e taşımak isteyip istemediğimize karar vermek için kısaca göz atalım! İşte karantina sürecinde öğrendiğimiz 5 Bulut ERP avantajı;

Hız

Çok sayıda covid 19 aşısı geliştirildi ve bu süreçte kullanıma hazır hale getirildi. Bu durum yaşam bilimleri açısından olağan olarak nitelendirilemese de içinde bulunduğumuz durum bilim insanlarını hızlı davranmaya zorladı. Aşıları üretenlerin dikkate değer sonuçlarına göz attığımızda, çalışmalarını nasıl hızlı bir biçimde gerçekleştirdiklerine tanık olabiliyoruz.

Bu noktada Bulut ERP’nin de tüm işletmelere süreç boyunca hız kazandırdığını görebiliriz.  Bulut ERP ile birden fazla proje yürütülebilir ve kaynaklar, personel, finansman nerede olunursa olunsun takip edilebilir.

Daha fazla üretkenlik

Karantina sırasında, üretkenlik noktasında bir azalma görülmedi. Bunun aksine uzaktan çalışma ile çoğunlukla evden daha verimli bir çalışma ile karşılaştık. Bu durumda, ekiplerin kararları kendilerinin almasının faydası çok net bir şekilde görüldü. Ayrıca, bu sayede daha az gecikme yaşandı. Dünyanın her bir köşesinden Bulut ERP ile etkin biçimde çalışabilen ekipler, etkili iş birliğinin bir sonucu olarak, birçok proje gerçekleştirebildi. ERP çözümü ile kullanıcılar, görevleri ve bütçeleri kolaylıkla takip edebilirken, otomasyon ve onaylar gibi potansiyel gecikmelerin kaynağını da hızlı bir şekilde çözebildiler.

Karar Vericilere Daha Hızlı Erişim

Karar vericilere erişim sağlanamadığında, çok az şey imzalanır ve onaylanır. Bu nedenle hız konusunda bir eksiklik oluşur. Herkes evden çalıştığında ise bu onay sürecini hızlandırmak çok daha kolay hale geldi. Ekipler, farklı noktalardan iş birliği içerisinde çalıştığında, projelerin onay süreçleri de hızlanarak, çok daha kısa sürede büyük işlere imza atılabildi.

Dönüşümü Kucaklamak

Karantina sürecinde, işimizi sevsek de sevmesek de devam ettirmek için herkes bir arada çalışmaya devam etti. Kuşkusuz işin devam etmesini sağlamak için değiştirdik, dönüştürdük. Bazı durumlarda dijital bir siparişi kapsayacak şekilde dönüşümler gerçekleştirirken, bazen tüm üretim hatlarına el dezenfektanları yerleştirdik. Sonuç olarak, tüm işletmeler dönüşümü kucakladı ve kabul etmek zorunda kaldı. Bu süreçte en az sorun yaşayan işletmeler ise kuşkusuz Bulut ERP teknolojisine sahip olanlardı. Bulut ERP’nin sunduğu olanaklarla birçok işletme, hiçbir sorun yaşamadan iş süreçlerine kesintisiz olarak devam edebilme olanağı buldu.

Hibrit Çalışma

Pandemi ile birlikte kadınların daha da dezavantajlı olduğuna dair birçok istatistik ortaya kondu. Bir McKinsey anketi, 4 kadından birinin Covid nedeniyle işten ayrıldığını veya işten ayrılmayı düşündüğünü ortaya çıkardı. Bu durumun karşısında ise Hibrit çalışma modeli duruyor. Bulut ERP ile kolaylıkla elde edilebilecek olan Hibrit çalışma modeli ile kadınların bu dezavantajlı durumu ortadan kaldırılabilir. Ofise “dönüş”, özellikle çok şey kaybetmiş genç insanlar için pek çok durumda arzu edilebilir, ancak evden daha üretken olabilenler için, bu bir seçenek olarak kalmalıdır. Bugünün teknolojisini bunu mümkün kılarken, Covid 19 ile artık bir gerçeğe dönüşmüş durumdadır.

Kuşkusuz hala içerisinde bulunduğumuz bu zorlu süreçten birçok ders aldık. Bu derslerin arasında, dijital dönüşümün yeri oldukça büyük. Eğer hala Bulut ERP ve dijital dönüşüm için bir adım atmadıysanız, CoreSys’in deneyimi ve Canias ERP’nin sağladığı birçok avantajdan faydalanmaya hemen başlayabilirsiniz!