Günümüzde artık büyük küçük bir çok firma ERP yazılımı kullanımı konusunda daha bilinçli hareket ederek karar verirken çok daha fazla araştırma yapıyor. CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Recep Palamut ile Türkiye’deki ERP kullanımı ve ERP yazılımlarının firmalara getirilerini konuştuk.

CPM ERP

Bize CPM Yazılım’dan kısaca bahseder misiniz?

Recep PALAMUT: 1990 yılından bu güne kadar Türk yazılımcıların özverili çalışmaları ile %100 yerli bir yazılım olarak geliştirilen CPM, Türkiye’nin farklı bölgelerinde çözüm ortaklıkları ile Türk Sanayisi başta olmak üzere hizmet sektöründeki firmalara destek vermektedir. CPM Yazılım, büyük ve küçük ölçekli tüm işletmelere özel geliştirdiği ERP yazılımları ile işletmelerin stok, üretim ve raporlama sorunlarını ortadan kaldırıyor.

CPM’in ürettiği ERP çözümü hakkında bilgi verebilir misiniz?

Recep PALAMUT: Şunu net olarak söyleyebilirim. Bir firmanın ihtiyacı olan tüm bilgi akışını, raporlamaları ve firmasına özel istekleri de dahil doğru ve hızlı şekilde sağlayacak, ürün yelpazesini sunuyoruz. Satıştan depoya, finanstan muhasebeye, CRM(Müşteri İlişkileri Yönetimi)’den servise, üretimden bütçeye kadar uzanan oldukça geniş bir ürün ailemiz var. 25 yıllık deneyim ve farklı sektörlerden 500’ü aşkın müşteriden edindiği bilgi birikimi ile geliştirdiğimiz ERP çözümü, paket yazılımdan kaynaklanan eksiklikleri gidererek işletmelere hızlı ve esnek çözümler sunuyor.

ERP Yazılımlarının firmalara faydaları nelerdir?

Recep PALAMUT: ERP yazılımları farklı sektörlere farklı çözümler ve eklentilerle şirket ihtiyaçlarına en doğru çözümü sunarak ilk aydan itibaren %10 ile %25 oranında karlılık sağlamaktadır.

ERP sistemleri, tüm bilgi akışını tek bir bilgi havuzunda toplayarak, gerek raporlamada gerek veri girişinde kullanıcılarına ciddi zaman kazandırıyor. Patron ve yöneticiler, istedikleri bilgi ve raporlara “anlık” olarak ulaştıklarında karar vermeleri de hızlanıyor.

CPM ERP

Stok takibinden malzeme ihtiyaç planlamaya, risk yönetiminden kredilere, yasal defterlerden uluslararası raporlamaya ve kalite yönetiminden, toplam verimlilik yönetimine kadar birçok sistemin bir arada çalıştığı entegre sistemler bütünü olan ERP, katman mimarisine sahip bir uygulama olarak her türlü ihtiyacı sistem üzerinde hızlıca karşılıyor. Farklı sektörlerde birçok çözüm ve eklenti sunan CPM ERP yazılımları; şirketlere zaman ve maliyetten büyük oranlarda kar elde etme fırsatı sunuyor.

Firmalar ERP yazılımı seçerken nelere dikkat etmeliler? CPM olarak önerileriniz nelerdir?

Recep PALAMUT: Şirketler yazılımlarını seçerken alternatif yazılımların kabiliyetlerini, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılayabileceği hatta kendisine ileriki yıllarla ilgili alt yapı sunabilmesi gibi bir çok kritere bakmalı. Bir yazılım firması ile anlaşmak, şirketiniz için çok stratejik ve teknik bir satınalma sürecidir. Bu tür satınalmalar, 5-10 yılda bir yapılan çok nadir satınalma işleridir ve doğru karar verilmelidir.

CPM ERP yazılımları olarak; finans, satış-pazarlama, satınalma, stok, muhasebe, dış ticaret, personel, bütçe, sabit kıymetler, müşteri ilişkileri, servis, üretim ve kalite yönetimi gibi alanlarda şirketlere hayatlarını kolaylaştıran çözümler sunmaktayız.

CPM ERP yazılımları genel olarak firmalara; iş ve bilgi süreçlerinde standardizasyon, verimlilik ve performans sağlar, çalışanlar arasında ortak iş yapma kültür ve lisanı oluşturur, entegre bir sistem desteğiyle işletmenin her noktasında etkin ve hızlı iş sonuçları yaratılmasına olanak tanır, etkin önleyici kontrol sistemleri ile hataları azaltma ve önleme kabiliyeti kazandırır, ürün ve sürecin izlenebilirliği ile proaktif yönetim fırsatı sunar, şirket yönetimlerinin karar alma sürecinde radikal iyileşmelere yardımcı olur.

CPM ERP

Son olarak Türkiye’deki ERP kullanımı hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyiz?

Recep PALAMUT: Türkiye’deki orta ve büyük ölçekli işletme sayısı yaklaşık 40 bin. Bu işletmelerde ERP kullanım oranı ise yaklaşık %17. Rakamlar gösteriyor ki işletmelerin önünde kat etmeleri gereken ciddi bir yol var.

CPM olarak kurulduğumuz günden bu yana orta ve büyük ölçekli sektörler için yazılım çözümleri üretiyoruz. Yaptığımız ilk önce şirketlerin ihtiyaçlarını belirliyoruz ve ERP’yi ihtiyaçlara göre geliştiriyoruz. Amacımız tek kelime ile işletmede verimlilik artışını sağlamak.