ERP HABER – 2008 yılından bu yana ERP hakkında tarafsız haberler, makaleler ve başarı hikayeleri yayınlayan ERP HABER, geride bıraktığı 5 senelik süreçte her geçen gün okurlarının güvenini kazanarak ziyaretçi sayısını arttırmaya devam ediyor.  Temmuz 2013 istatistiklerine göre, erphaber.com günlük ortalama 5000 farklı ip adresinden ziyaret edildi.

2008 senesinden bu yana site bünyesinde oluşturduğu ERP Hakkındaki içerik veri tabanını, Google ve Yandex gibi popüler arama motorları ile tam entegre çalıştıran ERP HABER , yayınladığı her içerik sonrasında arama motorlarına sinyal göndererek 10 saniye içerisinde bu motorların dizinine yeni içeriğini kaydettirip yayınlattırmaktadır. Bu yüzden arama motorları üzerinden ERP ile alakalı özellikle spesifik arama yapan internet kullanıcıları, mutlaka ERP HABER içeriklerini ziyaret ederek bilgi edinirler.

Yayın hayatına aylık 25 tekil ziyaretçi ile başlayan ERP HABER’in 5 sene içerisinde aylık 150.000 tekil ziyaretçiye ulaşmasının sırrı hakkında erphaber.com Genel Koordinatörü Harun DOYURAN şunları söyledi;

“5 sene boyunca sadece ERP ile alakalı haberleri , makaleleri ve başarı hikayelerini yayınlayarak, spesifik bir konuda erphaber.com üzerinde çok ciddi bir veri tabanı yarattık. Bu veri tabanı güvenilir ve sürekli güncellenen bir yapıda olduğundan dolayı arama motorları için çok büyük bir öneme sahip. Google ve Yandex ile yaptığımız entegrasyon çalışmalarımız sonucunda, Arama motorlarını çok fazla yormadığımız ve onlara doğru içerik sağladığımız için, bu ziyaretçi sayısının, Google ve Yandex‘in bizlere hediyesi olduğunu itiraf edebiliriz.  Bu bağlamda arama motorları da, erphaber.com üzerine reklam veren firmaların direk kendi konuları ile alakalı içerik yayınlayan değerli bir siteden link aldıkları için, bu firmaların web sitelerinin sıralamalarını arama listelerinde daha üst sıralarda göstermektedir.

Aslında bir web sitesi için aylık 150bin ziyaretçinin çok da büyük bir rakam olmadığını düşünebilirsiniz ( hurriyet.com.tr gibi sitelerin günlük ziyaretçileri milyonlar ile ölçülüyor), ancak konumuz ERP olduğu için ve bu 150bin kişiden ayda 100 tanesinin bile bir ERP yazılımı seçmesine yardımcı olabiliyorsak erphaber.com benim için amacına ulaşmıştır, çünkü ayda 100 kişinin ERP pazarında çok çok büyük bir rakam olduğunu bu pazardaki herkes çok iyi bilmektedir.  Bu yüzden özellikle bize ERP seçimi için başvuruda bulunan ve sorular soran firma yetkililerini doğru bir şekilde yönlendirmeye gayret gösteriyoruz. ”

erphaber-advertorial

Tüm bunların yanında ERP HABER ’in  şu anda ERP ile %100 alakalı 10.000′in üzerinde online abonesi bulunmaktadır ve bu abone sayısı her geçen gün artmaya devam etmektedir.

Günümüzde artık her şeyin internet üzerinden araştırıldığına dikkat çeken Harun Doyuran, özellikle ERP yazılımlarının yazılı basından çok internet arama motorları üzerinden takip edildiğini söyleyerek, dergilerin okunduktan sonra çöpe atıldığını, ancak  erphaber.com üzerindeki içeriğin sonsuza kadar arama motorları üzerinden herkes tarafından yepyeni bir habermiş gibi herzaman ulaşılabilindiğini, bu yüzden ERP HABER üzerinde yayınlanan haber, makale ve başarı hikayelerinin sonsuza kadar görünür olduğunu ifade etti.