ERP

2020 yılı, her işletmeyi zorladı ve beraberinde yeni hedefler doğurdu. Sektör fark etmeksizin her işletmenin dijital olma zorunluluğunu kabul ettiği bu yıl, ERP endüstrisi açısından oldukça hareketli geçecek yeni bir dönemin de başlangıcına işaret ediyor. İşletmeler açısından yeni bir dönem yaklaşırken, var olan sistemlerini değiştirmek isteyen ya da yeni bir sistem arayışında olanlar için dijital dönüşüm planları tekrar gündemin ana maddesi oluyor. Her geçen gün yeni ürünlerin çıktığı pazarda, seçim yapmak gittikçe zorlaşıyor. İş süreçlerini en doğru şekilde yönetecek yazılımı bulmak isteyen işletmeler için bu yazımıza 5 ipucu vermek istedik. Haydi, başlayalım! ERP

1- Ne Kadar Hazırsınız?

Bütçenizi çıkardınız, KPI’ları kararlaştırdınız ve ekip liderlerinizi seçtiniz mi? İşletmenizi bu büyük bir değişime hazırlayan birden fazla unsur vardır. Ancak, projelerin başarısız olma nedenleri arasında en fazla etki eden bu büyük değişikliğe plansız başlamaktır. Değişim danışmanları, bütçe aşamasına gelmeden önce araştırma yapılmasını tavsiye ediyor. Bu araştırma sırasında sormanız gereken ilk soru ise kültürel ve insana bağlı sorunların neler olduğu. Daha eski şirketler harika bir ekip ruhuna sahip olabilir ancak, aynı zamanda bu ekip değişime direnç de gösterebilir. Potansiyel müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sırasında en fazla duyduğumuz cümleler; ‘Muhasebe departmanı hesaplarla nasıl başa çıkacak?’ ya da ‘Depo çalışanım bu konuda ne diyecek?’ şeklinde oluyor. Bu sorulardan kurtulmanın belki de zamanı gelmiştir. Organizasyonel hazırlık değerlendirmelerinin maliyeti çok düşüktür ve işletmenize büyük değer sağlar.

2- Verileriniz İyi Durumda mı?

Veriler ana kayanızdır, yakıtınızdır, altınınızdır ve değer odaklı kararlarınızın gelecekte temel alacağı şeydir. Bu nedenle, verilerinizin temiz ve işlemin erken aşamalarında yüklenmeye hazır olduğundan emin olmalısınız. Günümüzde, çoğu şirketin verileri birden fazla platforma yayılmış ve çeşitli şekillerde biçimlendirilmiştir. Proaktif veri geçişi, sistemi devreye alma sırasında minimum kesinti süresi sağlayacak ve operasyonel kesinti süresini azaltacaktır.

3- İşler Nasıl Değişecek?

Bilinmeyenden korkmak, personeli verimsiz hale getirebilir. Dolayısıyla, ERP konusunda bilgi anahtardır. Personel, sistemin günlük işlerini nasıl etkileyeceğine ve ne gibi değişiklikler yaşayacağına dair bilgilendirilmedir. Bildikleri sürece, değişime daha açık olurlar. Öncelikle ekip için neye ihtiyaç olduğunu anlayın ve onlarla iyi iletişim kurun. Bunu başarı ile gerçekleştiren müşteriler, organizasyonun değişimine gerçekten yardımcı olduğunu dile getiriyorlar. Projeye herkes için iyi bir deneyim olacak mottosu ile yaklaşmalısınız.

4- Partnerinizi Dikkatlice Seçmelisiniz

Bir partner seçmek, bir çözüm seçmekle aynı şey değildir. Günümüzde birçok sağlayıcı ürün yelpazesindeki ürünlerin uygulama aşaması için birden fazla iş ortağı ile çalışıyor. İşletmeniz için Canias ERP gibi bütünlüklü bir yazılım seçimi yapmanızın ardından doğru iş ortağı ilerlemek oldukça kritik bir önem taşıyor. Bir ürünü seçmenizin ardından uygulama seçeneklerinizin farkında olmanız gerekir, çünkü iyi bir seçim sizi başarıya götürürken, kötü seçim tam tersi bir etki yaratabilir. CoreSys ile başarısız ERP projesi kabusuna son verebilir ve dijital dönüşüm yolculuğunuzu yalnız yürümek zorunda kalmazsınız. CoreSys uzun yıllardır sahip olduğu sektör tecrübesi ile birlikte işletmenizde Canias ERP’yi efektif bir şekilde kullanmanıza yardımcı olabilir.

5- Eğitim ve Bakım Süreçleri

Canlıya geçme düğmesine bastığınız anda, ekibinizin yeni sistemde olabildiğince rahat olmasını istersiniz. Ama unutmayın ki aksaklıklar yaşanması gayet doğaldır. İnsanlar zaman zaman temel şeyleri yapmayı unutacak, yeni sorunlar ortaya çıkacak ve yeni personel sayısı artacaktır. Bu nedenle, partneriniz tarafından sunulan eğitim ve bakım süreçlerinden emin olmalısınız.

Sonuç

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, kullanıma hazır çözümler arıyorlar ve bu çözümler bütçe ne olursa olsun bir büyüme vaadi veriyor. Bu vaadin gerçeğe dönüşmesi için değişim yönetimi, ERP sonrası bakım, eğitim ve daha fazlası hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, CoreSys’e ulaşabilir ve dijital dönüşümünüz için ilk adımı bugün atabilirsiniz.