ERP HABER – Global Kurumsal Yazılım Çözümleri sunan IFS ile Ağırlık teknolojisinin lideri ESİT Elektronik arasında Nisan ayında yapılan anlaşma ile başlayan IFS ERP projesi son hız ile devam ediyor. Proje sonunda ESİT Elektronik, ileri teknoloji ürünü dinamik ve otomatik tartım ürünlerini IFS ERP ile üretecek.

IFS ERP’nin en güncel versiyonu olan IFS Applications 8’in kurulum çalışmalarına başlayan IFS proje ekipleri özellikle konfigüratif üretim konusunda oluşturdukları çözümler ile ESİT Elektronik’e büyük artı sağlamayı hedefliyorlar.

ifs erp elektronik sektör çözümü

IFS’in pek çok farklı üretim şekline yönelik süreçleri aynı yapı altında karşılaması, proje endüstrilerine uygun yapısı, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM) desteğinin tam olması, Servis Yönetimi uygulamalarının mobil uygulanabilmesi gibi pek çok özellik seçim sürecinde önemli kriter oldu.

İlk tartı indikatörü, ilk yük hücresi, ilk otomatik tartı aletleri, ilk dijital yük hücresi ile Türkiye’de alanında ilklere imza atan ESİT Elektronik, statik, dinamik ve otomatik tartı cihazları, hareketli araç tartı sistemleri, operatörsüz ve kablosuz sistem çözümleri konusunda üretim yapmaktadır.

IFS ERP ile izlenebilirlik

Türkiye’de kendi sektörünün öncülerinden olan ESİT, mühendislik, Ar-Ge çalışmalarından başlayarak IFS ERP ’nin konfigüratif üretim ve proje bazlı üretim yöntemlerini de kullanarak tam izlenebilirlik, proje kontrol ve verimlilik artışı sağlamayı hedefliyor.

Ürün gamında standart ürünlerin yanı sıra müşteriye özel konfigüre edilmiş tartı sistemleri ve tamamen müşteriye spesifik tasarlanarak proje olarak üretilen ürünlerin de bulunduğu ESİT, CRM den Satış sonrası servise kadar tüm süreçlerinde Tek çözüm olarak IFS ERP kullanacak.  IFS ERP’nin mobil uygulamalarının özellikle satış ve satış sonrası servis organizasyonları tarafından kullanılması planlanıyor.

ESİT IFS ERP Projesi’nin kurulumunun başarıyla devam ettiğini belirten IFS ESİT Proje Yöneticisi Tolga Demir, uygulamaya  1 Ocak 2014 de ESİT’in tüm birimlerinde geçileceğini belirtti.

1980 yılında elektronik sistemler üreterek başladığı faaliyetine ağırlık ölçme konusu ile devam etmiş ve 1987 yılında Esit markasıyla elektronik tartı aletleri üretimine başlamıştır. Esit, Elektronik tartı aletleri üretiminde Türkiye`de hep ilklere imza atmıştır; 1987 yılında ilk tartı indikatörünü, 1989 yılında ilk yük hücresini, 1991 yılında ilk otomatik tartı aletlerini, 1996 yılında ilk dijital yük hücresini, 2000 yılında hareketli araç tartı sistemlerini, 2006 yılında operatörsüz ve kablosuz sistemler üretmeye başlamıştır.

Sakarya Hendek’te 30000m2 alanda kurulu fabrikasında taşıt kantarı üretimi yapılmaktadır. İstanbul Alemdağ’daki 32000m² alanda kurulu fabrikasında ise Yük Hücresi, Elektronik, Çelik Konstrüksiyon, Makina, Metal İşleme, Isıl işlem ve Arge teknik birimleri ile şirketin yönetim ve pazarlama birimleri bulunmaktadır. Bulgaristan, Romanya ve Rusya’da kendi ortaklıkları ve çeşitli ülkelerde acenteleri bulunmaktadır.

1998 yılından beri ISO 9000 kalite güvence sistemi altında üretim yapmakta olan şirket, EU sertifikasına sahiptir. Ürünlerinde EN 45501 belgesinin yanında uluslararası OIML, CE sertifikaları bulunmaktadır.

IFS hakkında

IFS, büyüyen işletmelerin verimlilik sorunlarını çözmeye yardımcı ERP sistemleri geliştiren global yazılım firmasıdır. Sunduğumuz ürün ve hizmetler işletmelerin kaynaklarını daha verimli kullanarak daha iyi bir işletme performansı, büyüme ve rekabet avantajı yakalamasını sağlar.

IFS, 1983 yılında İsveç’te kurulmuştur ve dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet göstermektedir.

IFS’in yeni nesil ürünü “IFS Applications 8” benzersiz kolay kullanım özellikleri, işletmenin uçtan uca tüm ihtiyaçları kapsayabilen fonksiyonalitesi ve esnek mimari altyapısı ile her ölçekteki işletmelerin ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. IFS ERP Uygulamaları’nın bileşen tabanlı yapısı işletmelere adım-adım kurulup devreye alınma imkanı vermektedir.

Günümüzde aralarında BMW, Volvo, Saab, Emirates, Lockheed Martin, Amerikan Hava Kuvvetleri, Jotun gibi firmaların bulunduğu 3000’den fazla şirket 800.000’den fazla kullanıcı işlerini IFS Uygulamaları ile yönetmektedir. IFS ERP Uygulamaları Türkçe dahil 23 dilde kullanılabilmekte ve çoklu şirket, çoklu döviz ve uluslararası muhasebe sistemlerine yapısına tam destek sağlamaktadır.

IFS Türkiye ofisi 2004 yılında kurulmuştur ve bu tarihten itibaren hızlı bir büyüme göstererek aralarında Durmazlar Makina, KVK Teknoloji, Hakan Plastik, Aytaç Gıda, AGT, Samet Kalıp, Makel Elektrik, Bursa Beton & Çimento, Çemtaş, Noki, Teknorot Otomotiv, FNSS Savunma, SKT Otomotiv, Sinpaş İnşaat, Seranit, Müzekart, Dearsan Tersanesi gibi farklı sektörlerde 150’nin üzerinde müşteri, 300’ün üzerinde kurulum ve 10.000’in üzerinde kullanıcıya ulaşmıştır.