ERP HABER – Tuzla Özel Sektör Tersaneler Bölgesinin en köklü ve saygın kuruluşlarından biri olan Çelik Tekne IFS ERP Entegre Tersane Yönetimi’ni tercih etti. Böylece Türkiye’de IFS ERP Uygulamaları’nı benimseyen 15. tersane oldu.
“Dinamizm ve Verimlilik” ilkelerini sloganlaştıran Çelik Tekne , IFS ERP Uygulamaları ile küresel rekabet arenasında eskisinden daha da etkin olmayı hedefliyor. Gemi tasarımı ve inşasına yönelik ek modülleriyle tersanelerin tercihi olan IFS ERP Entegre Tersane Yönetimi, verimlilik artışı ve maliyet avantajları sunarak kurumların rekabet gücünü artırıyor.
IFS ERP Uygulamaları, Türkiye’nin yükselen endüstrilerinden gemi yapımı ve tersanecilik sektöründe ağırlığını artırıyor. Galatasaray Holding şirketleri arasında yer alan ve sektörün en köklü kuruluşlarından biri olan Çelik Tekne, iş süreçlerini etkinleştirmek için IFS Entegre Tersane Yönetimi çözümünü seçti.
Son on yılda en fazla sayıda ve tonajda gemi üretimi gerçekleştiren tersanelerden biri olan Çelik Tekne yurt dışına üretim yapıyor. “Dinamizm ve Verimlilik” sloganını benimseyen Çelik Tekne, IFS ERP Entegre Tersane Yönetimi ile rekabet koşullarına daha etkin ve güçlü bir şekilde hazırlanmış olacak.
Çelik Tekne’ye çelik gibi IFS ERP çözümleri
Tersanecilik sektörünün önde gelen şirketi Çelik Tekne, bundan sonra dizayn yönetimi, planlama, üretim, proje yönetimi, tedarikçi yönetimi, insan kaynakları ve finansal süreçler gibi tersane içerisindeki tüm kritik süreçleri IFS Entegre Tersane Yönetimi ile entegre bir sistem üzerinden yürütmeyi planlıyor. Daha önce finansal ve temel stok süreçlerini entegre olarak çalıştıran Çelik Tekne, sadece finans, muhasebe ve stokta bir yazılım kullanılıyordu. Kuruluş planlamada bağımsız programlar kullanan iş süreçlerinin etkin yönetimi ve kontrolü için entegre iş uygulamaları çözümüne ihtiyaç duydu. Bu amaçla bir yıl süren uzun ve titiz bir çalışma gerçekleştiren Çelik Tekne’nin sonunda IFS Entegre Tersane Yönetimi’ne karar vermesinin ardında birçok haklı gerekçe yer alıyor.
Günümüzde küresel rekabetin kilidini açmak için üretimde etkinliği ve verimliliği artırarak, maliyetleri düşürmek gerekiyor. Çelik Tekne, proje maliyetlerini kontrol altına almak, kar marjlarının düştüğü bu ortamda dünyada ve Türkiye’de küresel krizin etkilerini minimum düzeye indirmek, karlılık ve verimliliği daha iyi kontrol altında tutabilmek amacıyla bu yatırıma karar verdi.
Küresel kriz nedeniyle birçok sektörde düşen kar marjları şirketleri daha etkin ve verimli çalışmanın yanı sıra maliyetleri denetim altına almaya zorluyor. Çelik Tekne de IFS Entegre Tersane Yönetimi ile proje maliyetlerini kontrol altına almayı, karlılığı ve verimliliği yükseltmeyi hedefliyor. IFS Entegre Tersane Yönetimi ile tüm departmanlar entegre edilerek kurumsal bilginin kesintisiz dağılımı sağlanırken, bilgilerde oluşan tekrarlar ve hatalar en düşük seviyeye çekilecek. Böylece her departman sadece kendi işine odaklanırken iş süreçlerinde de toplam bir kalite artışı sağlanabilecek.
IFS ile etkin bir planlama anlayışının hayata geçmesi beklenirken, plan doğrultusunda ölçümleme yapabilmek ve riskli noktaları ortaya çıkmadan önce görebilmek de mümkün olabilecek. Stok yönetimi, bütçe ve maliyet kalemleri ise ayrı ayrı ve anlık olarak izlenebilecek.
“IFS Türkiye tersanelerimizin küresel rekabet gücünü artırmaya devam edecek”
IFS Türkiye Kurucu Ortağı Ergin Öztürk, Türk tersaneciliğinin dünyada önemli bir yere geldiğini ifade ederek IFS Entegre Tersane Yönetimi’nin modern tersanelerin anahtarı konumuna geldiğini memnuniyetle gördüklerini söylüyor ve sözlerine şöyle devam ediyor:
“Dünya genelinde tersanecilik sektörünün ünlü markaları tarafından kullanılan IFS Entegre Tersane Yönetimi’ni biz Türk gemi yapım endüstrisi ile 2002’den itibaren tanıştırdık. Türk tersaneciliğinin yükselişiyle aynı döneme denk düşen bu buluşma sektörde kayda değer bir sinerji yarattı. Aradan geçen 6 yılda geldiğimiz noktada, IFS Entegre Tersane Yönetimi’ni kullanan 14 şirketimizin iş süreçlerinde önemli iyileşmeler yaşandığını ve bunların şirketlerin başarılarına kısa bir sürede yansıdığını görüyoruz.
Bugün kendi tersanelerimizi dünyada güçlü oyuncular olduklarını görmek bizi mutlu ediyor. Bu nedenle tersanecilik sektöründeki müşteri portföyümüze bu sektörün en köklü ve deneyimli tersanelerinden biri olan Çelik Tekne’nin de katılması bizi ayrıca onurlandırdı. Zira Çelik Tekne, gerek üretim kapasitesi, gerekse hızı açısından bu sektörün önemli aktörleri arasında yer alıyor ve IFS çözümleriyle birçok iş sorununu hızla çözeceklerini düşünüyoruz. Çelik Tekne’nin tersanecilik alanındaki yoğun bilgi birikimi ile IFS’in modern tersane yönetim teknikleri birleştirilerek diğer tersanelerin de faydalanabileceği verimli bir çalışma ortamı sağlanacaktır. IFS Türkiye olarak tersanelerimizin küresel rekabet gücünü artırma kararlılığımız devam ediyor.”
Dünya çapında rekabete IFS desteği
IFS Entegre Tersane Yönetimi, rekabet gücünü ve karlılığı artırmaya odaklı yapısıyla Türk tersaneciliğinin dünyadaki başarılarına destek veriyor. IFS Türkiye’nin tersanecilik sektöründeki müşterileri arasında Akdeniz, Çiçek, Dearsan, Desan, İstanbul, Soli, Torgem, TVK, UM, Uzmar Denizcilik, Ursa, Vicem Yatçılık ve Yıldırım Tersanesi gibi lider kuruluşlar bulunuyor.
160 tersanesiyle dünyada beşinci sırada olan Türkiye’nin bu alandaki modernizasyon çabaları bu sektörü küresel düzeyde daha da rekabetçi bir konuma taşıyor. Gemi üretim sektöründe tersane yönetimi her zamankinden daha karmaşık bir süreç haline gelirken gelişen teknolojik çözümler öne çıkıyor. Bu karmaşık süreç maliyetleri azaltıp verimliliği yükselten araçlara ihtiyacı artırıyor.
IFS Entegre Tersane Yönetimi çözümleri tersanelere bu araçları sağlayarak rekabet gücünü ve karlılığı artırmaya odaklı bir yapıda yenilikçi çözümler sunuyor. IFS Entegre Tersane Yönetimi çözümleri, temel ERP fonksiyonlarının yanı sıra CRM/SCM/PLM/MRO gibi genişletilmiş ERP özelliklerine de sahip.
Gemi üretim sektörü IFS’in temel faaliyet alanları arasında yer almaktadır. IFS’in global müşterileri arasında Aker Brattvaag, Bobcock BES, Kockum AB, Northem Shipyard, PT PAL, Todd Pasific,Yantai Raffles gibi dünyanın önde gelen firmaları bulunmaktadır.
IFS Türkiye Tersane Yönetim çözümü ile dünyaca ünlü tersanelerde edinilen bilgi birikimini Türk tersaneleri ile paylaşmakta ve onları dünya standartlarında bir tersane yönetim sistemine kavuşturmaktadır.
IFS ERP Entegre Tersane Yönetimi hakkında
Modern tersanelerin anahtarı
IFS Entegre Tersane Yönetimi, tersanelere birbiriyle entegre olmayan farklı yazımlar yerine birbiriyle entegre çalışan tek bir sistem kurma olanağı veriyor. Bu sistem akıllı ve gelecek nesil bir veri merkezi rolünü üstlenerek faaliyetlerin daha düzenli ve hatasız yürütülmesinde etkili oluyor.
IFS Entegre Tersane Yönetimi, teklif verme, proje yönetimi, tasarım, malzeme yönetimi, insan kaynakları, satın alma yönetimi, finans ve muhasebe, proje maliyet takibi ve raporlaması, maliyet yönetimi ile satış sonrası hizmetler dahil tüm ana iş süreçlerini destekliyor. Ayrıca gemi sahipleri, tersaneler, tasarımcılar ve tedarikçiler arsında, web tabanlı işbirliğine dayalı çözümlerle etkili iletişim kurabilme olanağı veriyor. Çözümün içerdiği İki ve üç boyutlu tasarım araçları sektörel web siteleri ve Primavera ya da MS Project gibi proje planlama araçları ile entegre çalışabilme yetkinliğine de sahip.
Ölçeklenebilme becerisi
IFS Entegre Tersane Yönetimi çözümü, başarılı bir gemi yapım projesi yürütülmesi için gerekli tüm süreçleri içeriyor. Standart ve bileşenlere dayalı bir çözüm olması da tersanedeki bilgi işlem ortamının adım adım ve yüksek maliyetli uyarlamalara gerek duyulmaksızın geliştirilmesini sağlıyor.
Tamamen gemi yapım sürecinin taleplerine uyarlanan sistem, istenilen modüllerde başlama ve zaman içinde yeni modüller ekleme imkanı veriyor. Örneğin, satın alma, stok ve envanter proje yönetimiyle başlayıp daha sonra üretim, ardından da insan kaynakları modüllerini eklemek mümkün olabiliyor.
Hızlanan proje süreçleri
IFS çözümünün entegre yapısı, tersanelerdeki yeni proje teklifi sürecini de hızlandırıyor ve etkin bir zaman yönetim modeli sunuyor. Gerektiğinde teklif üzerinde yeniden çalışmayı kolaylaştırıyor. Müşteri teklifi kabul ettiğinde destekleyici dokümanlar, bir iki tuşa basmak suretiyle, geliştirme ve üretim için ilgili noktalara yönlendiriliyor. Sistemde diğer projelerden veriler bulunuyorsa fiyat istemek daha da kolaylaşıyor çünkü söz konusu veriler yeniden kullanılabilir halde mevcut bulunuyor. Başka bir deyişle eski projelere ait bilgilerden bütününden ya da bir kısmından yeni tekliflerde baz olarak yararlanılabiliyor.
Ayrıca IFS Entegre Tersane Yönetimi çözümünün doküman yönetimi özelliği sayesinde kağıt üzerindeki tüm işlerin ve elektronik dokümanların üzerinde tam kontrol kurabiliyor. Yetkili rolüne bağlı olarak ilgili dokümantasyona her zaman hızla ve kolay ulaşım imkanı bulunuyor.